Home >> Sports >> Η αφιέρωση του Εμμανουηλίδη και οι καταγγελίες για χρηματισμό στον αγώνα ΑΕΚ-Αρης

Η αφιέρωση του Εμμανουηλίδη και οι καταγγελίες για χρηματισμό στον αγώνα ΑΕΚ-Αρης

Ο ‘’πάνθηρας’’ Εμμανουηλίδης ανέκοψε την πτήση του κακού Ολυμπιακού

Πανιώνιος-Ολυμπιακός:1-1

Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, δεν βρήκε νικητή, καθώς, ο μαχητικός Πανιώνιος έμεινε στην ισοπαλία με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για μεγάλο σκορ, αλλά λίγο η αστοχία των Πειραιωτών, λίγο ο εξαιρετικός Μάλερμπ κάτω από την εστία του Πανιωνίου, δεν επέτρεψε να ξεφύγει το σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο ήταν η ώρα να μπει στον αγώνα ο Βαλμπουενά και να βγει ο Λοβέρα την στιγμή που στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αγωνιζόταν και ο Γκασπάρ.

Στο 55’ ο Γκασπάρ μετά από δική του σέντρα κερδίζει πέναλτι, σωστό, αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Παπανικολάου, με τον νεοεισελθόντα Βαλmπουενά, να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να ανοίγει το σκορ για τους Πειραιώτες, φτάνοντας τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα και έχοντας μία ασίστ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν σωρεία ευκαιριών, χωρίς όμως να καταφέρουν να τελειώσουν τον αγώνα με πρωταγωνιστή κυρίως τον Ποντένσε.

Στο 80´ ήταν η ώρα του ήρωα του Πανιωνίου Εμμανουηλίδη να μπει στον αγώνα, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

Στο 88´ έπειτα από πάσα του Κόρμπου που δέχθηκε συστημένη και τριμπλάροντας τον Τσιμίκα με ευκολία, πλάσαρε και κέρδισε τον Σα, για να γράψει το τελικό 1-1 και να βάλει ‘’φωτιά’’ στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο παίκτης του Πανιωνίου μετά το γκολ έτρεξε και φίλησε την κάμερα, ενώ όπως είπε στο τέλος ο ίδιος, ήταν αφιέρωση που πήγαινε στην μητέρα του την οποία και έχει χάσει, γι’ αυτό και το φιλί.

Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τέλος του αγώνα είχε ποικίλα συναισθήματα, καθώς από την μία ήταν ο Πανιώνιος που πανηγύριζε για τον βαθμό και από την άλλη οι παίκτες του Ολυμπιακού, εκνευρισμένοι με τους εαυτούς τους.

Πάντως, οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έσπευσαν να δηλώσουν την στήριξη τους στον Πέδρο Μαρτίνς παρότι ήταν απαρηγόρητος με την έκβαση του αποτελέσματος, ενώ οι γηπεδούχοι κάνουν λόγο για ένα σπασμένο τζάμι που το κατεδάφισε παίκτης του Ολυμπιακού από τα νεύρα του, χωρίς να κατονομαστεί ποιος ήταν.

Έτσι η βαθμολογία βρίσκει τον Ολυμπιακό μια βδομάδα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην πρώτην θέση με 27 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος κατάφερε να μειώσει το -6 και είναι στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.

Νίκη-αγγαρεία από τον ΠΑΟΚ με το βλέμμα στον Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ:1-0

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στην Τούμπα έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στην φετινή Σούπερ Λιγκ, την ΑΕΛ υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για 46 παιχνίδια αήττητος και παρατάχθηκε με βασικό τον αρχηγό της, Βιεϊρίνια, ο οποίος επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα ύστερα από 188 μέρες.

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε χωρίς τους δανεικούς Ουάρντα και Κάτσε που έχει πάρει από τον ΠΑΟΚ με τον Αιγύπτιο να γνωρίζει και την αποθεώσει με την είσοδο του στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Από την αρχή του αγώνα οι Θεσσαλονικείς πίεζαν και κατάφεραν να προηγηθούν με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος στο 16´, Σφιντέρφσκι μετά από ασίστ του Βιερίνια, φτάνοντας στα 7 τέρματα.

Στην συνέχεια ισορρόπησε το ματς η ΑΕΛ η οποία όμως δέχθηκε 7 κίτρινες κάρτες συνολικά στον αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ ούτε μια, στοιχείο που αποτελεί ρεκόρ.

Ευκαιρίες έχαναν και οι δύο ομάδες και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ‘’Δικέφαλο του Βορρά’’ να μην μπορεί να βάλει το δεύτερο γκολ και να κλειδώσει την αναμέτρηση, αλλά και οι ‘’Βυσσινί’’ να μην μπορούν να ισοφαρίσουν.

Τον αγώνα η ΑΕΛ τελείωσε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μιχαήλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+2´, με την πρώτη να την δέχεται στο 71´.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, στην διάρκεια του παιχνιδιού έβγαλε 4 ανακοινώσεις, ενάντια στην διαιτησία, για κάποια φάουλ που δέχθηκαν οι παίκτες του και για ένα χέρι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν καταλογίστηκε πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ στην βαθμολογία έπιασε στην πρώτη θέση τον Ολυμπιακό μετά την γκέλα του με τον Πανιώνιο με 27 βαθμούς και περιμένει το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής στο Καραϊσκάκης, για να πάρει την πρώτη θέση.

Από την άλλη η ΑΕΛ πήγε στην έβδομη θέση με 15 βαθμούς και ελπίζει στις επόμενες αγωνιστικές να εισέλθει δυναμικά στην εξάδα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ποιοτική ομάδα, ενώ στάθηκε και στην πικρία του αποτελέσματος, ρίχνοντας βέλη προς τους παίκτες του ότι ήταν ακίνδυνοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Άνευρη η Ένωση, άτυχος ο ΆΡΗΣ

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ:1-1

Σε έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ακόμα και ντέρμπι, ΑΕΚ και Άρης ήρθαν ισόπαλοι σε ένα ματς γεμάτο εντάσεις, πέναλτι, κόκκινη και ακραίες συμπεριφορές από κάποιους παίκτες.

Η ΑΕΚ ήθελε να ρεφάρει μετά και την ήττα της από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και πάλι εμφανίστηκε με πολλά προβλήματα.

Στο πρώτο ημίχρονο φαβορί για κάποιο γκολ ήταν ο Άρης αφού έχανε πάρα πολλές ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα.

Κάτω από την εστία των φιλοξενούμενων ήταν ο νεαρός Τσιλιγγήρης, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθια την ομάδα του σε φάσεις του Ολιβέϊρα και του Βέρντε κυρίως.

Το πρώτο μέρος έκλεισε στο 0-0 και με τους φίλους της ΑΕΚ να γιουχάρουν την ομάδα τους με την κακή εμφάνιση που παρουσίαζαν.

Στο δεύτερο μέρος, ήρθε η φάση που ο Ιντέγε στο 52´ πατάει άσχημα το πόδι του Μάνταλου, με τον διαιτητή να πηγαίνει στο ΒΑΡ και να δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα στον επιθετικό του Άρη.

Στο 58´ ο Φετφατζίδης που ήταν ο κινητήριος μοχλός σε όλο το πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους άφησε την θέση του στον Λάρσον, με τον δεύτερο να πετυχαίνει γκολ και να ανοίγει το σκορ στο 64´, έπειτα από ασίστ του Κόχουρτ, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε ευνοϊκά για τους Θεσσαλονικείς, στο 78´ ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για τους γηπεδούχους σε μαρκάρισμα του Ρόουζ πάνω στον Σιμόες.

Από εκεί και πέρα ξέφυγε λίγο η αναμέτρηση με τον Βελέθ του Άρη και τον Βράνιες της ΑΕΚ να τα λένε σε έντονο ύφος, ακουμπώντας ο ένας με το κεφάλι του, τον άλλον και την ίδια στιγμή έξαλλος ο Ρόουζ να κοιτάει προς τον διαιτητή και να του κάνει με νόημα πως χρηματίστηκε για να δώσει το πέναλτι, χωρίς ωστόσο να δεχθεί κάποια τιμωρία.

Ο διαιτητής έδωσε κάρτες μόνο σε Βράνιες και Βελέθ, ενώ από την άσπρη βούλα το πέναλτι πήρε ο Μάνταλος, ο οποίος ευστόχησε στο 80´ και ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Ο πιο αδύναμος ποδοσφαιριστής της Ένωσης ήταν ο Σιμόες, που δεν είχε ταχύτητα και αργούσε πολύ τις πάσες τους στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να βρίσκουν συνέχεια διαδρόμους.

Η ΑΕΚ έμεινε στους 18 βαθμούς και την 3η θέση, ενώ ο Άρης, στους 16 βαθμούς και στην 5η θέση.

 

‘’Ξέρανε’’ τον ΟΦΗ ο Γιακουμάκης στο τελευταίο λεπτό

Ατρόμητος-ΟΦΗ:2-1

Σε ένα ματς που φαβορί για τη νίκη ήταν και οι δύο ομάδες, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε κυριολεκτικά στο τέλος και με γκολ του Γιακουμάκη πήρε τους 3 βαθμούς, αφήνοντας ικανοποιημένους και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα, ο Μανούσος στο 3´ λεπτό του αγώνα διεκδίκησε μια μπαλιά, εκμεταλλευόμενος και την ολιγωρία της άμυνας των Κρητικών και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Με το τέρμα αυτό, ο Έλληνας επιθετικός του Ατρομήτου έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.

Με το παιχνίδι να ανοίγει και τον ΟΦΗ να πιέζει, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τελικά στο 21´ τον δρόμο προς τα δίχτυα με βολίδα του Ναμπί μετά από πάσα του Σεμέδο, φτάνοντας τα 2 γκολ.

Να σημειώσουμε πως ο Σεμέδο αγωνίζεται στους Κρητικούς δανεικός από την ολλανδική Σιτάρντ.

Στο 27´ ήρθε η φάση του αγώνα και άνηκε στου γηπεδούχους καθώς στην ίδια φάση ο Νσικουλού και ο Ρόσα σημάδεψαν αμφότεροι το δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το ίδιο συναρπαστικό με το πρώτο και όπως θα δούμε έκρυβε εκπλήξεις.

Στο 73´ ήταν η σειρά του Σεμέδο να σημαδέψει το δοκάρι και φτάνουμε στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πει την τελευταία λέξη της αναμέτρησης ο Γιακουμάκης.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε μπει αλλαγή στην θέση του Ρόσα στο 61´ και σε μια αντεπίθεση, ο Βέλιος κατεβάζει άψογα την μπάλα, μοιράζει δίπλα στον Νσικούλου και εκείνος με ένα πολύ καλό σπριντ ξεπερνάει τον Μπράουν, τον μπακ του ΟΦΗ και βρίσκει στο πρώτο δοκάρι, αφύλαχτο τον Γιακουμάκη που με προβολή έγραψε το τελικό 2-1.

Αυτό ήταν το 2 γκολ του στο πρωτάθλημα. Να σημειώσουμε στο τέλος πως ο πιο αδύναμος παίκτης από τους Κρητικούς ήταν ο Μπραούν, καθώς σε όλο το παιχνίδι δεν μπορούσε να μαρκάρει τον ταχύτατο Νσικουλού.

Έτσι οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 14 βαθμούς και την 8η θέση, ενώ οι Κρητικοί, έμειναν στους 16 βαθμούς και στην 4η θέση.

Τρίτη σερί νίκη για τους Λαμιώτες με ‘’δήμιο’’ τον Μπεχαράνο

Λαμία-Ξάνθη:1-0

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει κάνει 3 σερί νίκες το τελευταίο διάστημα και είναι σε τροχεία ανόδου, σε αντίθεση με τους Ξανθιώτες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν αγωνιστική ταυτότητα και να ξεφύγουν από το αγωνιστικό τέλμα που έχουν καταπέσει.

Η Λαμία ανέβηκε στην ένατη θέση με 13 βαθμούς, σε αντίθεση με την Ξάνθη η οποία βρίσκεται την έκτη θέση με 16 βαθμούς παρά την συνεχόμενη ήττα της.

Η αναμέτρηση είχε φάσεις και από τις δύο ομάδες,ψάχνοντας να βρουν το γρήγορο γκολ που θα τους άλλαζε την ψυχολογία.

Οι γηπεδούχοι εμφανώς ανώτεροι ήταν πιο απειλητικοί κατά διαστήματα από τους φιλοξενούμενους.

Στο 54´ μετά από πάσα του Τουράμ, ο Μπεχαράνο πλάσαρε από δύσκολη και πλάγια θέση, ανοίγοντας το σκορ για τους Λαμιώτες και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας και μία ασίστ.

Ο Ραμίρεθ προπονητής της Ξάνθης δεν κατάφερε με τις αλλαγές του να γυρίσει το παιχνίδι, εκφράζοντας το τέλος την ανησυχία του για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Μάτζιος, προπονητής της Λαμίας δήλωσε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο καθώς η ομάδα του υπερτερούσε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Τέλος, να τονίσουμε πως οι γηπεδούχοι κράτησαν το μηδέν για πρώτη φορά φέτος μετά από 3 σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα και το ρεκόρ αυτό το καρπώνεται πρώτα ο προπονητής, με τις κινήσεις του.

Χρυσό βαθμό ο Παναιτωλικός με άμυνα από ‘’ατσάλι’’

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός:0-0

Στο Αγρίνιο και υπό καταρρακτώδη βροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον ανεβασμένο ψυχολογικά Παναθηναϊκό.

Λόγω της αμυντικής λειτουργίας και των δύο ομάδων, αλλά του βρεγμένου γηπέδου, δεν είχαμε ανοιχτό παιχνίδι και αρκετές φάσεις από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους.

Εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο επιθετικός των ‘’πρασίνων’’ Μακέντα ο οποίος όμως δεν μπορούσε να σκοράρει στις λίγες φάσεις που έκανε.

Η ευκαιρία του ματς άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 52´ο Λουσέρο με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κενή εστία.

Ο καλύτερος του αγώνα ήταν παίκτης του Παναιτωλικού και συγκεκριμένα ο Αρίγκμπι, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να δώσει τρεξίματα και φρεσκάδα στην ομάδα του, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Ντίας, στο τέλος με τον δεύτερο σε τετ α τετ με τον Διούδη δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον Κολοβό για να βρει τον καλό του εαυτό, αλλά μάταια, καθώς δεν έδειξε κάτι συναρπαστικό.

Ακόμα, εξέφρασε τα παράπονα του, πως η ομάδα δεν ήταν καλή σήμερα και δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με αυτό που είδε στο Αγρίνιο από τους παίκτες του.

Οι ‘’πράσινοι’’ είναι στην 10η θέση με 13 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός στην 13η θέση με 4 βαθμούς.

Με ‘’κακό’’ ποδόσφαιρο ήρθε η ισοπαλία για τις δύο ομάδες

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος:0-0

Ο Αστέρας υποδέχθηκε τον Βόλο στην βροχερή Τρίπολη με σκοπό να πάρει τους 3 βαθμούς.

Σε όλο τον αγώνα κυρίαρχος ήταν η γηπεδούχος ομάδα, αλλά χωρίς κάποια μεγάλη φάση, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν σαν να μην είχαν μπει στο γήπεδο.

Από τα σημαντικά που μπορούμε να κρατήσουμε είναι μόνο η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τασουλή από τον Αστέρα στο 57´ (η πρώτη στο 15´) και για μισή ώρα περίπου έπαιζε με παίκτη λιγότερο κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε όμως ο Βόλος στο παραμικρό.

Αυτό το γνωστοποιούν και οι δηλώσεις του προπονητή των φιλοξενούμενων Φεράντο ο οποίος τόνισε πως δεν γίνεται να είναι ευχαριστημένος με την ομάδα του σήμερα αφού για μισή ώρα και κάτι έπαιζε με παίκτη παραπάνω χωρίς να μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Η βαθμολογία είναι η εξής: Ο Βόλος με 13 βαθμούς στην 11η θέση, ενώ ο Αστέρας με 11 βαθμούς στην 12η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *