Home >> 2023 FIBA Basketball World Cup >> Η εθνική Ελλάδος για να γίνει ξανά πρώτη θέλει έναν προπονητή σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Η εθνική Ελλάδος για να γίνει ξανά πρώτη θέλει έναν προπονητή σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Ακόμη μία αποστολή σε μεγάλη διοργάνωση για την Εθνική μπάσκετ ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη 15η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Η αδυναμία της ελληνικής ομάδας να φτάσει μακριά σε ακόμη μία διοργάνωση δεν προκάλεσε έκπληξη. Οι απουσίες των Αντετοκούνμπο, Σλούκα, Καλάθη, Ντόρσεϊ, Μήτογλου (κατά τη διάρκεια του τουρνουά) ήταν τεράστιες και εμπόδιο προς την επίτευξη των στόχων.

14 τα χρόνια πλέον χωρίς μετάλλιο

Πλέον, η Ελλάδα συμπλήρωσε 14 χρόνια χωρίς επιτυχία στο ενεργητικό της. Τελευταία φορά που κατάφερε να διακριθεί ήταν το 2009 στο EuroBasket της Πολωνίας, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η νέα αποτυχία της Γαλανόλευκης άνοιξε από νωρίς θέμα προπονητή. Είναι αλήθεια πως η διετής παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Ελλάδας δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Στην πόρτα της εξόδου ο Ιτούδης

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον ομοσπονδιακό προπονητή να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Το ότι ο Δημήτρης Ιτούδης δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του όταν ανέλαβε το ελληνικό τιμόνι δε σημαίνει ότι είναι κακός προπονητής. Ενδεχομένως, όμως, να μην «κολλάει» σε αυτό που χρειάζεται και έχει ανάγκη η Επίσημη Αγαπημένη.

Η Εθνική χρειάζεται full time προπονητή

Η εθνική Ελλάδος χρειάζεται full time προπονητή. Έναν προπονητή δηλαδή που θα ασχολείται επτά ημέρες την εβδομάδα, δώδεκα μήνες τον χρόνο αποκλειστικά και μόνο μαζί της.

Παναγιώτης Γιαννάκης, η καλύτερη λύση

Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «Δράκος» έχει αποδείξει την αγάπη για την Εθνική μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται μακριά της. Αποχώρησε από τον γαλανόλευκο πάγκο το καλοκαίρι του 2008 και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η Εθνική μπάσκετ έχει ανάγκη από έναν προπονητή που θα δουλεύει μόνο για λογαριασμό της και ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί να της το εγγυηθεί αυτό.

Ο «Δράκος» είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Εθνικής μπάσκετ. Με εκείνον στο τιμόνι η ελληνική ομάδα έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 στο Βελιγράδι και δευτεραθλήτρια Κόσμου το 2006 στη Σαϊτάμα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει το όνομα, την εμπειρία και την προσωπικότητα, ώστε να οδηγήσει ξανά την εθνική Ελλάδος στον δρόμο των επιτυχιών. Αλλά το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα ασχολείται με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πλην της Εθνικής.

Η Εθνική Μπάσκετ ήταν, είναι και θα παραμείνει αγαπημένη στη συνείδηση και στην καρδιά όλων των φιλάθλων της. Όμως για να γίνει ξανά πρώτη εκτός από κορυφαίους αθλητές χρειάζεται πάση θυσία και έναν προπονητή σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *