Home >> Sports >> Ο Αλαφούζος με τον τρόπο που αποφάσισε να απομακρύνει τον Δώνη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει τόσο πολύ

Ο Αλαφούζος με τον τρόπο που αποφάσισε να απομακρύνει τον Δώνη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει τόσο πολύ

Και εκεί που φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία σχετική περίοδο κανονικότητας, ήρθε ο Γιάννης Αλαφούζος για να τον επαναφέρει στην εσωστρέφεια λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Δώνη. Το λογικό είναι όταν ένας πρόεδρος έχει αποφασίσει να απολύσει τον προπονητή της ομάδας του να του ανακοινώνει αυτοπροσώπως ή έστω μέσω κάποιου στενού του συνεργάτη. Επειδή όμως στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου η λογική είναι άγνωστη λέξη, ο ιδιοκτήτης των Πράσινων επέλεξε να ενημερώσει τον Γιώργο Δώνη για την απόλυσή του μέσω επιστολής που του έστειλε στο σπίτι του με τον σοφέρ του! Απίστευτα πράγματα.

Είναι δικαίωμα του Γιάννη Αλαφούζου να διώξει τον Δώνη από τη στιγμή που πιστεύει για τον άλφα ή βήτα λόγο ότι δεν του κάνει ως προπονητής. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτό καθεαυτό. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να διώξει τον Γιώργο Δώνη. Και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να τερματίσει τη συνεργασία του με τον Έλληνα προπονητή, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει τόσο πολύ.

Ο Γιώργος Δώνης τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα που αγαπά από την εποχή που φορούσε τη φανέλα της ως ποδοσφαιριστής. Κράτησε όρθιο και ενωμένο τον Παναθηναϊκό σε δύσκολες στιγμές και κατάφερε να δώσει μετά από πολλά χρόνια όραμα στον κόσμο των Πράσινων.

Στον Δώνη δεν αξίζει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που επιθυμεί ο Αλαφούζος. Είναι ντροπή και προσβάλλει τον Γιώργο Δώνη πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Δώνη βάδιζε σε σταθερά ποδοσφαιρικά βήματα. Είχε πλάνο, είχε ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο, είχε έναν προπονητή που παρενέβαινε από τον πάγκο όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σίγουρα ο Γιώργος Δώνης δεν είναι ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, ήταν όμως ο ιδανικός για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Η πρόσληψη του Γιώργου Δώνη τέτοιον καιρό περίπου πριν από δύο χρόνια, ήταν ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Τώρα, βρίσκεται μέσω του τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα σε διαδικασία εύρεσης νέου προπονητή.

Λογικά και αυτός που θα έρθει να αντικαταστήσει τον Δώνη θα έχει την τύχη του Δώνη αργά ή γρήγορα. Αν κρίνουμε μάλιστα από τους δύο επικρατέστερους για τον πάγκο του Τριφυλλιού τον Ντάνι Πογιάτος και τον Βέλικο Παούνοβιτς φαίνεται πως δεν υπάρχει σωτηρία. Γιατί όταν αποφασίζεις να διώξεις έναν προπονητή και μάλιστα πολύ καλό όπως ο Δώνης, είσαι υποχρεωμένος να τον αντικαταστήσεις με έναν ισάξιο ή και καλύτερό του και όχι με χειρότερο.

Η μεγάλη ελπίδα των Παναθηναϊκών είναι όποιος εκ των Πογιάτος ή Παούνοβιτς πάρει το χρίσμα, να μην αποδειχθεί νέος … Στραματσόνι, διότι σε αυτή την περίπτωση, ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει υπογράψει την οριστική καταδίκη του Παναθηναϊκού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *