Home >> Madman of the village >> Αποτυχημένες προπονητικές φιγούρες στην Α’ Εθνική

Αποτυχημένες προπονητικές φιγούρες στην Α’ Εθνική

Tάκης Γκώνιας

Ο Παναγιωτάκης Γκώνιας-ίσως το καλύτερο φάουλ στην Α’ εθνική, αποτέλεσε μία χαρακτηριστική φιγούρα στα γήπεδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου κυρίως με την ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και σε μικρομεσαίες ομάδες του εξωτερικού. Ωστόσο, ο άλλοτε Juninho του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είχε μία εκθετική πορεία στη προπονητική καριέρα που ακολούθησε. Η πυγολαμπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγινε προπονητής κατά σειρά ετών, σε ομάδες όπως: Α.Ο.Γλυφάδας, Επισκοπή Ρεθύμνου, Καλλιθέα, Εργοτέλης και Γουάντι Ντεγκλα.

Σίνιτσα Γκόγκιτς

Άλλος ένας παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο φανταστικός ίσως αδερφός του Μίλαν Τόμιτς σε μία αθλητική σύστοιχη πραγματικότητα, ακολούθησε μία πορεία, μακριά από το φώτα της βαθιάς ελληνικής ποδοσφαιρικής σε πρώτου πλάνου πραγματικότητας. Ο Γκόγκιτς, αποτελεί άλλη μια κλασική περίπτωση αντιστροφής πορείας, στην σχέση αποτυχία-επιτυχία που ακολουθούν πρώην παίκτες σε σχέση με την προπονητική. Η καριέρα του, χωρίς πολλές διακυμάνσεις τον έφερε κοντά στην φύση πολλάκις και σε ομάδες όπως Απόλλων Λεμεσού ,Ερυθρός Αστέρας, Παναιτωλικός, Σεντζέν Ρούμπι,Εργοτέλης,Ηρακλής, Καλλιθέα, Νάπρεντακ Κρούσεβατς, Αχαρναϊκός, Σεντζέν Λεντμάν, Ναυπακτιακός Αστέρας.

Γιάσμνικο Βέλιτς

Ο στρογγυλούλης και αιώνια μαδαροκέφαλος στα μάτια μας, ο τύπος με το κοφτερό μουσάκι, δεν είναι άλλος από τον Γιασμνικο Βέλιτς. Έχοντας μία αξιοπρόσεχτη σε γενικό βαθμό πορεία στο ποδόσφαιρο ως παίκτης, με αρκετές συμμετοχές. Μολαταύτα, οι μετοχές του στο προπονητικό χρηματιστήριο, αρκετά χαμηλές, έχοντας διατελέσει αρκετά χρόνια βοηθός προπονητή σε Αεκ, Πανθηναικό και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεν καταφέρει να εδραιωθεί σε ομάδες από το πάνω ράφι σαν Head Coach και αρκέστηκε στον ποδοσφαιρικό αφορισμό και το αιώνιο προπονητικό αγροτικό, σε ομάδες όπως: Εργοτέλης, Επισκοπή(2x), Λεβαδειακός.

Παύλος Δερμιτζάκης

Άλλος ένας πλανόδιος έμπορος, υπηρεσιών προπονητικής, το παιδί του βορρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Με επιμελημένο ύφος και εξαιρετικό στυλ έκανε μια ικανοποιητική πορεία σε μικρομεσαίες ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο πάλαι ποτέ επιθετικός της καβάλας. Μολονότι στα ποδοσφαιρικά χρονιά του ως παίκτης, έβγαζε την χρονιά και άλλοτε χρονιές στις εκάστοτε ομάδες, σαν προπονητής κατάφερε να πάρει αρκετά πλοία αλλά και να σαρώσει προπονητικά την σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και λοιπά υπεραστικά ΚΤΕΛ της επαρχίας, με ομάδες όπως Εργοτέλης, Ατσαλένιος, Διαγόρας, Πανθρακικός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Λαμία, Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *