Home >> Madman of the village >> 3+1 travellers που θα αγαπήσεις

3+1 travellers που θα αγαπήσεις

Τι είναι πιο ωραίο από το να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο; Η αίσθηση και η μετέπειτα συναίσθηση του σοκ και του ενθουσιασμού που γεννάει ένα ταξίδι, δημιουργεί ένα χαρούμενο τρόμο, ξυπνάει αισθήσεις και γεννά πάμπολλα ερωτήματα. Η διαδρομή ενός ταξιδιού μας μεταφέρει στα πολιτισμικά σοκάκια και μας οδηγάει σε έναν αισθητικό μαγνητισμό ή απομαγνητισμό συνήθως έως στα πέρατα του.

Πέρα από τα παραπάνω-εισαγωγικά φρου φρου, θα σας προτείνω μερικά από τα project που ξεχωρίζουν κατ’εμέ στο ταξιδιωτικό τηλε-πλαίσιο, δεδομένου ότι η λίστα με γνωστούς travellers που μπορούμε να βρούμε στο Ελληνικό youtube και στην εγχώρια τηλεόραση αφθονεί. Ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο στυλ μας μεταφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία με τον δικό του δημοσιογραφικό και μη τρόπο.

  1. ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ | Philippe Gougler

Ο Γάλλος ταξιδιώτης Philippe Gougler μαζί με τον τηλεοπτικό φακό, μα συστήνει σε ένα διαφορετικό κόσμο, αυτό που θα δούμε μέσα από την διόπτρα ενός τρένου. Μοναδικά ταξίδια, τρομερή αισθητική και μαγεία μέσα από γραφικά ή υπερσύγχρονα τρένα η και μια μίξη όλων αυτών. Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση η θετική διάθεση αλλά και εμπειρίες ζωής που εξάγει μέσα από την σύστοιχη επαφή του με τους ανθρώπους που συναντά στις στάσεις και την αφετηρία ενός τρένου, δημιουργεί συναρπαστικές εικόνες και μας φέρνει κοντά του με αρκετά  ενδιαφέρουσες ιστορίες.

2. Tripment.net &Youtube | Λιανόπουλος Μάνος

Πολλές Go pro, μια Bmw gs1200, αρκετός φωτογραφικός εξοπλισμός και πολύ μεράκι από τον mr.tripment.net είναι αρκετά για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Από ταξίδια με την μηχανή, το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο αλλά και οδοιπορικά, ο Μάνος Λιανόπουλος μα χαρίζει εξαιρετικά σπάνιες εικόνες σε συνδυασμό με καινοτόμα βίντεο και δράσεις, όπως το Travel Fest, που μας φέρνει κοντά με ξεχωριστές εμπειρίες στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του κόσμου σε συνεργασία με διάφορους ταξιδιώτες. Αν είσαι λάτρης των μηχανών και των ταξιδιών γενικότερα, σίγουρα θα εκτιμήσεις τον έργο του Μάνου, σε συνάρτηση με την εξαιρετική σκηνοθεσία και περιγραφή του στα περισσότερα βίντεο είτε σε μορφή vloq είτε σε πιο action-ντοκιμαντερική προβολή.

3.  Youtube|Αλέξανδρος Οπονομάροβ

Οδοντίατρος, καλός χορευτής (με παρουσία στο Dancing with a stars του 2017) μας παρουσιάζει με έναν χαρούμενο και απρόσμενα ιντριγκαδόρικο τρόπο, βίντεο από διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο αλλά ακόμα και μερικές πόλεις των Η.Π.Α μεταξύ των άλλων. Γιατί να δείς τα βίντεο του Αλέξανδρου;

Πρώτων, η τρομερή σκηνοθεσία και μοντάζ, αν λάβει κανείς δεδομένο ότι τα βίντεο  αυτά γίνονται μεν με μεράκι αλλά από ένα παιδί εκτός του πλαισίου της πολιτισμικής τεχνολογίας. Δεύτερον, το πλούσιο μουσικό υλικό. Τρίτον η στοχοθεσία και τελεολογία που ακολουθεί σαν κινηματογραφική πράξη τα βίντεο του και συγκεκριμένα το challenge των 100ευρώ που θέτει στα περισσότερα βίντεο σε συνδυασμό με τις φθηνές επιλογές σε φαγητό αλλά και γενικότερα την παρουσίαση ταξιδιών-low budget.

4. YoutubeMagic Bean Travels

Στο κανάλι της Magik Bean Travels θα βρει κανείς μια φυσιογνωμία, ιδιαίτερη, με τρομερά θετική διάθεση και σχόλια για διάφορα θέματα στα πλαίσιο των Vlogs της σε διάφορες πόλεις. Κατά γενικό κανόνα θα μάθεις από το κανάλι αυτό πολλά Tips σε σχέση με ταξίδια, τις αεροπορικές αλλά και για τα επί τούτου από μια μία urban traveller. Στα αρνητικά που θα παρατηρήσει κανείς, είναι το σχετικά κακό μοντάζ με βάση τα standard των Ελλήνων (youtube) travelλer αλλά και ο πιο ερασιτεχνικός εξοπλισμός σε σχέση με άλλες παραγωγές. Παρά ταύτα ο κεφάτος ρυθμός και το χαμόγελο της Μαρίνας καλύπτουν τις πιο πολλές ατέλειες στα ταξιδιωτικά Vlog της και στο μεγαλύτερο μέρος των αφηγήσεων που περιέχουν τα βίντεο της.

Σε αγαστή συνεργασία με την ιστοσελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *