Τα υλικά που θα χρειαστούμε για περίπου 30-40 χρυσαφένιες μπαλίτσες είναι:
750 γρ. γκούντα τριμμένο
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
125 γρ. γραβιέρα
100 γρ. ασπράδι αυγού
150 γρ. αλεύρι
Και διάφορα πιπέρια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη μάζα, μεριδοποιούμε σε 30 ή 40 γραμμάρια μπαλάκια, και τα περνάμε από γαλέτα η αν έχουμε πάνκο (ιαπωνική γαλέτα), και τα τηγανίζουμε.
Αναφορικά με τη σάλτσα στην βάση τους, αυτή είναι κρέμα παρμεζάνας με μοσχοκάρυδο. Και η εκτέλεση της είναι πως βάζουμε 100 γραμμάρια παρμεζάνα και 600 κρέμα γάλακτος με 3 γραμμάρια μοσχοκάρυδο.
Μόλις κρυώσει γίνεται παχύρρευστη και κάθονται οι χρυσαφένιες μας επάνω σε τέλεια μορφή.
TIPS
Λίγο λάδι τρούφας θα απογείωνε την γεύση τους!