Home >> Madman of the village >> Οι Δέκα Καλύτεροι Κακοί του Cinema

Οι Δέκα Καλύτεροι Κακοί του Cinema

Όλοι βλέποντας μία ταινία έχουμε ερωτευτεί, ταυτιστεί και γοητευτεί με κάποιον χαρακτήρα. Όσοι παρακολουθούμε ταινίες συνήθως δεν είμαστε με το μέρος των κακών. Αν και στα περισσότερα φιλμ οι κακοί είναι μισητοί (και χάνουν πάντα)οι εξαιρέσεις αποτελούν μία όμορφη πλευρά, η οποία τείνει να είναι πιο γήινη και να συμβαδίζει με την  πραγματικότητα, στην οποία ο νικητής είναι διαφορετικός.  Μολαταύτα  παρόλο που σχεδόν σε όλες τις ταινίες οι κακοί δεν  έχουν  πρωταγωνιστικό ρόλο και όμορφο τέλος ,σε  κάποια φιλμ  ο αισχροποιός  και ψυχασθενής  καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση  στην καρδιά μας με τον δικό του τρόπο.  Σήμερα κάνοντας μία επισκόπηση στην ιστορία του σινεμά θα σας παρουσιάσω  ένα Top 10 με τους πιο αρεστούς (σύμφωνα με εμένα) κακούς.

10) Uruk-Ηai: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (2001)

Οι Ούρουκ Χάι (εξελιγμένο είδος orc) αν και με άδοξο τέλος  στην τριλογία ,καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση στην  καρδιά μας. Ο δυναμισμός τους,τα σκληρά χαρακτηριστικά τους,μας κάνουν να τους λατρέψουμε και να τους δώσουμε μία θέση στην δεκάδα.  Πάντως  παρότι δεν προβλέπεται να τους ξαναδούμε στην μεγάλη οθόνη,την  μετεξέλιξη τους  μπορούμε να την παρακολουθήσουμε πια από τον κανάλι της Βουλής,σε μία αιώνια εμφύλια διαμάχη Ορκ και Ουρουκ Χάι.

9 ) Austin Powers: Ο κατάσκοπος που γύρισε από το τρίο (1997)

Η παλαβή σάτιρα/παρωδία των ταινιών κατασκοπίας  πραγματεύεται μία αιώνια διαμάχη καλού και κακού. Στον διπλό του ρόλο ο Mike Myers, με τον χαρακτήρα  του Dr evil  προσφέρει άφθονο γέλιο, με τις ωραίες γκριμάτσες και τα περίεργα αστεία του.

8) Darth Μaul Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 1 – Η Αόρατη Απειλή (1999)

Ο Darth Maul είναι ίσως πιο cool κακός (για εμένα) στην ιστορία του cinema.  Στην ταινία είναι ο μαθητής του Νταρθ Σίντιους,ο οποίος αποτελεί τον αρχηγό των Σίθ. Ο δον Κιχώτης των  κακών Darth Maul, αποτελεί την προσωποποίηση της κακίας. (Spoiler allert). Παρά ταύτα ο φόβος που εκπνέει το  πρόσωπο του, δεν μπορεί να βοηθήσει τον μοχθηρό σιθ να νικήσει τους Τζεντάι  (Όμπι-Ουάν, Qui-Gon).

7) Joker  Σκοτεινός Ιππότης (2008)

Η προσωποποίηση του κακού των κακών ακούει στο όνομα του Joker. Ο ψυχοπαθείς

εγκληματίας με την διαταραγμένη προσωπικότητα,αποτελεί την καρικατούρα  του εγκληματία. Ο Χίθ Λέτζερ  παρουσιάζεται ως ένας κοινωνιοπαθής,όπου με το μαύρο χιούμορ του και την τρέλα του σε κάνει να τον συμπαθήσεις . Θα λέγαμε ότι η ερμηνεία του  στο ρόλο του Joker  στην ταινία ο Σκοτεινός Ιππότης ξεπέρασε αυτή του Τζάκ Νίκολσον Batman 1989). Ο Χίθ Λέτζερ αν  και απεβίωσε μετά το πέρας των γυρισμάτων,ανταμείφθηκε μετά θάνατον με το Οσκαρ β ανδρικού ρόλου.

6) Magneto Χ-Men

Ο βίαιος , δυναμικός και εκρηκτικός μεταλλαγμένος αποτελεί στην τριλογία του X-men  τον κλασικό κακό. Ο συναισθηματικά ταραγμένος εβραϊκής καταγωγής  Magneto (Ίαν ΜακΚέλεν) τρέφει μεγάλο μίσος και περιφρόνηση για τους κοινούς ανθρώπους. Ασπαζόμενος τις ιδέες του Δαρβινισμού θεωρεί ότι το μέλλον ανήκει στους homo superiors. Ο ισχυρός  μεταλλαγμένος  ,κερδίζει επάξια την συμπάθεια  και μία θέση στο Τοπ 10.

5) Harry and Marv  Home alone (1990)

Το στόρι της ταινίας εκτυλίσσεται  στο σπίτι του Kevin McCallister, ο οποίος μένει μόνος του στο σπίτι όταν οι γονείς του πάνε διακοπές. Στο φιλμ αυτό γίνεται μία προσπάθεια από  δύο αδέξιους  διαρρηκτές (Harry and Marver ) να κλέψουν το σπίτι. Αν και ήταν επιτηδευμένα και σε υπερβολικό βαθμό  γελοίοι ως κακοί ,πρόσφεραν άπλετο γέλιο ,μέσα από τις  αστείες παγίδες που τους είχε στήσει ο μικρός σατανάς (Kevin McCallister).  Η ταινία γενικότερα έχει μία μοναδικότητα, και τα αστεία της φαντάζουν άφθαρτα στο χρόνο.

4)Τζακ Τόρανς The Shining (1981)

Ο Τζακ Νίκολσον στην Λάμψη (όχι  αυτή του φώσκολου) μας προσφέρει την καλύτερη ερμηνεία στην καριέρα του ,πριν το γυρίσει στις χλιαρές ρομαντικές κομεντί. Στην ταινία αναλαμβάνει τα χρέη ενός επιστάτη σε ένα ξενοδοχείο ,όπου ζει εκεί  με την  οικογένεια του. Η τρομακτική τρέλα που εκπνέει  το πρόσωπο  του, σε συνάρτηση με το στοιχειωμένο  και διαβολικό περιβάλλον του ξενοδοχείου μας κάνει να συμπαθήσουμε τον Τζακ Τόρενς. Η ταινία τελειώνει με το συγκλονιστικό  και αξέχαστο Here’s Johnny.

3) Αλ Πατσίνο Ο Νονός  (1972)

Ο Αλ πατσίνο στην ταινία ορόσημο στην ιστορία του Αμερικάνικου κινηματογράφου, είναι ένας ιδεαλιστής νέος. Αρχικά παρουσιάζεται ως ένας τίμιος νέος ο οποίος θέλει να απομακρυνθεί από την εγκληματική πολιτική της οικογένειας του ,πράγμα που δεν καταφέρνει . Ο συνδυασμός καλού και κακού, τον βοηθάνε ώστε να δημιουργήσει ένα άτεγκο κράμα για να επιβιώσει ,όχι μόνο στο σενάριο των ταινιών  αλλά και διαχρονικά στο νου μας.

2) Χάνιμπαλ Λέκτερ   Η σιωπή των αμνών (1991)

Στην ταινία αυτή ο Anthony Hopkins ,παρουσιάζεται ως ένας ψυχίατρος με κανιβαλιστικές τάσεις. Η εμμονή του και η παράνοια του, σε συνάρτηση με την προσωποκεντρική προσέγγιση του σκηνοθέτη, μας έκανε να δούμε από άλλη σκοπιά τον σκοτεινό αυτό χαρακτήρα, και  παράλληλα να θαυμάσουμε τον μεγάλο αυτό ηθοποιό,σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

1) Darth Vader Ο Πόλεμος των Άστρων  

Τέλος στην κορωνίδα  της δεκάδας αυτής δεν μπορεί φυσικά να λείπει η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του  βασιλείου των κακών, ο Darth vader. Καταλαμβάνει επάξια την πρώτη θέση σε αυτό το Top 10.Αν και με πολλές αδυναμίες ως χαρακτήρας (αν δεν γινόταν Τζεντάι  θα ήταν πρεζόνι), είναι θεός στα μάτια μας, γιατί  αντί να πάει στους παραολυμπιακούς ,σαν ένας πιστόριους από το μέλλον κατάφερε να εδραίωσει το δικό του status quo στο σύμπαν από τον πόλεμο των άστρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *