Home >> Βιβλία >> “ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙ” ΑΠΟ ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

“ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙ” ΑΠΟ ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Η Έφι δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό των γονιών της, αν κι έχει περάσει ένας χρόνος, ενώ ο πατέρας της με την απαίσια νέα του φιλενάδα ποστάρουν παντού φωτογραφίες τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πουλάνε τ’ αγαπημένο της πατρικό και διοργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, όμως η Έφι δεν παίρνει πρόσκληση.
Γίνεται έξαλλη, αλλά θυμάται τις πολύτιμες ματριόσκες της, τις ρώσικες κούκλες που είχε από μικρή, τις οποίες έχει κρύψει μέσα σε μια καμινάδα στο πατρικό της. Δεν έχει, λοιπόν, επιλογή. Πρέπει να πάει την ημέρα του πάρτι προκειμένου να τις σώσει. Αλλά πρέπει να μπει στο σπίτι χωρίς να την δουν, ν’ αρπάξει τις κούκλες και να φύγει. Σιγά το δύσκολο!

Όμως, δυστυχώς, δεν τις βρίσκει εκεί όπου τις άφησε. Στην προσπάθειά της να τις εντοπίσει, θ’ αναγκαστεί να συρθεί σε σκονισμένες σοφίτες, να κρυφτεί κάτω από τραπέζια και να πέσει πάνω στον πρώην γκόμενό της –αν κι έκανε τα πάντα για να τον αποφύγει–, ανακαλύπτοντας αναπάντεχες αλήθειες τόσο για την οικογένειά της όσο και για τον εαυτό της.

Με τον χρόνο να την πιέζει, η Έφι αρχίζει ν’ αναρωτιέται αν ο μόνος τρόπος, για να διαπιστώσει τι στ’ αλήθεια συμβαίνει, είναι να παρευρεθεί απρόσκλητη στο πάρτι…

Αποδράστε μ’ αυτήν την υπέροχη αισθηματική κομεντί για την αγάπη, τις εντάσεις και τα μυστικά που κρύβει μια οικογένεια!

Τ’ απόλυτο βιβλίο του καλοκαιριού που αφήσαμε πίσω μας! Σάς έχω πει και σ’ άλλες κριτικές για τα συναισθήματα που προκαλεί η ανάγνωση των βιβλίων της Σόφι! Πόσο μάλλον τώρα που την πήρα μαζί μου στις καλοκαιρινές διακοπές και, μάλιστα, σε μια εποχή που είχα απόλυτη κι επιτακτική ανάγκη για χαλάρωση κι ανασυγκρότηση. Η Σόφι με την πένα της και το λεπτό της χιούμορ μού κράτησε το χέρι.

Νιώθω πάντα μια νοσταλγία για τα περασμένα και μια προσμονή για όσα μάς περιμένουν διαβάζοντας την κα. Κινσέλα. Πάντα βρίσκει τα κουμπιά μου, πάντα πατάει μια ευαίσθητη χορδή και τού δίνει και καταλαβαίνει. Αυτή η χορδή τώρα ήταν το σπίτι. Προσωπικά, που ως άνθρωπος δένομαι με τους χώρους, με τα ντουβάρια που θα έλεγε κάποιος άλλος, εγώ που εναρμονίζομαι μέσα στους 4 τοίχους, που τα δωμάτια έχουν ποτίσει απ’ τις ιστορίες μας, τις δικές μας ιστορίες που γράφουμε καθημερνά, πώς να μην νιώθω την αναστάτωση και την πίκρα της Έφι, όταν μαθαίνει ότι το πατρικό της πουλιέται;

Οικογενειακές παρεξηγήσεις και μικρομπλεξίματα αναγκάζουν την Έφι να μπει στο σπίτι της κυριολεκτικά σαν κλέφτης, ώστε να πάρει κάτι που τής ανήκει και να τ’ αποχαιρετήσει για τελευταία φορά.

Τροχοπέδη στο τροχοπέδη η ‘Εφι έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι κι αυτός που τής δίνει χέρι βοηθείας είναι ο… πρώην. Φανταστείτε μπλέξιμο.

Και ναι, επειδή όλες οι οικογένειες έχουν τα δικά τους, διαβάζοντας για τα τής Έφι σκεφτόμαστε και τα δικά μας. Και κλαίμε και γελάμε και γινόμαστε ένα μαζί της. Και μαζί μ’ εκείνη σεργιανίζουμε μέσα στο σπίτι της και περνάμε από εποχή σ’ εποχή. Παιδική ηλικία. εφηβεία. Ενηλικίωση. Τώρα. κι ανεβαίνουμε στη σοφίτα και τρέχουμε στον λόφο, και λουφάζουμε στο ξύλινο κιόσκι, στο λεγόμενο δενδρόσπιτο!

Και τρέφουμε την ίδια απέχθεια για την μητριά, και μάς στενοχωρεί η παγερή στάση του μπαμπά, κι αντιλαμβανόμαστε την απελπισία στον γάμο του αδελφού της και θέλουμε να βοηθήσουμε την αδελφή της, και μάς βγάζει από τα ρούχα μας ο ένας πρώην κι αναρωτιόμαστε γιατί χώρισε με τον άλλον πρώην.

Όλα ένα μπάχαλο στο οικογενειακό τραπέζι όπου η οικογένεια της γευματίζει όσο εκείνη κρύβεται ελάχιστα μέτρα μακριά τους, κάτω από το ίδιο τραπέζι.

Μα, οι πάγοι θα λιώσουν κι όλα θα μπουν στην θέση τους, σαν κομμάτια παζλ που είχαν παραπέσει και, ξαφνικά, βρέθηκαν.

Η ιστορία της δεν θα σάς αφήσει ασυγκίνητους και, φυσικά, είστε κι εσείς κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι, είστε προσκεκλημένοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *