Home >> Madman of the village >> Ελληνικό Bodybuilding

Ελληνικό Bodybuilding

Ο Βαλάντης Ντόκος, αποτελεί έναν από τους Έλληνες αθλητές με την μεγαλύτερη απήχηση στο χώρο του Bodybulding στην Ελλάδα. Φυσικά η μεγάλη συχνότητα και παρουσία του στα social media, μέσα από την προβολή προπονήσεων και των mini σεμιναριακών video σχετικά με την διατροφή την άσκηση αλλά την έμμεση παρουσίαση Life Youtube Vloque & Instagramstories τον καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Για περισσότερα:

Instagram|Check: https://www.instagram.com/dokosvalantis/?hl=el

Youtube|Check: https://www.youtube.com/channel/UCyhf1ww5L3ox3UPOuFh8u8A

Facebook|Check: https://www.facebook.com/valantisdokosoficiallnew/photos

Website| www.valantisdokos.com

Ο ίδιος με πάνω από 4.500.000 εκατομμύρια προβολές στο Youtube και σχεδόν 45,000 εγγραφές στο κανάλι του, παρουσιάζει το έργο και το lifestyle σε συνάρτηση με ένα πιο εμπορικό προφίλ που παρουσιάζει μέσα από τις εταιρίες που συνεργάζεται. Κατά το παρελθόν αν και μη επαγγελματίας (ακόμα) αθλητής, έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως η Scitech Nutrition η Gigas Nutrition η IronMax αλλά και πρόσφατα, αποτελεί μέλος μίας ομάδας προώθησης των συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και προϊόντων ένδυσης, μέσα από την ιδιαίτερα δημοφιλή Αγγλική εταιρία στην Ελλάδα, MyProtein.

Λίγα περισσότερα πράγματα για τον ίδιο:

Ο Βαλάντης Ντόκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Dortmund της Γερμανίας. Μετέπειτα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτηνιατρική. Αργότερα απέκτησε και Phd στο ίδιο πεδίο. Επιπρόσθετα αμέσως μετά τις προπτυχιακές σπουδές, ο Ντόκος, γύρισε πίσω στην Γερμανία, εργαζόμενος αρχικά σε ένα κτηνιατρείο, ανοίγοντας εν συνεχεία το δικό του ιατρείο ζώων.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, περνώντας το κατώφλι του γυμναστηρίου, ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, μπήκε για πρώτη φορά η φλόγα του Bodybuilding. Το 2011 έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην Γερμανία, κερδίζοντας τον γενικό τίτλο σε ημι-επαγγελματικό διαγωνισμό Bodybuilding. Την ίδια περίοδο γνώρισε και τον προπονητή του, τον IFBB pro Dennis(big)James. Το 2013 έλαβε την 4ή θέση στην βαριά κατηγορία στο Arnold Classic Amateur στην Ισπανία. To 2014 κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2015 πήρε την τρίτη θέση στο IFBB Amateur στην Ισπανία. Στην συνέχεια σταμάτησε τους αγώνες εντός Ελλάδας, κατεβαίνοντας μόνο σε διοργανώσεις που θα του έδιναν την pro card για την συμμετοχή του σε pro διαγωνισμούς. Ωστόσο, το 2017 εμφανίστηκε στον τελικό της NAC ως Guest και συμμετείχε στον αγώνα (κάτι το οποίο δεν είχε προγραμματιστεί). Την ίδια χρονιά παρά ταύτα κέρδισε το overall ξανακατεβαίνοντας στο Πανελλήνιο. Στον αγώνα αυτό αναπάντεχα έχασε τον γενικό τίτλο από τον Γιάννη Λεώδη. Το 2017 βγήκε τρίτος σε αγώνα της IFBB στο San Marino και δέκατος στην κατηγορία έως 100 κιλά στο IFBB EVLS Prague 2017 Amateur. To 2018 αποτέλεσε ένα διάστημα αποθεραπείας, έπειτα από έναν τραυματισμό στον δικέφαλο του δεξιού του χεριού. Το 2019, στους τελευταίους δύο αγώνες στην Δανία έλαβε την τρίτη θέση και την πέμπτη θέση στην Πορτογαλία αντίστοιχα.

 

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στα Social Media, αναφέρει, ότι είναι σε μία περίοδο αγωνιστικής παύσης. Επισήμανε εν ολίγοις, τόσο τις δυσκολίες στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και στο υλικό (από οικονομικής άποψης) για μία προετοιμασία, υπονοώντας σε instastory ότι το 2020 μάλλον θα είναι μια περίοδο παύσης. Το μόνο σίγουρο κατά τον ίδιο, είναι ότι δεν προβλέπεται να αγωνιστεί σε κάποια από τις διοργανώσεις IFBB Amateur της NPC το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *