Home >> Sports >> Το ρίγος μιας στιγμής, η περηφάνια μιας ζωής!

Το ρίγος μιας στιγμής, η περηφάνια μιας ζωής!

Κάποιες φορές κάποιες βραδιές μα τι τα θες είναι στιγμές που όλη η γη δε σε χωράει, κάποιες φορές κάποιες βραδιές μα τι τα θες, είναι στιγμές που βασανίζεσαι εσύ…

Την ερχόμενη Πέμπτη στη Γερμανία ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη μεγάλη μάχη για την πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Η Ζαλγκίρις έκανε τη δεύτερή της νίκη στο φετινό top 16 και πλέον οι πειραιώτες προηγούνται με μία νίκη της Μπάμπεργκ. Με το ροζ φύλλο εκεί οι ερυθρόλευκοι βάζουν οριστικά από κάτω τη γερμανική ομάδα και πλέον θα μπορούν να κοιτάζουν ψηλότερα.

1)Στο χθεσινό αγώνα η ομάδα έβγαλε ενέργεια πίεσε πολύ τους βάσκους, διεκδικήθηκε κάθε κατοχή, με παίχτες να πέφτουν στο παρκέ, όπως οι Χάκετ, Γουόρικ,Στρόμπερι, έτρεξε σε κάθε δυνατή ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και έπαιξε με ομαδικότητα στην επίθεση.

2) Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ο πρώτος που προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο πως ουσιαστικά απέναντι στην Λαμποράλ έπαιξε με δέκα παίκτες κάνοντας πολύ πιο μικρό ροτέϊσον από ότι συνήθως. Ο Αγραβάνης θυσιάστηκε για το καλό της ομάδας, ενώ ο Ουόρικ -που παρεμπίπτοντος έδειξε θετικά στοιχεία – αγωνίστηκε μόλις πέντε λεπτά. Ακόμη και ο συγκλονιστικός για μια ακόμη φορά Χάκετ βρέθηκε στο παρκέ μόλις για 15 λεπτά, ενώ ο Μάντζαρης έπαιξε 23 αν και δεν έκανε κάτι τρομερό, ακριβώς γιατί θα πρέπει να δοθούν ρόλοι στους παίκτες και να χτιστεί ένα οικοδόμημα χωρίς να νιώθει ο καθένας ότι δίνει εξετάσεις από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα!

3) Η νίκη επί της Λαμποράλ είναι ικανοποιητική αλλά δεν αρκεί. Τώρα οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να πάνε στην Γερμανία και να πάρουν το …αίμα τους πίσω από τον Νίκο Ζήση και τους συμπαίκτες του. Οι Γερμανοί προφανώς δεν είναι ανίκητος αντίπαλος και όταν την έχεις “πατήσει” ήδη μια φορά από μια ομάδα του μεσαίου επιπέδου στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο να ξαναπάθεις τα ίδια.

4)Η αποστολή των παικτών του Σφαιρόπουλου δεν θα είναι εύκολη διότι, ο Τρινκέρι είναι καλός τεχνικός που ειδικά σε επίπεδο συλλόγου, όπου έχει τον χρόνο να περάσει τον τρόπο που θέλει να δουλεύει η ομάδα του, κάνει εξαιρετική δουλειά. Το δείγμα γραφής του στην Μπάμπεργκ φτάνει και περισσεύει για να τεκμηριωθεί του λόγου το αληθές: Οι Γερμανοί, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης είχαν το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα σε σουτ εντός παιδιάς (56.8%) και τις περισσότερες ασίστ στην διοργάνωση ανά αγώνα (21.5).

5)Ο Ιταλός κόουτς φροντίζει να έχει πάντα δύο πλεϊμέϊκερ στο παρκέ και η εμπειρία των Ζήση, Γουόναμέικερ, Στρέλνιεκς τον βοηθάει να ελέγχει τον ρυθμό, να δημιουργεί φάσεις και να περιορίζει τον αριθμό των λαθών στο ελάχιστο δυνατό σημείο. Οι τρεις βασικοί γκαρντ της Μπάμπεργκ σκοράρουν 34 πόντους κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, ενώ δίνουν μαζί και περίπου 11 ασίστ! Τα μαθηματικά, λοιπόν, λένε ότι οι 56 (τουλάχιστον) από τους 79 πόντους που βάζει η γερμανική ομάδα ανά αγώνα περνούν από τα χέρια των τριών κοντών.

6) Στην επίθεσή της η Μπάμπεργκ κινεί ταυτόχρονα και τους πέντε παίκτες γεγονός που καταδεικνύει το πόσο δύσκολο είναι να τη σταματήσει κάποια ομάδα, ιδίως, όταν βρει επιθετικά ρυθμό. Επιπροσθέτως, οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να έχουν τον …νου του σε ένα ακόμη σημαντικό παίκτη της Μπάμπεργκ,  τον αμερικανό φόργουορντ Ντάριους Μίλερ. Ο απόφοιτος του Κεντάκι έχει δυνατότητες επιπέδου ΝΒΑ και η δυνατότητα του να παίζει τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και να σουτάρει για τρεις πόντους, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.Θυμίζουμε τη ζημιά που είχε κάνει στον αγώνα του Πειραιά. Ο Παπαπέτρου ταιριάζει γάντι απέναντι στα αθλητικά προσόντα του αμερικανου, αρκεί να δείξει αμυντική συνέπεια και προσήλωση καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

7) Για όσους βάλθηκαν να ακυρώσουν από την πρώτη στιγμή τη μεταγραφή του Γουόρικ, να σημειώσουμε ότι είναι έξυπνος παίκτης με γρήγορα πόδια, θα πάει στα ριμπάουντ και θέλει να σκοράρει. Επίσης, παραθέτουμε ένα σημείο από τη συνέντευξή του στο Eurohoops.net για να καταλάβετε το πνεύμα και τη συγκέντρωση που είχε στον αγώνα: “Το μόνο που ξέρω είναι πως μπήκα στο παρκέ με σκοπό να είμαι ενεργός στο παιχνίδι και να τα δώσω όλα. Αυτό έκανα και στο κομμάτι των ριμπάουντ μιας και ήταν σημαντικό να μη τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουν περισσότερα σουτ. Η Λαμποράλ διαθέτει καλούς σουτέρ και ξέραμε πως μπορούν να μετατρέψουν και την παραμικρή ευκαιρία σε καλάθι. Στο τέλος, η δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ομαδική, Οι κινήσεις μου στην επίθεση ήταν βιαστικές σε ό,τι προσπάθησα. Βρέθηκα στην κατάλληλη θέση για να σκοράρω σε μια-δυο φάσεις, αλλά υστέρησα στην εκτέλεση. Ήταν δύσκολο να ισορροπήσω την ένταση που έβγαζα στην άμυνα, με τον τρόπο που έπρεπε να συμπεριφερθώ στην άλλη πλευρά του παρκέ. Ομολογώ πως ήμουν λίγο ανυπόμονος στον τρόπο που λειτουργούσα. Μάλλον έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι μου με τον Ολυμπιακό και ίσως ήμουν υπέρ το δέον ενθουσιώδης”.

8) Ήδη, ο Αθηναίου έμεινε εκτός δωδεκάδας, αφού υπάρχουν εννέα παίχτες για τρεις θέσεις στην περιφέρεια της ομάδας. Αναμένεται το ίδιο κατά την άποψη της στήλης και για τον Αγραβάνη όταν επιστρέψει ο Λοτζέσκι,λογικά στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις,σε δύο εβδομάδες αφού διαπιστωθεί πως είναι σε επίπεδο να αγωνιστεί. Ο νεαρός έχασε πολλαπλές ευκαιρίες να δείξει βελτίωση σε ατομικό και τακτικό επίπεδο και πλέον εκτοπίζεται για τις…άλλες καρέκλες! Αναφορικά με τις ανακατάξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρείται λογική συνέχεια του υπάρχοντος πλάνου, να μείνει εκτός ο Όντομ και τη θέση του να πάρει ο Γουόρικ, ώστε να αποκτήσει και αγωνιστικό ρυθμό. Το ρόλο και τα λεπτά του Όντομ θα δοθούν πιθανότατα στον Αθηναίου.

9) Η ενέργεια, οι βουτιές, η αυτοθυσία, η ηγετική παρουσία και η σύνδεση που έχει αποκτήσει ο Χάκετ με την ομάδα είναι εντυπωσιακή. Ο τρόπος που πιέζει τη μπάλα είναι ιδιαίτερος και ανεβάζει τους παλμούς όλων όσοι βρίσκονται εντός και εκτός ομάδας.

10) Η χθεσινή εμφάνιση θύμισε εκείνον τον περιβόητο βρυχηθμό του λιονταριού όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, λίγο πριν επιτεθεί. Θα φανεί προσεχώς αν ήταν μία απλή αντίδραση ή προμήνυε μία ολική επιστροφή!

Υ.γ. Ο ενθουσιασμός, ο οποίος προκαλείται από την είσοδο ενός νέου παίχτη, η διάθεση που εκείνος εμφανίζει και παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο και Η προσπάθεια όλων να παλέψουν με κάθε ικμάδα της θέλησης και της δύναμή τους, δημιουργεί μία εικόνα για έναν πίνακα στο άμεσο μέλλον! Μέχρι την ώρα των αποκαλυπτηρίων, πίστη και υπομονή...

Υγ.2 Σας θυμίζει κάποιον ο κύριος της φωτογραφίας; 

 

Απάντηση: O εφευρέτης ή αλλιώς o καρνάβαλος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *