Home >> Sports >> Σωκράτης Παπασταθόπουλος και επιστροφή στην Ελλάδα: Είναι εφικτό ή όχι;

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και επιστροφή στην Ελλάδα: Είναι εφικτό ή όχι;

Το όνομα του 32χρονου κεντρικού αμυντικού έχει αρχίσει να συνδέεται στενά το τελευταίο διάστημα με την Ελλάδα. Ισχύει; Είναι πιθανό; Ιδού οι απαντήσεις.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ έστω κι αν εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είναι στο περιθώριο, αφού ο τεχνικός των Κανονιέρηδων, Μίκελ Αρτέτα δεν τον … βλέπει.

Δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή με την αξία και τις παραστάσεις του Παπασταθόπουλου να βρίσκεται μονίμως εκτός αποστολής, επειδή δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του. Πάρα πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο είναι. Σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν του αρέσει να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Όλοι και πάντα θέλουν να παίζουν, το αξίζουν δεν το αξίζουν. Δεν θα βρεθεί ποδοσφαιριστής στον κόσμο που θα αποκριθεί στον προπονητή του μην με βάλεις να παίξω.

Για τους δικούς του αγωνιστικούς λόγους ο Μίκελ Αρτέτα θεωρεί ότι ο Παπασταθόπουλος δεν του κάνει. Μοιραία, λοιπον, ο 32χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ψάχνεται στην αγορά. Το καλό για τον Παπασταθόπουλο είναι ότι αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά ακόμα δεν υπάρχει τίποτα προχωρημένο και δεδομένο παρότι από λίγες ημέρες γράφτηκε πως ο Σωκράτης βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στην Τζένοα.

Στην περίπτωση του Παπασταθόπουλου το μεγάλο «αγκάθι» για τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους είναι το τεράστιο συμβόλαιο που έχει με την Άρσεναλ με απολαβές που ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι η αποχώρηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού από τους Κανονιέρηδες δεν είναι τόσο απλή και εύκολη υπόθεση. Ναι μεν ο Παπασταθόπουλος θέλει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται στην Άρσεναλ, αλλά και τα χρήματα που θα του προσφερθούν από την επόμενη ομάδα θα πρέπει να είναι κοντά σε αυτά που παίρνει στον σύλλογο του Λονδίνου.

Το δεδομένο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σωκράτη

Εδώ και πολύ καιρό το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ακούγεται έντονα για τον Ολυμπιακό, ενώ τις τελευταίες ημέρες στο παιχνίδι της απόκτησής του μοιάζει να έχει μπει και η ΑΕΚ.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται στα αλήθεια για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Το καλό για τους Πειραιώτες είναι ότι ο Παπασταθόπουλος δεν έχει απορρίψει την πρότασή τους. Την εξετάζει και την σκέφτεται. Από την άλλη, όμως, δεν είναι και στις προτεραιότητές του. Αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό. Για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό προέχει να βρει ομάδα στο εξωτερικό που να αγωνίζεται σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τελευταία (του) επιλογή η επιστροφή στην Ελλάδα

Από τα παραπάνω μπορεί εύκολα κάποιος να εξάγει το συμπέρασμα ότι η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ελλάδα δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Για την ακρίβεια είναι πολύ δύσκολη έως απίθανη. Ακόμα κι αν ο 32χρονος στόπερ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δεν βρει ομάδα στο εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι τελικά θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόταση της ομάδας που ενδιαφέρεται «ζεστά» για εκείνον στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού.

Στη ζωή και τον αθλητισμό, βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, αλλά για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο η επιστροφή στην Ελλάδα δεν αποτελεί προτεραιότητα. Για την ακρίβεια τη βλέπει ως την έσχατη λύση έστω κι αν ξέρει ότι ερχόμενος ξανά πίσω θα είναι «βασιλιάς» αγωνιστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *