Home >> Sports >> Πρώτο «διπλό» με ανατροπή σηματοδοτεί την «πράσινη» αντεπίθεση! (pics & video)

Πρώτο «διπλό» με ανατροπή σηματοδοτεί την «πράσινη» αντεπίθεση! (pics & video)

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας τη Λαμία με 3-1 και ανατροπή στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» στο Βόλο. Μακέντα και Λούντκβιστ οι «πράσινοι» σκόρερ, ενώ για τη Λαμία είχε ανοίξει το σκορ ο Αραμπούλι.

Με τη νίκη αυτή όλοι στον Παναθηναϊκό ελπίζουν στην επανεκίνηση που θα επιτρέψει στην ομάδα να κερδίσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων αγωνιστικών. Ας δούμε όμως τα δεδομένα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναλυτικά.

Διπλό ευρέθη!

Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός μετρούσε τρίποντα μόνο εντός των τειχών. Με αυτό τον τρόπο όμως Ευρώπη δε βγαίνεις! Οι εκτός έδρας νίκες κάνουν τη βαθμολογική διαφορά (αφού έχεις οχυρώσει την έδρα σου) και χτίζουν χαρακτήρα για την ομάδα και αυτοπεποίθηση για τους παίκτες. Το «τριφύλλι» ξεμπλόκαρε χθες και σε αυτόν τον τομέα σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ανατροπή στο φινάλε!

Άλλο ένα μεγάλο αγκάθι που βγήκε από το σώμα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει εδώ και χρόνια να μην μπορεί να αντιδράσει, ιδίως στα τελευταία λεπτά, άπαξ και βρεθεί πίσω στο σκορ. Μόλις το χρονόμετρο περάσει το 80ο λεπτό και οι «πράσινοι» κυνηγούν μια ισοφάριση ή ανατροπή, το πλάνο τους γίνεται αυτόματα άναρχο και αναποτελεσματικό.

Υπάρχει μία βεβαιότητα παραδοσιακά ότι δε θα το ανατρέψει με τίποτα. Η ακριβώς αντίθετη αίσθηση δηλαδή που δημιουργούν για παράδειγμα Ολυμπιακός και ΑΕΚ που αρέσκονται εδώ και χρόνια να σώζουν παιχνίδια στα τελευταία λεπτά.

Ένα επιπλέον κέρδος λοιπόν στην ψυχολογία της ομάδας η νίκη επί της Λαμίας που ήρθε από το 86’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα και «κλείδωσε» με το γκολ του Μαουρίσιο ένα λεπτό αργότερα (87’).

Μακέντα παρόν!

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της ομάδας φέτος, ο Φεντερίκο Μακέντα είδε τη θέση του να μετακινείτε προς στον πάγκο καθώς τόσο ο Καρλίτος ξεκίνησε «καυτός» τη σεζόν με οκτώ γκολ ήδη (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), όσο και ο Ιωαννίδης έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις.

Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Καρλίτος χθες στο πρώτο ημίχρονο τον έφερε στο γρασίδι και μάλιστα ήταν εκείνος που στο 86ο λεπτό έκανε την ανατροπή με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη και τον σκόρερ Μακέντα που πρέπει να μπει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της θέσης του στην ενδεκάδα.

Οι «παλιοσειρές» μίλησαν!

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε αυτό ακριβώς που οι περισσότεροι περίμεναν. Δυσκολία στην ανάπτυξη και πάλι σε εκτός έδρας αναμέτρηση, αμυντική αστάθεια με τον Αραμπούλι να παίρνει ανενόχλητος κεφαλιά ανάμεσα στα δύο στόπερ ανοίγοντας το σκορ και γενικά αδυναμία κυκλοφορίας της μπάλας μετά τη μεσαία γραμμή, όπου οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τα μονοπάτια.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο αρκετά καλός Λούκας Βιγιαφάνιες «έφτιαξε» φάσεις, μοίρασε κάθετες μπαλιές και γενικά «έσπασε» κάπως το αμυντικό πλάνο της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου. «Επιτέλους!», είναι η λέξη που ταιριάζει στην περίπτωση του Αργεντίνου που όσες φορές έχει αγωνιστεί φέτος είτε δεν προσφέρει, είτε δυστυχώς μπλοκάρει την ταχύτητα και ανάπτυξη των «πρασίνων».

Ο Μαουρίσιο σκόραρε ξανά ερχόμενος από τον πάγκο (μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ) και φώναξε «παρόν» στον προπονητή ως προς την αρχική ενδεκάδα. Ναι, ο τριαντατριάχρονος Βραζιλιάνος δίνει απίστευτη φρεσκάδα μεσοεπιθετικά κάθε φορά που μπαίνει ως αλλαγή.

Απόλυτα θετικοί και οι Χουάνκαρ με αρκετές ενέργειες από τα αριστερά και ο σκόρερ της «πράσινης» ισοφάρισης, Λούντκβιστ!

Αυτό που μένει τώρα είναι να φανεί αν η νίκη αυτή ήταν η αρχή της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού για την οποία είναι υποχρεωμένος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Υ.Γ: Υπέροχη η χθεσινή βραδιά Δευτέρας για τους φίλους του «τριφυλλιού», αφού μετά το ποδόσφαιρο, η ομάδα μπάσκετ σε μία από τις χειρότερες έως τώρα χρονιές της, θύμισε στους ανεπίδεκτους ξανά, γιατί με τον Ολυμπιακό είναι όλα πάντα διαφορετικά και πολύ πολύ γλυκά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *