Home >> Sports >> Πώς ο Κράβαρικ «χάρισε» άθελά του 2 πρωταθλήματα στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2008

Πώς ο Κράβαρικ «χάρισε» άθελά του 2 πρωταθλήματα στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2008

Μάιος 2008. Ο Ηρακλής «σπάει» για δεύτερη φορά την έδρα του Παναθηναϊκού και με 3-0 νίκες αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Προπονητής του Ηρακλή εκείνη την χρονιά ήταν ο Σουηδός Άντερς Κρίστιανσον, ο οποίος μετά από 15 διαδοχικές σεζόν στη βελγική Νόλικο Μασέικ (προπονητής και τεχνικός διευθυντής) διαδέχθηκε το φίλο του Αλέκο Λεώνη και κορυφαίο τεχνικό στην ιστορία του «γηραιού».

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η μεγάλη δόξα και αρχηγός της ομάδας, Αντρέι Κράβαρικ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και εκεί ρίχνει βόμβα, αφού δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει παίκτης και προπονητής.

Ο Κρίστιανσον είχε συμβόλαιο με τον Ηρακλή και τη νέα περίοδο (2008-09). Αν ήθελε θα μπορούσε να είχε κάνει άνω κάτω την ομάδα και τον σύλλογο ενόψει και των εκλογών που ακολουθούσαν εκείνη την περίοδο. Δεν το έκανε. Διακριτικός και τζέντλεμαν αποσύρθηκε και άφησε τη διοίκηση να πάρει αποφάσεις.

Πολλοί παράγοντες αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί ενοχλήθηκαν με την στάση του Κράβαρικ και θα ήταν με το μέρος του Κρίστιανσον σε μια πιθανή αναμέτρηση που, βέβαια, κανείς δεν γνώριζε το τέλος της αλλά σίγουρα θα έκανε ζημιά στον Ηρακλή.

Αφού, λοιπόν, η διοίκηση δεν επέλεξε την πολιτική της ρήξης δέχτηκε, θέλοντας και μη, την αποχώρηση του Κρίστιανσον.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Σουηδός θεωρείται μια από τις προπονητικές αυθεντίες του παγκοσμίου βόλεϊ, με σταθερές αξίες και πρωτοποριακές ιδέες που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία τουλάχιστον για 35 χρόνια και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί αθλητές που συνεργάστηκαν μαζί του είναι φανατικοί «οπαδοί» του. Η περίπτωση του Αντρέι Κράβαρικ ήταν η εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή, στη δύση της καριέρας του, γνώριζε καλά πως ο Κρίστιανσον θα μπορούσε πολύ εύκολα να του πάρει τη δόξα αλλά και τα ηνία στον σύλλογο που ο ίδιος αφιέρωσε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Μετά τις απίθανες συγκυρίες, ο Κράβαρικ, εντελώς, τυχαία εμφανίζει τον Κρίστιανσον στον Ολυμπιακό, που βρισκόταν σε αναζήτηση μεγάλου ξένου προπονητή μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Δρίκου.

Ο Κρίστιανσον, λοιπόν, κατηφορίζει στην Αθήνα και μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Καλμαζίδη καλείται να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Είναι το καλοκαίρι που οι Πειραιώτες κάνουν το απόλυτο μπαμ με την απόκτηση του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, του Σέρβου Ιβάν Μίλκοβιτς.

Πράγματι, τη σεζόν 2008-09, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδας μετά από 6 χρόνια ξηρασίας. Ο Κρίστιανσον «σπάει» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο την έδρα του Παναθηναϊκού του Λεώνη, με τον οποίο η σχέση φιλίας διαταράχθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου τελικού στη Γλυφάδα.

Ο Κρίστιανσον ξεκινά και την επόμενη χρονιά (2009-10) στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά στις 7 Φεβρουαρίου του 2010 θα παραιτηθεί, αιφνιδίως, για προσωπικούς λόγους και το τιμόνι θα περάσει στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Καλμαζίδη.

Ο Καλμαζίδης οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πάλι απέναντι στον Παναθηναϊκό του Καζάζη, πλέον. Φυσικά, ο τίτλος πιστώνεται σε τεράστιο βαθμό στον Άντερς Κρίστιανσον, αφού ο Σουηδός ήταν εκείνος που «έχτισε» τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2009 φέρνοντας στον Πειραιά τους Κούναρι, Τίσερ, Καλντέιρα, Στεφάνου, Ανδρεάδη, Ιωάννου, Κυριαζή και Αγγελόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *