Home >> Sports >> Να αποδείξει ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο

Να αποδείξει ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο

Ένας μήνας και κάτι πέρασε από την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Ένας μήνας (και λίγες ημέρες) από την ημέρα που ο θρύλος σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στην Αγιά Σοφιά και έστειλε στα ουράνια εκατομμύρια φιλάθλους του! Ακόμα και τώρα,τουλάχιστον μια φορά την μέρα, θα δω τα στιγμιότυπα του αγώνα με τη Φιορεντίνα και την απονομή του τροπαίου και ακόμα και τώρα θα δακρύζω από περηφάνια και χαρά! Σε αυτό το άρθρο, όμως, δεν θα γράψω διθυράμβους για το τρόπαιο, αυτό συνέβη πριν έναν μήνα, αυτό που θα διαβάσετε εδώ είναι το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι ώστε του χρόνου να δικαιολογήσει με μια καλή πορεία στο Europa League ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η φετινή κατάκτηση του Conference και φυσικά να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας από την οποία απέχει δύο χρόνια.

Για αρχή η ομάδα έχει ένα, σχετικά, έτοιμο κορμό παιχτών και φυσικά τον “στρατηγό” Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του. Ο κορμός αυτός αποτελείται από τους Τζολάκη, Ροντινέι, Ρέτσο,Ορτέγκα,Έσε,Τσικίνιο, ενώ περιμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία τις ανανεώσεις των Φορτούνη, Ποντένσε, Ελ Κααμπί και φυσικά να δούμε τι θα γίνει με τον Κάρμο. Ο Ολυμπιακός, κοινώς, έχει έξι έτοιμους ποδοσφαιριστές και αυτοί μπορεί να γίνουν τουλάχιστον 8 (πιστεύω Φορτούνης και Ποντένσε θα μείνουν), όποτε ένα ρόστερ με κορμό 8 παιχτών δεν είναι και εύκολο πράγμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για μια ελληνική ομάδα που, μόλις, έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Αν δε, καταφέρουμε και κρατήσουμε και Ελ Καμπί και γίνει η υπέρβαση με Κάρμο τότε η ομάδα θα θέλει ελάχιστες, πλην όμως, σημαντικές προσθαφαιρέσεις.

Η πρώτη έγινε, ήδη, με τον Ισπανό Ντάνι Γκαρσία, τον οποίο ξέρει πολύ καλά ο Μεντιλίμπαρ και έρχεται για αντικαταστάτης του Ιμπόρα. Δεν πρόκειται να σταθώ στην ηλικία του (νεότερος του Ιμπόρα παρεμπιπτόντως), από την στιγμή που είναι επιλογή του Μεντιλίμπαρ όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν παίχτη επιλογή του προπονητή, με 300+ συμμετοχές στην La Liga, με τεράστια καριέρα στην Μπιλμπάο και θεωρώ ότι η εμπειρία του θα ταιριάξει με τα “μηχανάκια” Έσε-Τσικίνιο στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντική η επίτευξη μια συμφωνίας με την Πόρτο για τον Κάρμο, τέτοιο στόπερ δεν βρίσκεις εύκολα και σε αυτή την ηλικία, ενώ έχει ταιριάξει αρκετά και με το Ρέτσο. Επίσης, μην υποτιμούμε τον Παναγιώτη. Ο Ρέτσος μόλις βρήκε έναν αξιόλογο στόπερ δίπλα του έβγαζε μάτια, ναι έκανε κάποια λάθη, αλλά στο τελευταίο 3μηνο της σεζόν ήταν συγκλονιστικός. Επιπλέον, είναι ένα παιδί 25 ετών, Έλληνας από τις ακαδημίες μας και πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία. Ο Κάρμο είναι ο ιδανικός παρτενέρ του και θεωρώ ότι αξίζει να γίνει μια γενναία υπέρβαση για αυτόν τον παίχτη.

Στην συνέχεια, εγώ προσωπικά θα ήθελα και έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ ώστε να υπάρχει διπλή απειλή, τουλάχιστον, στους αγώνες της Ελλάδας που θα παίζουμε πιο ανοιχτά από ότι στην Ευρώπη. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα με Ποντένσε και έναν πολύ καλό αριστεροπόδαρο έξω αριστερά. Δεν θα ξέρουν από πού να φυλαχτούν!

Τέλος, ακόμα και να μείνει ο Έλ Κααμπί (το θεωρώ πολύ δύσκολο) τότε η ομάδα θέλει έναν ακόμα φορ αντί του Γιόβετιτς, αν φύγει ο Ελ Κααμπί, τότε, ανάλογα τις επιθυμίες του κόουτς να κινηθούμε με τον δέοντα τρόπο. Εν ολίγοις, η ομάδα δεν θέλει πολλές αλλαγές, δεδομένου ότι κρατάμε έστω Ποντένσε και Φορτούνη, είναι όμως πολύ σημαντικές ως προς την πορεία και του στόχους της νέας σεζόν καθώς ένας κυπελλούχος Ευρώπης πρέπει να στοχεύει να επαναλάβει τέτοιες χρονιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *