Home >> Sports >> Μεταγραφές ουσίας ή ενθουσιασμού;

Μεταγραφές ουσίας ή ενθουσιασμού;

Φτάσαμε, λοιπόν, 20 Ιουλίου, οριακά τελειώνει και ο Ιούλιος και ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει κατά ένα 85-90% το ρόστερ του. Κάτι που ήθελε και ο Μεντιλίμπαρ να έχει συμβεί μέχρι η ομάδα να αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Αυτό θα γίνει, λοιπόν, με περίπου 4-5 μέρες καθυστέρησης. Η διοίκηση έχει ήδη κλείσει τους Στάμενιτς, Γκαρσία για το κέντρο και τον Κοστίνια για αλλαγή του Ροντινέι, ενώ σύντομα θα πάρουν τον δρόμο για την Ολλανδία και οι Μπρέϊθγουειτ, Πιρόλα και Βέλντε (πληροφορίες κάνουν λόγο για τελειωμένη μεταγραφή), ενώ στην προετοιμασία ενσωματώθηκε και ο Ελ Κααμπί ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα μένει. Όποτε, εδώ, σήμερα θα σχολιάσουμε λίγο τις έως τώρα κινήσεις, τις μελλοντικές αλλά και την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη.

Θα ξεκινήσω από τις πρώτες μεταγραφές που έγιναν, όπως του Στάμενιτς. Τον συγκεκριμένο τον πιστεύω αρκετά, αρχικά είναι Σέρβος ( και μισός Νεοζηλανδός) και παραδοσιακά ο Ολυμπιακός έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας σε Σέρβους παίχτες. Αγωνιστικά, τώρα, ο Στάμενιτς είναι ένα ψηλό αμυντικό χαφ που θεωρώ θα ταιριάξει αρκετά με τους Έσε-Τσικίνιο στο κέντρο και επίσης κουβαλάει γεμάτες συμμετοχές με τον Ερυθρό Αστέρα και φυσικά έχει και εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το κακό είναι ότι έρχεται δανεικός χωρίς οψιόν, το καλό είναι ότι έρχεται από την Νότιγχαμ του Μαρινάκη όποτε σε αυτήν την περίπτωση, αν θελήσουμε να τον κρατήσουμε και του χρόνου κάποια λύση θα βρεθεί. Για τον Γκαρσία τα είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο, έρχεται για αντί-Ιμπόρα και έχει μεγάλη εμπειρία από La Liga. Ο Κοστίνια από την άλλη έρχεται να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Ροντινέι, του οποίου του βγήκαν τα πνευμόνια πέρυσι, λόγω, της έλλειψης ενός αξιόπιστου μπακ απ.

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις αυτή που ενθουσιάζει λίγο περισσότερο είναι σίγουρα του Μπρέϊθγουειτ. Για κάποιους δεν θεωρείται καλή κίνηση και προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω το γιατί. Μιλάμε για έναν παίχτη που έκανε 85 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα σκοράροντας 18 γκολ και μοιράζοντας και 5 ασίστς, ενώ με την Εσπανιολ σε δυο χρονιές έχει 32 γκολ σε La Liga και Segunda, ειδικά στην Segunda ήταν πρώτος σκόρερ και βοήθησε την Εσπανιόλ να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Ναι, καταλαβαίνω και το ότι η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στα καλύτερα της όταν έπαιζε εκεί, αν και πήρε τρόπαια μαζί της, ακούω και ότι ότι έπαιζε Β’ Ισπανίας πέρυσι (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο η Σούπερ Λιγκ είναι καλύτερο πρωτάθλημα από το αντίστοιχο της Β´ Ισπανίας), αλλά η ιστορία έχει δείξει πως όλες οι μεταγραφές φαίνονται στο γήπεδο. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι έρχεται για 2ος επιθετικός. Πάμε παρακάτω, ο Πιρόλα τώρα είναι σίγουρα μια κίνηση που δεν ενθουσιάζει, ειδικά όταν ακούγαμε ότι προσφέρονταν 12 εκατομμύρια για τον Κάρμο. Δηλαδή, η εναλλακτική ήταν ένας παίχτης από την τελευταία ομάδα της Serie A, η οποία υποβιβάστηκε δεχόμενη 82 γκολ; Αδυνατώ να το πιστέψω και ελπίζω να έρχεται για μια έξτρα λύση στην άμυνα και όχι για βασικός παρτενέρ του Ρέτσου. Σίγουρα, έχει κάποια χαρακτηριστικά που ζητάει ο Μεντιλίμπαρ, όπως το να είναι αριστεροπόδαρος και το είναι μόλις 22 ετών επιτρέπει στο να ελπίζουμε σε περιθώρια βελτίωσης, αλλά ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται παίχτη με περιθώρια βελτίωσης, θέλει μια έτοιμη λύση παίχτη που θα κάνει την διαφορά σε αυτή την τόσο νευραλγική θέση του στόπερ. Κοινώς, για εμένα ο Πιρόλα ίσως να είναι ένας καλός αναπληρωματικός, αλλά ρίσκο για βασικός.

Στην συνέχεια έχουμε τον Βέλντε. Εξτρέμ που έχει το γκολ είναι σίγουρα κάτι που λείπει χρόνια από τον Ολυμπιακό και θεωρώ πως αν επιτευχθεί και η συμφωνία με Γουλβς για Ποντένσε θα δούμε ωραία πράγματα στην επίθεση με τέτοια άκρη και κέντρο σαν αυτό που προανέφερα. Η μεταγραφή του Ποντένσε είναι ζωτικής σημασίας πια, ειδικά μετά την αποχώρηση των Φορτούνη-Κάρμο. Παίχτη σαν τον Ποντένσε, σε αυτή την ηλικία, με την τόσο μεγάλη θέληση να μείνει και με ένα ποσό μικρότερο των 10 εκατομμυρίων δεν βρίσκεις και ειδικά μετά τις απώλειες που ανέφερα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μείνει. Μαζί και με την διαφαινόμενη παραμονή του Ελ Καμπί, ο Ολυμπιακός μόνο καλύτερος μπορεί να είναι μπροστά.

Αναφορικά με τον Κώστα τώρα, για εμένα πήρε την καλύτερη απόφαση. Νομίζω ότι ο κύκλος του στον Ολυμπιακό κλείνει ιδανικά ως ο πρώτος Έλληνας αρχηγός συλλόγου που σηκώνει ευρωπαϊκό με ελληνική ομάδα. Ήθελε ένα μεγάλο συμβόλαιο και για εμένα έπρεπε να το πάρει. Από την Αραβία πήρε τα διπλά λεφτά και δεν πάει τόσο στα τυφλά καθώς η παρουσία του Δώνη εκεί κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τον Κώστα σε ότι αφορά την προσαρμογή του εκεί. Ο Ολυμπιακός τώρα καλείται είτε να αλλάξει πλάνο, είτε να πάρει ένα δεκάρι αντίστοιχου επιπέδου Φορτούνη ή Όρτα, ή ακόμα και τον ίδιο τον Όρτα. Θεωρώ ότι η διοίκηση πρέπει να κυνηγήσει ένα μεγάλο όνομα σαν δώρο για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Ήδη η ΑΕΚ έφερε τον Λαμέλα, καλό θα ήταν να έρθει ένας παίχτης αντίστοιχης ποιότητας και σε εμάς. Αν και ο Μεντιλίμπαρ στοχεύει σε μεταγραφές ουσίας και όχι ενθουσιασμού και δυστυχώς οι μεταγραφές ενθουσιασμού σπάνια βοηθάνε.

Υ.Γ. Πιστεύω επίσης σε δυο εσωτερικές μεταγραφές. Μπιέλ και Ζέλσον. Ειδικά ο δεύτερος αν μείνει υγιής θα βγάλει ωραία πράγματα στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *