Home >> Αφιέρωμα >> Μπροστά στο 2020

Μπροστά στο 2020

Πέρα από ιούς και εμβόλιο, πέρα από πανικό, απόσταση και τυποποιημένα συναισθήματα, το 2020 σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων μας για κάποιο λόγο. Σίγουρα αν βγω από την γυάλινη μπάλα στην οποία περιβάλλομαι, την κουνήσω και αναμιχθεί το χιόνι…θα καταλάβω πως οι στιγμές στην συγκεκριμένη χρονιά είναι λίγες. Όμως μοναδικές.

Ο χρόνος πίσω δεν γυρνάει και μηχανή του χρόνου δεν έχεις στα χέρια σου (εκτός αν έχεις, πες το κι σε μένα) ωστόσο το μυαλό παίζει τρέλα παιχνίδια. Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς ολοκληρώνεται η χρονιά με το μοναδικό δεδομένο ότι μας έμαθε πολλά.

Εμένα για παράδειγμα με ώθησε να ξεχωρίσω τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να βρίσκονται δίπλα μου, σαφώς πέραν της οικογένειας μου.

Όσο η μαγική μπάλα κουνιέται τόσο το χιόνι της, θυμίζει στο μυαλό το θαύμα της ζωής σε μια δύσκολη περίοδο. Πάντα το κλάμα ενός μωρού είναι χαρά και πόσο μάλλον όταν είναι ένα κομμάτι της… οικογένειάς σου. Κατάλαβα πως μέσα στην δυσκολία αυτής της περίεργης χρόνιας υπάρχει ελπίδα. Η χαρά είναι απερίγραπτη όμως η ευθύνη της εποχής να μείνεις μακριά σου χτυπάει καμπανάκι.

Πρωτόγνωρα όλα, από τις μάσκες ως το Πάσχα στο μπαλκόνι. Η θέα τον βεγγαλικών από την ταράτσα, λειτουργία μέσω μεγαφώνων και ευχές μέσω μια οθόνης.

Η καραντίνα συνεχίστηκε και η ζωή άρχισε να μπαίνει σε μια ρουτίνα που πλέον προσδοκούσα την επόμενη μέρα (όταν θυμώνουν τι μέρα είναι) ως καλύτερη.

Αναπολώντας φτάνω στην ημέρα την δική μου …τα γενέθλια μου τα οποία φέτος ήταν η έννοια “λίγοι και καλοί”. Οικογένεια και δύο ξεχωριστοί καλεσμένοι. Το θετικό της υπόθεσης; Έμαθα να εκτιμώ τα απλά και όχι τις πολλές φανφάρες. Μια βόλτα, μια ωραία συζήτηση, μια ζεστή αγκαλιά.

Το μυαλό μου σταματάει σε ακόμα ένα πάρτι γενεθλίων. Περίεργο συναίσθημα να κλείνεις τα 18 μέσα σε κάτι πρωτόγνωρο όπως η καραντίνα και σε ένα ασταθή κόσμο. Ζεις την ωραιότερη στιγμή της ζωής σου σε λάθος εποχή.

Σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε το χουχούλιασμα κατά προτίμηση με ζεστή σοκολάτα παρέα με γιορτινά λαμπιόνια.

Εύχομαι υγεία, αφοσίωση στους στόχους σας και πίστη στο ακατόρθωτο. Τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο!

Ααα!! Και αγκαλιές.

Καλή χρονιά!

Υ.Γ. όσο για την μηχανή του χρόνου οποίος γνωρίζει κάτι θα μείνει μεταξύ μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *