Home >> Sports >> Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πρώτο φετινό ντέρμπι αιωνίων στην EuroLeague, ανέτοιμοι και οι δύο, όμως ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πρώτο φετινό ντέρμπι αιωνίων στην EuroLeague, ανέτοιμοι και οι δύο, όμως ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο φετινό ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Κλειστό του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Regular Season της EuroLeague.

Οι δύο αιώνιοι αναμετρώνται ξανά ύστερα από τις 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό (81-78). Η αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα είναι η 18η σε επίπεδο EuroLeague με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί στις νίκες έχοντας 11 έναντι 6 του Παναθηναϊκού ανεξαρτήτως έδρας.

Είναι αλήθεια πως το πρώτο φετινό ντέρμπι έρχεται με το καλημέρα της σεζόν και σε μία εποχή όπου κανένας από τους δύο αιώνιους ακόμη δεν είναι έτοιμος ελέω των πολλών νέων προσώπων που απαρτίζουν το ρόστερ τους. Άπαντες όμως γνωρίζουν τι σημαίνει ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και πόσο μπορεί το αποτέλεσμα να επηρεάσει το εσωτερικό τους.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι όποιος κι αν είναι ο νικητής ασφαλώς και δεν πρόκειται να κρίνει απολύτως τίποτα σε ό,τι αφορά τους στόχους των δύο ομάδων και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι θα παίξει κάποιο ρόλο με την έννοια πως θα δώσει χρόνο στο νικητή να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία, ενώ θα τονώσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του.

Ο Παναθηναικός είναι γεγονός πως ήταν ανέλπιστα καλός στην πρεμιέρα της EuroLeague καταφέρνοντας να αποδράσει με τη νίκη από την έδρα της Χίμκι. Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν άριστα διαβασμένοι, με καθαρό μυαλό και υπομονή έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Το πλάνο του Γιώργου Βόβορα λειτούργησε εξαιρετικά και ο Παναθηναϊκός με το καλημέρα ξεκίνησε από θέση ισχύος. Το Τριφύλλι ασφαλώς και δεν έγινε υπερομάδα επειδή νίκησε τη Χίμκι. Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική για τον Παναθηναϊκό, το μπάζετ κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, δεν υπάρχει ηγέτης στην ομάδα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ρόστερ δεν έχει εμπειρία από την EuroLeague. Ο Γιώργος Βόβορας ποντάρει στη δίψα και το κίνητρο των παικτών του για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερη πίεση για τη νίκη στο ντέρμπι. Προφανώς και δεν θα κατέβει για να χάσει αλλά από την άλλη και να μην τα καταφέρει δεν θα του πει και κανένας τίποτα με την έννοια πως βρίσκεται σε μια μεταβατική σεζόν δίχως ξεκάθαρο στόχο και πίεση για αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του «αυτοκτόνησε» στην πρεμιέρα χάνοντας από την Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πραγματικά ό,τι μπορούσαν για να χάσουν πληρώνοντας την τραγική τέταρτη περίοδο. Απώλεσαν προβάδισμα 11 πόντων στο 30’ και με το καλημέρα της σεζόν έβαλαν έξτρα πίεση στον εαυτό τους, πίεση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έστω κι αν ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν έχει να χάσει πολύ περισσότερα σε ενδεχόμενη ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο του. Εκτός από το αγωνιστικό, όπου θα κινδυνεύσει να ξεκινήσει με 0/2, θα κλονιστεί ακόμη περισσότερη η ψυχολογία του, η πίεση θα γίνει εντονότερη στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και οι πρώτες αμφιβολίες για το κατά πόσο οι Ερυθρόλευκοι μπορούν φέτος να παρουσιάσουν το κάτι διαφορετικό στη διοργάνωση.

Όπως ο Παναθηναϊκός έτσι και ο Ολυμπιακός ακόμη είναι ανέτοιμος αφού πρόκειται για μία ομάδα με 9 νέους παίκτες, από τους οποίους ορισμένοι για πρωτη φορά στην καριέρα τους παιρνούν την πόρτα της Euroleague.

Θεωρητικά όμως ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο αγωνιστικό ταβάνι από τον Παναθηναϊκό, με ξεκάθαρο στόχο και περισσότερους «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες από τέτοια παιχνίδια.

Στον Ολυμπιακό δίνεται η δυνατότητα με διπλό στο Μαρούσι να ρεφάρει για την αναπάντεχη ήττα στην πρεμιέρα καθώς και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, χρόνο και ηρεμία ενόψει και της πρώτης φετινής «διαβολοβδομάδας» με τα δύο πολύ πολύ δύσκολα εντός έδρας που ακολουθούν Τετάρτη και Παρασκευή με την πανάκριβη Αρμάνι Μιλάνο των Μεσίνα, Ντιλέινι, Ντατόμε και την Μακάμπι Τελ Αβίβ του πρώην…φίλου Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *