Home >> Madman of the village >> Review: The Punisher

Review: The Punisher

Είδος: Action,Adventure,Crime
Πρωταγωνιστές: Jon Bernthal
IMBD: 9,1

Ο τηλεοπτικός κόσμος που έχει χτίσει η Marvel με τις σειρές Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist (και την συνάντηση όλων στο Defenders) αποτελούν ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό προϊόν. Η κάθε μία σειρά από τις παραπάνω (εξαιρουμένου του Iron Fist) έχει δομηθεί σχεδόν άριστα, χτίζοντας τον δικό της χαρακτήρα με μοναδικό τρόπο. Σε αυτούς του μικρόκοσμους της Marvel προστέθηκε ο Punisher. Ο τηλεοπτικός Fran Castle ή κατά κόσμον Jon Bernthal, έχοντας μία δικιά του solo σειρά πλέον (εμφανίστηκε πρώτη φορά στην δεύτερη season του Daredevil), επιδιώκει να μας κερδίσει.

Η σειρά ξεκινά με αφετηρία τα γεγονότα από το τέλος της 2 season του Daredevil. Εκεί ο Frankle Castle αποσύρεται από την δράση, δημιουργώντας έναν τεχνικό θάνατο. Πια ως Pit Casttliano ο Castle, προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μία φυσιολογική ζωή, χωρίς την οικογένεια του και την δράση, αναζητεί να βρει το φάρμακο για τα ψυχικά του τραύματα. Γρήγορα όμως το παρελθόν θα συναντήσει το παρόν και θα τον οδηγήσει στη δράση και σε ένα λουτρό αίματος το οποίο θα προκαλέσει.

Ο Frankle Castle δεν αναζητά τον αυτοκτονία ως λύση για το τραύμα του, αλλά την εκδίκηση, στο πρόσωπο της οποίας συναντά την λήθη. Ο Castle δεν πιστεύει στο δίκαιο κόσμο και στις δεύτερες ευκαιρίες. Στόχος του να καταπολεμήσει το έγκλημα με τον δικό του ωμό τρόπο. Πίσω από το ψέμα της ψευτοδημοκρατικής κοινωνίας του, αναλαμβάνει να εκτελέσει αυτούς που θεωρεί βρώμικα και διεφθαρμένα κοινωνικά κατακάθια. Στην δικιά του διαδρομή για την εκδίκηση ο ίδιος θα καταστρέψει το φύλλο πορείας του. Γοητευτικός και ωμός, απλός και λαϊκός, με αγάπη για την πατρίδα, ταλαντεύεται ανάμεσα στον εθνισμό και στον εθνικισμό.

Στην σειρά θα δούμε ένα ψυχολογικό παιχνίδι μεταξύ του πρωταγωνιστή με τον εαυτό του. Βέβαια ο Castle νόμιζε ότι θα αντέξει τις βιαιοπραγίες που διεξήχθησαν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και τον πόλεμο του Αφγανιστάν. Τα σκοτεινά και άθλια γεγονότα όμως δείχνουν να τον επηρέασαν αρκετά, σε συνάρτηση με την απώλεια της οικογένειας του, ο ‘’πολεμοχαρής’’ Αμερικανός οδηγήθηκε σε ένα αδιέξοδο.Ο ίδιος εύθραυστος συναισθηματικά, θα ψάξει λόγους να δικαιολογήσει το παρελθόν και τον λόγο που πήγε στο Αφγανιστάν. Σε μία συνομιλία με τα παιδιά του (flashback), κατά την διάρκεια μίας βόλτας (spoil alert), βλέποντας το άγαλμα της ελευθερίας, θα αναφέρει στην κόρη του ότι «για την πατρίδα πάει στον πόλεμο». Την σκληρή, πονηρή και απροσδόκητα φαινομεναλιστική απάντηση θα την δώσει ο γιος του λέγοντας, ότι «πας στον πόλεμο για να σκοτώσεις μαυριδερούς». Εδώ βλέπουμε ότι ο σεναριογράφος τολμά, λέει το προφανές δεν κρύβεται πίσω από το πέπλο της κοινωνικής υποκρισίας.

Σημαντικό ρόλο στην σειρά διαδραματίζουν κάποιοι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν, όπως ο Daniel Webber στον ρόλο του Lewis Walcott που δίνει ρεσιτάλ. Επιπρόσθετα, ο Ebon Moss-Bachrach αποκτά ωραία χημεία με τον πρωταγωνιστή. Αυτή που ίσως μας απογοητεύει είναι η Amber Rose Revah στον ρόλο της Dinah Madani, που δεν καταφέρνει να μετουσιώσει και να μας μεταφέρει τον δυναμισμό που προβάλλει.

Ο ρόλος του Punisher ταιριάζει απίστευτα στον Jon Bernthal. Η σειρά απολαυστική, τρομακτικά όμορφη, μας κάνει να συμπαθήσουμε το διττό ρόλο του αντιήρωα vigilante. Eξαιρετικά καλοστημένη ξεπερνά σε αισθητική και σενάριο την πρώτη season του Daredevil και αποτελεί μάλλον την καλύτερη σειρά της Marvel έως σήμερα.

Πηγή: Themetisproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *