Home >> Madman of the village >> Squid Game

Squid Game

Η νέα σειρά του Netflix-Squid Game (Το παιχνίδι του καλαμαριού) ήρθε να μας ξεσηκώσει από τις μετριότητες που κυκλοφορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα!!

Τι διαπραγματεύεται όμως η σειρά; Μας θυμίζει άλλες σειρές και ταινίες;

Μια σέκτα με εκπρόσωπό έναν μυστήριο γραβατο-κουστουμομένο «πετάει» τα δίχτυα της στην Daejeon της Κορέας. Εκεί, αναζητά ανθρώπους απελπισμένους, απεγνωσμένους και έτοιμους να παραδοθούν στα προβλήματα που δημιούργησαν και επηρεάζουν το κοντινό και όχι μόνο παρελθόν. Σε αυτό το σημείο θα ξεκινήσει το «δίλημμα της καραμέλας» όπου μία ομάδα ανθρώπων θα τους πλησιάσει προσφέροντας λεφτά-ικανά να ξαναβάλουν την ζωή τους σε φυσιολογική τροχιά, συμμετέχοντας ΜΟΝΟ σε μία σειρά παιχνιδιών. Άνθρωποι με πάθη, γεμάτοι καταχρήσεις ή κακές συνήθειες, κάποιοι τζογαδόροι άλλοι μπλεγμένοι με παράνομες δραστηριότητες άλλοι βαθιά παραδομένοι στα οικονομικά προβλήματα τους, είναι έτοιμοι να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία. Ένα μικρό παιδί θα έπαιρνε μια καραμέλα; Εσείς θα συμμετείχατε σε ένα αλλόκοτο παιχνίδι που εκ των προτέρων φαντάζει παράλογο; Μάλλον όχι-και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία τα οποία έχουν και ενδιαφέρον στο Squid game. Mέσα από τους «αδυνάμους» χαρακτήρες και το ενδιαφέρουν που προκαλούν, μας ελκύουν χωρίς πολλά-πολλά να δούμε λαίμαργα την νέα συναρπαστική σειρά του Netflix.

Η ιστορία ξεκινώντας, επικεντρώνεται γύρω από την ζωή του Seong Gi-hun(Jung-jae Lee). Χωρισμένος με την γυναίκα του, έτοιμος να μην ξαναδεί την κόρη του ξανά, έχοντας χάσει την κηδεμονία, εθισμένος στον τζόγο, χρωστώντας παντού λεφτά και «κρεμασμένος» ολοκληρωτικά από την μητέρα του, έχει φέρει την ζωή του σε ένα τέλμα. Στο μετρό θα εμφανιστεί με ένα αναπάντεχο τρόπο ένας άνθρωπος ο οποίος του ζητά να συμμετάσχει σε ένα παιδικό παιχνίδι στο οποίο μπορεί να κερδίσει αρκετά χρήματα. Κερδίζοντας απροσδόκητα σε ένα μικρό παιδικό παιχνίδι σε μια στάση του μετρό, η μικρή πρόταση χρηματικά για να μικρό παιχνίδι θα μεγαλώσει τόσο ώστε θα φέρει τον Seong Gi-hun στο να πάρει μια ανεπίστρεπτη σχεδόν απόφαση να συμμετάσχει σε ένα κύκλο παιχνιδιών μεταξύ αγνώστων που πρόκειται να του χαρίσουν παρα πολλά χρήματα. Κάπου εκεί θα μεσολαβήσει στην ιστορία και ένας αστυνομικός ο οποίος θα προσπαθήσει να ερευνήσει την υπόθεση, βρίσκοντας σε αυτήν ίχνη και στοιχεία κάποιων άλλων ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί και αγνοούνται και έχουν πιθανότατα συσχέτιση πιθανότατα με την εξαφάνιση του αδερφού του.

Η σειρά όπως και τα παιχνίδια τα οποία είναι μέρος του σεναρίου – έχουν έντονη δόση Κορεάτικης κουλτούρας. Μερικά εξ αυτών είναι κοινά με τα παιδικά παιχνίδια που εμφανίζονται και στην Ελλάδα-όπως τα αγαλματάκια ακούνητα. Ωστόσο, το project δεν βασίζεται σε μια αθώα σειρά παιχνιδιών που η επιβράβευση θα έρθει κάπως εύκολα αλλά είναι φορτισμένο με βία και αίμα, ακραίους ψυχισμούς θυμίζοντας μας λίγο την σειρά ταινιών  “Saw” αλλά και το “Oldboy”.

Αν και στην αρχή δεν σε κερδίζει μονομιάς και φαίνεται κάπως αλλόκοτο το όλο θέαμα, γεμάτο με κορεάτικα στοιχεία κινηματογράφησης και υποκριτικής αφήγησης που δεν είναι γνώριμα στον τυπικό τηλεοπτικό «αναγνώστη»,  κερδίζει ωστόσο σύντομα το μάτι με την αφηγηματική φαιδρότητα και το storyline αλλά και την πλοκή της η οποία φαντάζει εξαιρετική όσο προχωράει η σειρά γίνεται όλο και πιο συναρπαστική. Ακόμα, παράλληλες ιστορίες από διαφορετικά άτομα από όλες τις κοινωνικές τάξεις, πολιτικοί πρόσφυγες από την βόρεια Κορέα και πολλοί άλλοι συμμετέχουν σε αυτήν την σειρά παιχνιδιών, διαμορφώνει μια ενδιαφέρουσα ανθρωπολογία για την σχέση ανθρώπου και χρήματος, τις κοινωνικές ανισότητες κ.α.

Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Tom Choi, Hae-soo Park, Stephen Fu, Lee Byung-hun, Wi Ha-Joon κ.α. Στο σενάριο και σκηνοθεσία είναι ο Hwang Dong-hyuk ο οποίος με το τελευταίο επεισόδιο μας δίνει σαφές πάτημα για μια δεύτερη σεζόν.

Σε αγαστή συνεργασία με την ιστοσελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *