Home >> Madman of the village >> Οι 3+1 τύποι αρσενικού που επιβιώνουν στην μετεφηβεία

Οι 3+1 τύποι αρσενικού που επιβιώνουν στην μετεφηβεία

Μέρος της (˄προ-)εφηβείας αλλά και κομμάτι μιας εικόνας(ή πολλών) που χωρά στο μυαλό των περισσοτέρων από εσάς, είναι κάποιες «περσόνες», «περσόνες» που συνοδεύονται με ένα τουλάχιστον χαρακτηριστικό. Αρσενικά που δρουν κοινωνικά και ποτίζουν σπάταλα με την συμπεριφορά τους και τις κινήσεις τους το οπτικό μας πεδίο, με figure skills όπως αυτό του τοξότη, του ανθρώπου λάστιχο αλλά και τις καθόλου αισθησιακές απαλείψεις σε διάφορα σημεία του σώματος τους, εξερευνώντας αυτά κατά τα άλλα και εκτελώντας αδίστακτα και στιγμιαία όλες τις σωματικές τους επιθυμίες.

Κοινωνική απρέπεια ή κομμάτι ζωής για κάποιους, μέσα από πολλαπλές καταστάσεις με έντονο το αυθόρμητο στοιχείο; Ήθελε να ξύσει δημόσια τα καλαμπαλίκια του; Το έκανε για να προκαλέσει ή όντως το είχε ανάγκη; Ενδεχόμενα πολλά και καταστάσεις άπειρες με «τύπους» αρσενικών που επιβιώνουν μέχρι και σήμερα, τύπους που αλληθωρίζεις οπτικά και ψυχικά, όταν τους βλέπεις να αυτοϊκανοποιούνται, ιδιαίτερα εξωτερικεύοντας τις επιθυμίες τους στην εκάστοτε φάση.

Ωστόσο, από τις δικές μου εμπειρίες, οι «τύποι» ανδρών που συνηθίζουν να ανανεώνουν τα τετράγωνα καρέ του φιλμικού εγκεφάλου μου, είναι οι εξής:

|Ο Φαγουρίνο-Φαγουρίνι|

Κλασικός τύπος. Αυθόρμητος, δεν διστάζει, με στυλ ενίοτε, προσπαθεί να προσεγγίσει, με μια ισχυρή πρωτοβουλία, να ακουμπάει μέρος τις ένδυσης του, για να ικανοποιήσει την εκάστοτε εσωτερική επιθυμία του και κυρίως την φαγούρα που τον τρ(λ)ώει. Συνήθως διαφέρει από τον τύπο που κάνει μια χειροκίνητη ενδοσκόπηση. Κοινώς, είναι αυτός που πιάνει τα καλαμπαλίκια (απ έξω) και πασπατεύει εξωτερικά με πρόσχημα το χειροτεχνικό σιδέρωμα των ρούχων του.

|Ισορροπιστής/Αυτός πιάνει τα μέζεα για να το στρώσει σε ανάποδο Λ από μέσα|

Αυτός ο τύπος, λίγο πιο μπρουτάλ (συνήθως), με περίσσια τόλμη, προσπαθεί να ισορροπήσει το εγώ του. Είναι ο ψυχαναγκαστικός ‘’τύπος’’ κατά μία έννοια. Είναι αυτός, που θέλει μπει το εργαλείο στην θήκη/θέση του. Ωστόσο, αυτό, δεν τον κάνει αντιπαθητικό παρά τις αιχμηρές σκέψεις των γύρω του προς αυτόν. Το : σε βλέπει δεν σε βλέπει, δεν θα διστάσει να εξωτερικεύσει αυτά που θέλει– δίνει μια αυθεντικότητα σε πολλές περιπτώσεις που διασώζει τις αλλεπάλληλες χειροκίνητες προσπάθειες του να ισορροπήσει καταστάσεις.

 

 

|Ο εκσκαφέας |

Αντιπαθητικό είδος, επικίνδυνο και αδίστακτο. Θα χρησιμοποιήσει τυπικά εργαλεία για να δει το θύμα του. Εξερευνητής και «ανατομικός προσωπικός φυσιοδίφης» ή δικαιολογία μιας επικίνδυνης σέκτας ανθρώπων που επιβιώνουν και εξελίσσουν στην ενήλικη ζωή τα skills τους; 🤔

 

 

*Ο Πλουραλιστής

Ο τύπος του «πλουραλιστή»: τα κάνω όλα- είναι ένας χαμαιλέων της μετεφηβείας. Αρκετά συνηθισμένος, προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες και καταστάσεις. Η ρουτίνα, οι απρόσμενες καταστάσεις σε μία σχέση, στο γήπεδο, στον εργασιακό χώρο, τον φέρνουν αντιμέτωπο με διαφορετικά προφίλ που αναδεικνύει. Άλλοτε ως ισορροπιστής, άλλοτε ως εκσκαφέας και άλλοτε ως φαγουρίνο-φαγουρίνι ικανοποιεί τρεις πτυχές του εαυτού του. Ανάλογα τους ανθρώπους που έχει γύρω του, επιλέγει σε ποιόν και ποια θέλει ή δεν θέλει να εκτεθεί.

Σε αγαστή συνεργασία με τη σελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *