Home >> Sports >> Ο γκαρντ θα καθορίσει το ταβάνι της ομάδας

Ο γκαρντ θα καθορίσει το ταβάνι της ομάδας

Ο Ολυμπιακός έως τώρα έχει κάνει καλές κινήσεις. Έχει γεμίσει την ομάδα με ποιότητα αλλά και ποσότητα.Ειδικά στην ρακέτα. Πήραμε έναν παίχτη με την ποιότητα και την εμπειρία του Τιλί που μόνο θετική θα μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του μιας και τέτοιο στυλ παίχτη έχουμε να δούμε από την εποχή του Άντιτς. Επίσης η ομάδα έδειξει γρήγορα αντανακλαστικά σε ότι αφορά τον αντι-Μπίρτς και απέκτησε τον Τζαμέλ Μακλίν. Ο παίχτης είναι πολύ καλύτερος επιθετικός από τον Μπίρτς, ενώ παίζει εξίσου καλα το πικ εν ρολ. Μόνο του ελάττωμα το γεγονός ότι δεν είναι εξίσου καλός αμυντικός. Στον Ολυμπιακό βέβαια όλοι μαθαίνουν να παίζουν άμυνα. Ενώ την ρακέτα συμπληρώνουν και οι Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μπόγρης και ο Μιλουτίνοφ. Η ρακέτα λοιπόν της ομάδας δείχνει καλύτερη και πιο γεμάτη από πέρυσι.

Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι κάπως πιο ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κρατήσει 3 βασικούς παίχτες από τον περασμένο καλοκαιρινό σχεδιασμό, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους. Αναφέρομαι φυσικά στους Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν που αποτέλεσαν ήδη παρελθόν. Ο Γκριν αντικαταστάθηκε στην ουσία με τον πιο εγκεφαλικό και “παίχτη ομάδας” Στρέλνιεκς ο οποίος μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού περισσότερα από τον- αν μη τι άλλο ταλαντούχο επιθετικά- Αμερικανό. Ο Λετονός μπορεί εκτός απ;o το να σκοράρει (47% στο τρίποντο),  να δημιουργήσει(3,5 ασίστς έναντι 0,9 του Γκριν) αλλά και να είναι πιο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν είναι υγιής αυτός ο παίχτης θα δούμε ωραία πράγματα.

Όλη η ουσία είναι στον παίχτη που θα έρθει ως αντι-Χάκετ. Δηλαδή ο παίχτης που θα έρθει να καλύψει τον άσσο. Ο παίχτης αυτός καλείται να έχει καλή δημιουργία και ικανότητα στο σκορ. Τέτοιοι παίχτες δεν βρίσκονται εύκολα για αυτό έχει καθυστερήσει πολύ το ζήτημα*, ενώ συνήθως κοστίζουν και αρκετά. Η μεταγραφή αυτή θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το ταβάνι της ομάδας καθώς θα πρόκειται για τον παίχτη που θα παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις όταν ο Σπανούλης δεν είναι καλός. Ενώ στο 2-3, ο παίχτης που θα έρθει θα είναι για ρόλο 10-15 λεπτών. Προσωπικά σε αυτή την θέση δεν με χαλάει ο Ντέβιν Σμίθ που μένει ελεύθερος από την Μακάμπι.

* Τελικά η ομάδα μας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπράιαν Ρόμπερτς. Αναλυτικά τα στοιχεία του παίχτη όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του συλλόγου:

Το who is who του Μπράιαν Ρόμπερτς

Hμ. Γεν.: 03/12/1985Τοπ. Γεν.: Τολέδο, Οχάιο (ΗΠΑ)Ύψος: 1.88Πρ. Ομάδες: Hapoel Galil Gilboa (2008-2009), Brose Baskets (2009-2012), New Orleans Hornets/Pelicans (2012-2014), Charlotte Hornets (2014-2016), Portland Trail Blazers (2016), Charlotte Hornets (2016).

Διακρίσεις– Πρωταθλητής Γερμανίας (2010, 2011, 2012) με τη Μπάμπεργκ.– Κυπελλούχος Γερμανίας (2010, 2011, 2012) με τη Μπάμπεργκ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *