Home >> Sports >> Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το αποφασιστικό & θαρραλέο βήμα για να σπάσει η σύμβαση της σιωπής

Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το αποφασιστικό & θαρραλέο βήμα για να σπάσει η σύμβαση της σιωπής

Σοκαρισμένη κι αμήχανη η κοινή γνώμη παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το 1998 στην Ισπανία.

Η καταγγελία από την Ολυμπιονίκη προκαλεί σοκ, θυμό και οργή στην παγκόσμια κοινότητα, αφού το περιστατικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ανάλογα περιστατικά δυστυχώς έχουν συμβεί και συμβαίνουν σε όλες τις Χώρες του κόσμου. Άθλιοι βιαστές προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, δεν δίνουν δεκάρα για τα τραύματα που θα δημιουργήσουν στα ανυπεράσπιστα θύματά τους.

Η Σοφία Μπεκατώρου αξίζει την συμπαράσταση, τον σεβασμό και πολλά μπράβο που βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσει. Η κακοποίησή της είναι μια άθλια, αποτρόπαια πράξη που πρέπει να τιμωρηθεί.

Το θάρρος της γνώμης της πρέπει να γίνει οδηγός για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να σιωπά, να φοβάται, να διστάζει να αποκαλύψει οποιαδήποτε πράξη φρίκης που τραυμάτισε την ψυχή του.

Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το μεγάλο, το καθοριστικό, το αποφασιστικό, το θαρραλέο βήμα για να σπάσει η σύμβαση της σιωπής και όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα της. Όπως δίπλα θα είμαστε σε όλα τα στόματα που θα ανοίξουν και θα καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Τώρα είναι η ώρα για κάθαρση. Τώρα, που μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού έκανε την αρχή. Όχι γιατί ζητάει ελεημοσύνη, αλλά επειδή δεν άντεχε άλλο να κουβαλάει μέσα της την εγκληματική πράξη που στιγμάτισε τη ζωή της, επειδή το δικό της προσωπικό βίωμα έχουν γίνει βιώματα κι άλλων αθώων ψυχών.

Κανένας πολίτης δεν πρέπει να μένει αμέτοχος σε τέτοια εγκλήματα, που ζητούν την παραδειγματική τι#μωρία των αυτουργών τους. Ούτε φυσικά να αμφισβητεί τη γνησιότητα της καταγγελίας.

Ας σκεφτεί μόνο τούτο: πως στη θέση της Σοφίας Μπεκατώρου ή οποιοδήποτε άλλου θύματος μπορεί να ήταν η αδελφή του, η γυναικά του, η μάνα του, το παιδί του. Και τότε θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *