Home >> Sports >> No Ολυμπιακοί Αγώνες, no Πιτίνο

No Ολυμπιακοί Αγώνες, no Πιτίνο

Η επίσημη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, βάζει πρόωρους τίτλους τέλους στη συνεργασία του Ρικ Πιτίνο και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Ήταν μεσημέρι Παρασκευής της 8ης Νοεμβρίου όταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος έβγαινε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι χαμογελαστός, καθώς λίγη ώρα πριν είχε δώσει προφορικά τα χέρια με τον Ρικ Πιτίνο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από τον Αμερικανό τεχνικό. Μάλιστα, πάνω στον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία που έκλεισε, δεν δίστασε να…καρφώσει κοτζάμ Υφυπουργό της Κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά “πείτε του Αυγενάκη ότι είμαι κούκλος…”. Πού να ήξερε όμως πως τέσσερις μήνες μετά αυτή η χαρά θα του γύρισε μπούμερανγκ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου η συνεργασία του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Ρικ Πιτίνο έπαιρνε επίσημη μορφή με την παρουσίαση του Αμερικανού Hall of Famer τεχνικού στο γραφείο του προέδρου της ΕΟΚ. Πράγματι, ο Ρικ Πιτίνο ήταν σπουδαία υπόθεση για την Εθνική Ομάδα. Θα ήταν το μεγαλύτερο όνομα που έχει καθίσει στον πάγκο της Επίσημης Αγαπημένης. Η ζωή όμως πολλές φορές επιφυλάσσει δυσάρεστες ανατροπές και εκπλήξεις.

Ο Ρικ Πιτίνο θα αναλάμβανε την Εθνική ομάδα από το προσεχές καλοκαίρι και το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά μέσω του οποίου ευελπιστούσε να οδηγήσει τη Γαλανόλευκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα σχέδια όμως του Αμερικανού ανατράπηκαν, όπως ανατράπηκαν και του Βασιλακόπουλου, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα διεξαχθούν τον Ιούλιο του 2021.

Από τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν και επίσημα και μετατίθενται κατά ένα έτος, παύει να υφίσταται και η συνεργασία Πιτίνο-Εθνικής. Αξίζει να ξεκαθαρίσουμε πως ο Πιτίνο δεν είχε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την Εθνική Ομάδα. Η συμφωνία που έκανε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο τον περασμένο Νοέμβριο ήταν προφορική και για το διάστημα που θα είχε στα χέρια του τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα το έκανε αφιλοκερδώς.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν κανονικά το προσεχές καλοκαίρι και δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως ο Πιτίνο θα καθόταν στον πάγκο της Ελλάδας. Στην Ομοσπονδία δεν άρεσε καθόλου που ο Πιτίνο στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη επέστρεψε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ενώ είχε διαβεβαιώσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο πως θα αφοσιωνόταν μόνο στις υποχρεώσεις του με την Εθνική και δεν θα αναλάμβανε κάποια άλλη ομάδα. Το κλίμα για τον προπονητή θρύλο του κολλεγιακού πρωταθλήματος στράβωσε για τα καλά και από το γεγονός πως ο Αμερικανός προπονητής δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ στα meeting με αντικείμενο την προετοιμασία της Επίσημης Αγαπημένης, αλλά έβαζε μπροστά τον συνεργάτη του στον Παναθηναϊκό Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπό του Άγγελο Κοτταρίδη.

Επιπρόσθετα, η Ομοσπονδία δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι την αξίωση του Πιτίνο για πενταμελές τεχνικό επιτελείο από το οποίο οι τέσσερις θα ήταν Αμερικανοί, ενώ σ’ αυτούς θα προστιθέτο ο προπονητής του Ήφαιστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η συνεργασία της Εθνικής ομάδας με τον Ρικ Πιτίνο ολοκληρώνεται πριν καν αρχίσει. Η πανδημία του κορονοϊού μάλλον έβγαλε από τη δύσκολη θέση τόσο την Εθνική όσο και τον Πιτίνο. Ήταν δεδομένο πως η Ομοσπονδία δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του Αμερικανού τεχνικού, ενώ και ο ίδιος ο Πιτίνο αυτή τη στιγμή είναι αλλού, αφού πριν από λίγες ημέρες έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Της επιστροφής στο αγαπημένο του NCAA αναλαμβάνοντας το κολλέγιο του Iona από την επόμενη σεζόν.

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ την κατάληξη που θα είχε η συνεργασία της Εθνικής ομάδας με τον Ρικ Πιτίνο αν θα ήταν δηλαδή επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Ο κορονοϊός δυστυχώς είχε και έχει άλλα σχέδια για όλους μας και σίγουρα όχι ευχάριστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *