Home >> Madman of the village >> Τι είδαμε στο trailer του νέου Matrix Resurrections;

Τι είδαμε στο trailer του νέου Matrix Resurrections;

Η νέα ταινία με τίτλο Matrix: Resurrections της Lana Wachowski (σκηνοθεσία&σενάριο) σε συνεργασία με τους David Mitchell (σενάριο) και Aleksandar Hemon (σενάριο) είναι γεγονός και θα προβληθεί στις αίθουσες σε κάτι λίγο περισσότερο από τρεις μήνες (22 Δεκεμβρίου 21).  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνωθεν συντελεστές έχουν ξανά-συνεργαστεί στην σειρά του Netflix-Sense 8 η οποία αν και γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το κοινό, διεκόπη, μετά από τρεις σεζόν (20215-2018). Επιπρόσθετα, σε σχέση με την πρώτη τριλογία από την ταινία, απέχει η η μία εκ των δύο δημιουργών του project Matrix, η Lilly Wachowski. Η ίδια σε συμμετοχή της σε ένα ψηφιακό πάνελ δήλωσε (*Television Critics Association Summer Tour) ότι λόγω μεγάλου όγκου εργασίας από διάφορα project τα προηγούμενα χρόνια σε συνάρτηση με τον χρόνο που ήθελε για προσωπική αυτοβελτίωση αλλά κυρίως την διαφορετική κατεύθυνση στον καλλιτεχνικό κομμάτι σε σχέση με την αδερφή της, έθεσε την ίδια έξω από το πολύ πετυχημένο franchise και φυσικά τις νέες ταινίες που θα προκύψουν μέσα στον φανταστικό κόσμο του Matrix.

Πάρα ταύτα, σε σχέση με την ταινία, η ιστορία στο Matrix 3 τελειώνει με την θάνατο του Neo (Keanu Reeves) και της Trinity (Carrie Moss Ann), ένα τέλος που δεν αφήνει περιθώρια για ένα sequel. Ο τίτλος της καινούργιας ταινίας καθώς και το trailer όχι μόνο προδίδει, έκδηλα, την επιστροφή των ηθοποιών αλλά και αναμένεται να δώσει εκ των υστέρων λεπτομέρειες για το έγινε και τι προκύπτει με την “ανάσταση” τους στο πολυαναμενόμενο sequel. Πολλά από τα πιθανά story και υποθέσεις σχετικά με την ταινία, αποκτούν νόημα σε επίπεδο ροής της ιστορίας αν υποθέσουμε ότι το “Matrix” μεσολαβεί στην δημιουργία κώδικα και εξ ου και οι χαρακτήρες που προκύπτουν όπως του Morpheus αλλά και άλλων σε σχέση με την επιβίωση του Neo και της Tinidy ως πιθανά Update ή Backup ή προϊόν αποκατάστασης των σωμάτων τους από τις μηχανές.

Όσον αφορά την ερμηνεία του trailer, ο Neo ζει στο κοντινό μέλλον στο San Fransisco μέσα σε μια βαρετή ρουτίνα, ανακυκλώνοντας καθημερινές συνήθεις σχεδόν επαναλαμβανόμενες, όπως συνέβη δηλαδή και στο πρώτο μέρος της πρώτης τριλογίας. Στο πλαίσιο αυτό, συναντάει την Trinidy, την οποία και αναγνωρίζει κάπως, χωρίς όμως να συμβαίνει κάτι αντίστροφο, προσπαθώντας όμως γενικότερα να συνθέσει το παζλ εμπειριών που κουβαλούσε στο μυαλό του σε αυτό η ένα σύστοιχο περιβάλλον. To trailer περιλαμβάνει επίσης και κάποιες μεταφορές στον χρόνο αλλά και μπόλικο καράτε και μεταφυσικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν στον πυρήνα των πρώτων ταινιών. Ο Neo πια θα ξαναβρεθεί μέσα στο “Matrix” αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις αλλά και με την συντροφιά παλαιών χαρακτήρων όπως η Niobe (Jada Pinkett Smith) αλλά και τον νεαρό Morpeuhs που τον ενσαρκώνει πια ο Yahya Abdul-Mateen II και έχει τον ρόλο του πράκτορα (όπως είχαμε δει των Agent Smith) στις πρώτες ταινίες.

Στην ταινία συμμετέχει ο Neil Patrick Harris οποίος εμφανίζεται στο trailer και πιθανότατα είναι ο ψυχοθεραπευτής του Neo, έχοντας ενδεχομένως κάποιον πιο σημαντικό ρόλο (πιθανότατα κομβικό) αλλά και η Christine Ricci η οποία είναι το αφεντικό του Neo στην δουλεία που απασχολείτε στην αρχή της ταινίας. Στο πρόσωπο του “villian” θα είναι ένα αντίγραφο του Mr. Agent Smith που συναντάμε στις πρώτες ταινίες που πιθανότατα καθρεφτίζεται μέσα στο πρόσωπο του Jonathan Groff. Θέση κλειδί κατέχει η Jessica Henwick η οποία εμφανίζεται πλάι στον Neo και πιθανότατα δεν είναι agent αλλά και αρκετοί ηθοποιοί οι οποίοι συμμετείχαν στο sense 8 όπως Brian.J.Smith, Erendira Ibarra και Max Riemelt. Επιπρόσθετα στις επιστροφές από την πρώτη τριλογία συνυπολογίζεται αυτή του Lambert Wilson.

Ας ελπίσουμε η πορεία της πανδημίας να μην μεταβάλλει ξανά την ημερομηνία προβολής η οποία έχει προγραμματιστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα και να δούμε τι μέλλει  σχετικά με το χάπι που θα διαλέξει αυτή την φορά ο Neo.

Σε αγαστή συνεργασία με τη σελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *