Home >> Sports >> Οι σίγουροι Μαρτίνς και Μάντζιος, το ερωτηματικό Γκαρσία και οι φευγάτοι Χιμένεθ, Μπόλονι

Οι σίγουροι Μαρτίνς και Μάντζιος, το ερωτηματικό Γκαρσία και οι φευγάτοι Χιμένεθ, Μπόλονι

Τα φετινά πλέι-οφ της Super League 1 Ελλάδος που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες έχουν ενδιαφέρον μόνο για τις ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού η χαοτική διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους υπόλοιπους δεν επιτρέπει να δούμε μάχη για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Το μίνι πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαϊου και μόλις συμβεί αυτό οι ομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν με τους προπονητές να ελπίζουν πως θα παραμείνουν στους πάγκους τους και μετά την τελευταία αγωνιστική.

Κάποιες φορές όμως η ελπίδα δεν εκπληρώνεται για όλους και στην πραγματικότητα μόνο δύο προπονητές απ’ όσους κοουτσάρουν στα πλέι-οφ έχουν σίγουρη τη θέση τους στην ομάδα τους και την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Ολυμπιακός – Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός έχει καπαρώσει τον τίτλο και περιμένει απλά τη στέψη. Στις εννέα αγωνιστικές που μένουν μέχρι το τέλος των πλέι-οφ, οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται ακόμα τρεις νίκες για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ρέντη, «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έχει την απόλυτη στήριξη διοίκησης και φιλάθλων. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος να μην παραμείνει στον σύλλογο ο Πορτογάλος από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Η μοναδική περίπτωση ο Μαρτίνς να σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι του Πειραιά είναι να φτάσει πρόταση γι’ αυτόν από σύλλογο της αγγλικής Premier League.

Άρης – Άκης Μάντζιος

Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τον Άρη μετά τον αποκλεισμό των Κίτρινων από την Κόλος Κοβαλίβκα για τα προκριματικά του UEFA Europa League, διαδεχόμενος τον Γερμανό Μίχαελ Ένινγκ. Ο Μάντζιος, που έχει περάσει και ως ποδοσφαιριστής από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, μεταμόρφωσε αγωνιστικά τον Άρη, τού έδωσε ταυτότητα και τον οδήγησε στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με συνέπεια η έξοδος στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA το Conference League να είναι εξαιρετικά πιθανή. Είναι λοιπόν αναμενόμενο ο Μάντζιος να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θεόδωρο Καρυπίδη και για την επόμενη σεζόν.

ΠΑΟΚ – Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε τον ΠΑΟΚ μεσούσης της σεζόν, μετά την παραίτηση του Άμπελ Φερέιρα που μετακόμισε στην Παλμέιρας. Η πορεία του ΠΑΟΚ όμως με τον Γκαρσία στον πάγκο δεν είναι καθόλου καλή, έχει τεθεί από πολύ νωρίς εκτός τίτλου, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ουρουγουανός είναι αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ και έχει πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση και προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας και δεν αποκλείεται το μέλλον του να κριθεί από την έκβαση των πλέι-οφ, καθώς και από το Κύπελλο.

ΑΕΚ – Μανόλο Χιμένεθ

Την τέταρτη θητεία του στην ΑΕΚ διανύει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός κλήθηκε ξανά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά από τη στιγμή που το χαρτί Μάσιμο Καρέρα «κάηκε». Παρά την αρχική αισιοδοξία όταν επέστρεψε, πλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον Σεβιγιάνο τεχνικό σε σημείο που η παραμονή του και τη νέα σεζόν να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Τι μπορεί να κρατήσει τον Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ; Η έξοδος στο Conference League και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ακόμα όμως κι αν εκπονηθούν οι παραπάνω στόχοι, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Χιμένεθ θα είναι αυτός που θα μπει με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Ήδη το όνομα του κόουτς του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς «παίζει» έντονα για τη νέα εποχή στον Κιτρινόμαυρο πάγκο.

Παναθηναϊκός – Λάζλο Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι κλήθηκε εσπευσμένα από τον Παναθηναϊκό να διορθώσει τα κακώς κείμενα που προκλήθηκαν από το αποτυχημένο πέρασμα του άπειρου Ντάνι Πογιάτος. Ο 68χρονος πολύπειρος Ρουμάνος κατάφερε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σε σημείο που ο Παναθηναϊκός έκανε πορεία πρωταθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο αποκλεισμός σοκ στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε συνδυασμό με τις κακές σχέσεις που φαίνεται να έχει με τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του έχουν φέρει τον Μπόλονι σε δύσκολη θέση. Το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει μετά το τέλος των πλέι-οφ και να αναζητηθεί άλλος προπονητής από το εξωτερικό. Τι μπορεί να διαφοροποιήσει τα υπάρχοντα δεδομένα για τον Ρουμάνο; Να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *