Home >> Sports >> Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει

Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει

Γεια χαρά αγαπητοί μου συνοπαδοί. Έχουμε καιρό να τα πούμε απο τούτη εδώ την γωνιά και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Βλέπετε είμαι και εγώ καθηλωμένος από όσα συμβαίνουν όλο αυτό τον καιρό και πού όρεξη για γράψιμο. Αλλά καλό θα μας κάνει να ρίξουμε και μια ματιά στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στην ομάδα μας.Τα οποία δεν θα τα χαρακτήριζα και τόσο θετικά. Πάμε όμως να τα δούμε παρέα. Η ομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήθελε λίγες αλλά καλες πινελιές,όπως είχα γράψει στο τελευταίο μου άρθρο. Πλέον στις 30 του μήνα η ομάδα χρειάζεται 5 παίχτες. Πολλές αλλαγές για μια ομάδα που ολοκλήρωσε την χρονιά με το πρωτάθλημα και με την συμμετοχή της στον τελικό της Ευρωλίγκα.Αλλά έτσι είναι η ζωή και οι καιροί δεν βοηθάνε. Όπως έχω τονίσει επανειλλημένως,έχω εμπιστοσύνη στους προέδρους. Θα σχολιάσω όμως τις φυγές των Ντάνστον και Σλούκα και το πώς αυτές εξελίχθησαν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΤΑΝΣΤΟΝ

Δεν έχω να πω πολλά εδώ.Ο φετινός Ντάνστον δεν άξιζε περισσότερα απο 600 χιλιάδες.Τα 1.4 εκατομμύρια για 2 χρόνια εγώ τα έκρινα ως υπεραξία και ευτυχώς που δεν έμεινε. Δηλαδή αν έδινες στον Ντάνστον αυτά τα λεφτά,με την χρονιά που έχει κάνει,πόσα θα πρέπει να ζητήσει του χρόνου ο Χάντερ αν είναι το ίδιο καλός με φέτος; Επίσης ήταν λογικό να μην γίνει προσπάθεια μέσα στην χρονιά για ανανέωση όταν και σερνόταν. Βγαίνει και λέει οτι ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλά για να τον κρατήσει. Τι ήθελες ρε Ντάνστον; Να σου δώσει κάνα εκατομμύριο; Που ήρθες 15 κιλά πιο παχύς τον Σεπτέμβριο και σου πήρε 6-7 μήνες ώστε να βρεις την φόρμα σου; Καλή συνέχεια στην Εφες.Ο Ντάνστον είναι απο τους παίχτες που τους αντικαθιστάς εύκολα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΛΟΥΚΑΣ

Ο Κώστας ήταν αδιαμφισβήτητα ο παίχτης που άλλαξε την εικόνα του πρώτου τελικού,αλλά και αυτός που πάλεψε στον τελικό της Ευρωλίγκα. Όλοι θέλαμε να ανανεώσει.Το θέμα είναι αν άξιζε να ανανεώσει.Ο Σλούκας για εμένα δεν άξιζε να μείνει στον Ολυμπιακό,ηθικά και όχι αγωνιστικά. Δεν επιτρέπεται να λες ΔΗΜΟΣΙΑ ότι προτεραιότητα σου είναι ο Ολυμπιακός,ότι “5 πάνω,5 κάτω θα τα βρούμε”,ότι σε νοιάζει πιο πολύ ο ρόλος σου και τελικά να κλείνεις στην Φενερ ΠΡΙΝ μιλήσεις με τους Αγγελόπουλους,με τα ΙΔΙΑ χρήματα και τον ΙΔΙΟ ρόλο. Για να μην προσθέσω ότι οι Αγγελόπουλοι του ζήτησαν ραντεβού μια ώρα νωρίτερα και εκείνος είπε ψέματα ότι δεν μπορεί γιατί ήταν Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα συνομιλούσε με τον Ομπράντοβιτς στην Αθήνα. Αν αυτά δεν ισχύουν γιατί δεν βγήκε ο Σλούκας να τα διαψεύσει; Θα μου πείτε πολλοί γιατί δεν τον ανανέωσαν μέσα στην χρονιά; Μα προσπάθησαν να τον ανανεώσουν τον Αύγουστο και ζητουσε 800 χιλιάδες. Η απάντηση των Αγγελόπουλων ήταν πως αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά για μια χρονιά που ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο και για έναν παίχτη που ήταν πέρα βρέχει μια σεζόν ολόκληρη. Μετά έγινε επαναπροσέγγιση τον Δεκέμβριο και ο Σλούκας ζητούσε 600 για τον 1ο χρόνο και 700 για τον 2ο και η πρόταση των Αγγελόπουλων ηταν 500 για τον έναν χρόνο και 600 για τον 2ο. Με συγχωρείτε δηλαδή. Άξιζε ο Σλούκας για εσάς 700 χιλιάδες τον Δεκέμβριο; Επίσης, τότε δεν τον ένοιαζε ο ρόλος του; Ξαφνικά τώρα τον θυμήθηκε και δεν του άρεσε; Όχι,απλά είχε συμφωνήσει καιρό πριν με την Φενερ,επειδή μάλλον δεν περίμενε απο τον Ολυμπιακό να ανέβει τόσο ψηλά οικονομικά και επινόησε ότι φεύγει για τον ρόλο ώστε να μην φανεί φιλοχρήματος. Τέλος ο Σλούκας και πάμε για άλλα. Καλή συνέχεια στην καριέρα του.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός τώρα,μετά απο τις εξελίξεις αυτές και τις επιπλέον αποχωρήσεις των Λαφαγέτ και Ντάρντεν χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ θα έπαιρνα στην θέση του Σλούκα τον Ζήση,στην θέση του Λαφαγέτ έναν αμερικάνο σκόρερ,στην θέση του Ντάρντεν έχει κλείσει ο Στρόμπερι απ’ ότι λένε και στο 5 έναν ψηλό όπως ο Παρακχούσκι.

Ο Ζήσης για εμένα μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι πήγε στην Φενερ που ήταν ένα σκορποχώρι και την έστρωσε λίγο. Πήρε την μπάλα απο τον τρελό τον Γκούντλοκ και τον έστειλε στο 2 και έτσι η Φενερ μπήκε σε ένα πλάνο. Μια χαρά θα βοηθήσει ο Ζήσης και κολλάει και με τον Σπανούλη.

Αντι-Λαφαγέτ ειναι δύσκολη απόφαση. Εγώ πιστεύω ότι θέλουμε σκόρερ, αλλα η διοίκηση δεν έχω καταλάβει τι θέλει ακριβώς. Θέλει και αυτή σκόρερ ή απλά έναν παίχτη ρολίστα των 18 λεπτών όπως ήταν ο Σλούκας; Δύσκολη απόφαση την οποία καλείται να αναλάβει ο Σφαιρόπουλος. Μην ξεχνάμε ότι τώρα θα δούμε και τι ψάρια πιάνει ο έλληνας τεχνικός αναφορικά με την επιλογή παιχτών.

Για τον Στρόμπερι δεν έχω πλήρη εικόνα. Λίγο παρακολούθησα τους τελικούς με την Εφες και τους ημιτελικούς με την Φενερ οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Το σίγουρο είναι πάντως ότι πρόκειται για πιο πλήρη παίχτη απο τον Ντάρντεν και πιστεύω θα βοηθήσει περισσότερο απο τον συμπαθή Τρεμέλ.

Όσον αφορά την θέση 5 είπα οτι εγώ προτιμώ τον Παρακχούσκι.Όχι ψηλό σαν τον Παρακχούσκι,αλλά τον ίδιο τον λευκορώσο. Θα δώσει αυτό που έλειπε απο την ομάδα. Δύναμη και ύψος. Είναι αργός και η ομάδα έχει χρόνια να παίξει με τέτοιο στυλ σέντερ,αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βάλει έναν τέτοιον παίχτη στην μηχανή της. Πολλές φορές είμαστε πολύ προβλέψιμοι. Κοινώς, Παρακχούσκι και ξερό ψωμί. Στα συν του, ότι μπορεί να παίξει το πικ εν ρολ με πλάτη εξαιρετικά.

Τέλος εγώ θα έπαιρνα και αντι-Πέτγουει. Η κατάσταση του είναι πιο περίπλοκη και όλα θα εξαρτηθούν απο το αν θα κάνει χειρουργείο ή όχι.

Αυτά φίλοι μου και ελπίζω να μην σας κούρασα.Υπομονή και όλα θα γίνουν και εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα! Να μην φοβάστε για τίποτα και να έχουμε την υγεία μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Υ.Γ.1.Ρε Κωστάκη αν έπαιρνες τόσα εσύ,ο Βαγγέλης πόσα θα έπρεπε να ζητήσει;

Υ.Γ.2.Οι κουμπάροι έχουν δει οτι η συνταγή της επιτυχίας είναι ο Ολυμπιακός και με το χρήμα προσπαθούν να το αγοράσουν αυτό.Το σήμα όμως και η φανέλα δεν αγοράζονται κύριοι.

Υ.Γ.3.Μην σας συγκρίνουν τον Σλούκα με τον Σπανούλη του 2010.Ο Σπανούλης τότε ποτέ δεν είχε δηλώσει όλα αυτά που δήλωνε ο Σλούκας μέχρι και πριν λίγες ημέρες.Και φυσικά ο Σπανούλης δεν είχε συμφωνήσει κρυφά με τον Ολυμπιακό και κορόιδευε τον ΠΑΟ.Ο Σπανούλης άκουσε και τις δύο πλευρές,με πρώτη αυτή του ΠΑΟ,με τον Ολυμπιακό να δείχνει οτι τον ήθελε περισσότερο.Όπως επίσης οτι η ΚΑΕ ΠΑΟ δεν είχε φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο στον Σπανούλη μέσα στην χρονιά.Γιατί παίζουν και αυτά ρόλο.

Υ.Γ.4.Πρόεδροι και μια παράκληση προς εσάς.Αφού θέλετε να ανανεώσετε έναν παίχτη,βρεθείτε απευθείας μαζί του.Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό το πρώτο ραντεβού που γίνεται πάντα ανάμεσα σε Σκινδήλια και παίχτη ή μάνατζερ.Αυτό πιο πολύ χαλάει το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές.Τον θες τον παίχτη;Βρεθείτε απευθείας μαζί του και δείχτε του οτι τον θέλετε.Οχι να φτάνουμε στο ”και 5”.

Υ.Γ.5.ΤΕΡΑΣΤΙΕ Λύν Γκρίρ! Ήσουν απΌ τους αγαπημένους μου παίχτες και με πιάνει θλίψη που σταμάτησες το μπάσκετ.Αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.Ότι καλύτερο σου εύχομαι απΌ εδώ και πέρα. Και που σαι Λυν…ΣΟΥΤΑΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ!!

Υ.Γ6. Εγώ όσο υπάρχουν αυτοί οι 3 της φωτογραφίας δεν αγχώνομαι για τίποτα.Οι 3 σωματοφύλακες της ομάδας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *