Home >> Βιβλία >> “Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στην Μαγική Αυλή” από Ελένη Απιδοπούλου & εκδόσεις Φυλάτος

“Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στην Μαγική Αυλή” από Ελένη Απιδοπούλου & εκδόσεις Φυλάτος

Όλα ξεκινούν όταν η Τουλίπα και η Μαγική Αυλή αποφασίζουν με χαρά να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην παρέα τους.
Κι εκεί που όλα κυλούν ήρεμα και ωραία, αλλάζουν όλα ξαφνικά και χάνεται το γέλιο και η ομορφιά που ζούσαν καθημερινά.
Ενώ περνούν δυσκολίες, η σπίθα της ελπίδας είναι πάντοτε εκεί να τούς θυμίζει πόσο είναι δυνατοί.
Έτσι, η φιλία η δυνατή και η διάθεση η καλή καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και την μάχη να κερδίσουν!
Μία πολύχρωμη ιστορία βγαλμένη μέσα απ’ την φύση στην οποία κυριαρχεί η ζωντάνια, η χαρά και η ζωή. Μεταφέρει μηνύματα για την φιλία, την εμπιστοσύνη, την σχέση θύτη – θύματος – διαμεσολαβητή και την δύναμη να σηκώνεσαι, όταν πέφτεις και να συνεχίζεις!
Γιατί, όταν θέλεις και προσπαθείς, σίγουρα, κάπου όμορφα μπορείς να βρεθείς…

Το βιβλίο περιλαμβάνει QR code μ’ εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την αφήγηση του βιβλίου.

“Η τουλίπα και οι περιπέτειες στην μαγική αυλή” της Ελένης Απιδοπούλου με εικονογράφησης απ’ την Βιβή Ανδρονικίδου είναι ένα ακόμα καλαίσθητο και με ζωντανές εικόνες τόσο σε χρώμα- απόδοση όσο και σε υφή παιδικό βιβλίο με βαθύ νόημα που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Φυλάτος.

Το παιδικό αφήγημα με έντονη λυρικότητα και παιχνίδισμα στον λόγο εστιάζει σ’ ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους ανθρώπους, κυρίως στην σύγχρονη εποχή.

Το βιβλίο αυτό μ’ έναν προσιτό στα παιδιά τρόπο χρησιμοποιώντας τα φυτά και τα έντομα δίνοντάς τους ανθρώπινες ιδιότητες μεταφέρει το μήνυμα πως στην ζωή ελλοχεύει το κακό και το πονηρό, απ’ τα οποία πρέπει να προστατευόμαστε.

Σε μια αυλή, η οποία μεταφορικά αποτελεί την κοινωνία μας υπάρχουν τα μέλη της οποίας ζουν αρμονικά μαζί νιώθοντας χαρά κι ευτυχία μέσα σ’ ένα κλίμα ομόνοιας. Η μελίγκρα, ωστόσο, γνωστή ως ουσία που καταστρέφει τα φυτά, παρομοιάζοντας τους ανθρώπους που απομυζούν από εμάς με δόλο, θέλει να μπει στο σύνολο, για να το καταστρέψει.

Τα μέλη, ωστόσο, της ομάδας έπειτα από σκέψη, συνεργασία κι ανταλλαγή απόψεων αποφασίζουν αν θα δεχτούν στους κόλπους της την μελίγκρα ή όχι.

Το βιβλίο παρουσιάζει την επίθεση, την κρυφή κι αρχική επιθυμία για καταστροφή, την πονηριά και την συνωμοσία.

Παράλληλα, όμως, δείχνει και την αντίπερα όχθη με το παράπονο, την λύπη, την πίκρα και τον θυμό όλων των μελών για το “κακό” που “επέτρεψαν” να συμβεί, χωρίς, απαραίτητα, να φταίνε…

Σαν πατέρας, ωστόσο, ή κηδεμόνας – προστάτης ή σαν μέντορας, το μυρμήγκι επιπλήττει την μελίγκρα, η οποία, εκ των υστέρων, είτε το εννοεί είτε όχι, είτε μετανιώνει, πραγματικά, είτε όχι, νιώθει τύψεις κι απολογείται.

Στην ουσία, το βιβλίο εστιάζει μεταφορικά αλλά κι άμεσα στην παρουσία και την σχέση καλού και κακού και πώς καταστρέφονται όλα, όταν το κακό έρχεται, και πώς φτιάχνουν όλα, όταν φεύγει…

Το βιβλίο στέκεται σ’ ανθρώπους, σε καταστάσεις, σ’ εμπόδια που έρχονται στην ζωή και τον δρόμο μας και ταράζουν την ρουτίνα, το φυσιολογικό, το ευχάριστο… Το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά να είναι σ’ επιφυλακή, να μην είναι ευκολόπιστα, να προσπαθούν να προστατευθούν, να σκέφτονται πριν πράξουν, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφασή. Παράλληλα, όμως, τα διδάσκει να μην ακολουθήσουν τον λανθασμένο δρόμο, αυτόν της πονηριάς, γνωρίζοντάς τους πόσο πόνο μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια επιλογή…

Το παραμύθι συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ υπάρχει κι αφήγηση του βιβλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *