Home >> Αφιέρωμα >> 2020: Μια χρονιά, αλλιώτικη

2020: Μια χρονιά, αλλιώτικη

Σε μερικές μέρες περνάει μια από τις πιο περίεργες χρονιές του 21ου αιώνα. Για όλους εμάς ήταν μια διαφορετική χρονιά. Σίγουρα για άλλους ήταν δύσκολη για άλλους ήταν χρονιά πένθους άλλους δεν τους ακούμπησε πρακτικά πέραν του ότι μπορεί να σταματήσαν παροδικά την εργασία τους αλλά έτσι συμβαίνει στον κύκλο της ζωής. Αναγκαστικά, πάντα, έτσι εξελίσσεται η καθημερινότητα μας χωρίς να το προσέχουμε. Τι άλλαξε φέτος όμως φέτος τόσο ώστε να αλλάξει η ζωή μας και να αντιληφθούμε τη ζώσα κατάσταση σαν ανθρώπινο είδος και όχι σαν άτομα.

Κατά αρχάς θα αλλάξουμε την κουβέντα, μεταφέροντάς τη σε ατομικό επίπεδο. Εμένα η φετινή χρονιά με βομβάρδισε, πρωτίστως, στις αρχές του Απριλίου όταν τα πρώτα κρούσματα έκανα δειλά δειλά την εμφάνιση τους στην Ελλάδα. Ένα τεράστιο αίσθημα φόβου κυρίευσε τους ανθρώπους τριγύρω μου (εργασία, οικογενειακό περιβάλλον). Ωστόσο, ας είμαστε λίγο ειλικρινής οι φίλοι σε μικρότερο βαθμό λόγω ηλικίας. Ως εργαζόμενος στον τομέα της εστίασης τερματίσαμε την λειτουργία του εστιατορίου που εργάζομαι εντός 6 ημερών από την πρώτη αίσθηση εξάπλωσης, και κάπως έτσι ξανά ανοίξαμε και τώρα πάλι ακολουθήσαμε από τις αρχές Νοεμβρίου την πορεία του Μαρτίου.

Όλος αυτός ο εγκλεισμός δημιουργεί μια δυσκολία στην φυσιολογική ροή της ζωής αλλά το πιο στενάχωρο με αυτή την κατάσταση είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν, οι άνθρωποι που θα πάθουν κατάθλιψη από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό όπως επίσης και οι άνθρωποι που πιέζονται.

Προσωπικά, με ενοχλεί να βάζουμε τον κορονοιό σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ανθρώπινης ύπαρξης, γνωρίζοντας πώς πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα για εκατομμύρια, πραγματικά, λόγους και η παράλληλη κερδοφορία επί και πάνω στον ιό.

Τώρα, πηγαίνοντας στην ανασκόπηση του έτους δεν θα πω λόγια όπως “μας έφερε πιο κοντά” μάλλον πιο μακριά μας έφερε όλο αυτό.

Το μόνο που εύχομαι είναι να κλείσει ο κύκλος του και να τελειώσουν και οι υπόλοιπες ασθένειες. Έτσι, το ανθρώπινο είδος και στις λεγόμενες, λιγότερο, εξελιγμένες χώρες να τα καταφέρει. Μην το λησμονούμε επειδή δεν μας συμφέρει. Ναι, καταλαβαίνω ότι αυτές είναι κουβέντες για μια άλλη περίσταση.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά υγεία και να είμαστε δυνατοί όπως και να έχει. Το ωφελούμε στην ζωή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *