Home >> Sports >> Ο Κώστας Φορτούνης είναι επαγγελματίας και στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωρούν ρομαντισμοί

Ο Κώστας Φορτούνης είναι επαγγελματίας και στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωρούν ρομαντισμοί

Το τέλος εποχής έφτασε. Ο Κώστας Φορτούνης αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό για τη Σαουδική Αραβία, μετά από μία δεκαετία με την κόκκινη φανέλα, με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές.

Ως τελευταία εικόνα του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, θα μείνει εκείνη, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το Europa Conference League στα χέρια, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας. Σε αυτήν τη δεκαετία,πρόσφερε ό,τι μπορούσε να προσφέρει, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εξασφαλίσει για πάντα το μέλλον του, με το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, έχοντας κατά νου όχι μόνο τον ίδιο, μα κυρίως την οικογένειά του.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων στην Ελλάδα και φρόντισε να το αποδείξει πολλές φορές στον αγωνιστικό χώρο. Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο Κύπελλα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 2016, έζησε και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, με αποκορύφωμα φυσικά, το Europa Conference League τον περασμένο Μάιο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αποχωρεί ως αρχηγός του Ολυμπιακού, μετά από μία δεκαετία στον Πειραιά, που αγάπησε και αγαπήθηκε πραγματικά από τον σύλλογο, εξού και οι εκφράσεις αλληλοεκτιμήσεις και σεβασμού την ημέρα της οριστικοποίησης του διαζυγίου των δύο πλευρών.

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με τα καλά και τα άσχημά του. Πολύ ποιοτικός με τη μπάλα, τρομερή φαντασία στο παιχνίδι του, εξαιρετικός πασέρ και σκόρερ.

Ο Φορτούνης έκρινε ότι ήρθε η ώρα να φύγει από τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για την επιλογή του αυτή.

Ναι, είχε την ευκαιρία να μπει ως αρχηγός στη σεζόν που θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, αλλά ποιός να αντισταθεί στα επτά εκατομμύρια των Αράβων για κλειστό διετές συμβόλαιο μαζί με τα μπόνους. Είναι το συμβόλαιο της ζωής του. Και δικαίωμά του να το πάρει. Τόσο απλό είναι.

Ο Κώστας Φορτούνης ενήργησε με επαγγελματικά κριτήρια και στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωρούν ρομαντισμοί. Ήθελε να εξασφαλίσει το μέλλον της συζύγου του και των δύο παιδιών τους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει. Άλλωστε, οι εποχές που οι παίκτες αποφάσιζαν με το συναίσθημα και όχι με την λογική έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει στον Κώστα Φορτούνη να απαξιωθεί σαν άνθρωπος και ποδοσφαιριστής μόνο και μόνο επειδή η επιλογή του έρχεται σε κόντρα με τα «θέλω» λίγων ή πολλών φιλάθλων.

Είτε το βλέπει κάποιος ως θετικό είτε ως αρνητικό, ο «Μίστερ 7» έχει γραφτεί για πάντα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *