Home >> Have Fun >> Πες το με μια αγκαλιά

Πες το με μια αγκαλιά

Ποσό σημαντική είναι μια αγκαλιά; Ποσό ανάγκη μπορεί να έχει κάποιος μια αγκαλιά από τα δικά του πρόσωπα; Πώς μπορεί μια αγκαλιά να σε κάνει να ερωτευτείς; Δεν περιμένω να μου απαντήσετε αλλά σίγουρα σε όποια κατηγορία και να ανήκετε την απάντηση την ξέρετε; Κάποιοι τις μισούν και οι υπόλοιποι, απλώς, δεν τις χορταίνουν. Θέλουν να αρπάξουν κάθε ευκαιρία να αγκαλιάσουν, σχεδόν, οποιονδήποτε. Αγαπούν αυτή την αίσθηση οικειότητας και μια αγκαλιά, αρκεί για να τους κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η αγκαλιά μπορεί να μεταφέρει συναισθήματα αγάπης και σύνδεσης και ως εκ τούτου μπορεί να αυξήσει την ευημερία και την ικανοποίηση από τη σχέση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αίσθηση της αφής, είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Όχι μόνο μετριάζει τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά οδηγεί σε θετικές εμπειρίες, μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες, καθώς και να προάγει τα αισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η επιστήμη αναφέρει ότι πίσω από μια απλή αγκαλιά κάθε φορά που αγκαλιάζεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απελευθερώνεται μια ειδική ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη. Πρόκειται για έναν ισχυρό συνδετικό παράγοντα που αυξάνεται με κάθε φιλί ή αγκαλιά σου. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Σε κάνει να νιώθεις πολύ καλά.

Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη του «δεσμού» και μάς βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι και ασφαλείς. Λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό, μπορεί κυριολεκτικά να μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα σωματικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για την ίδια ορμόνη που απελευθερώνεται φυσικά κατά τη διάρκεια του θηλασμού, για να βοηθήσει τις μαμάδες να συνδεθούν με τα βρέφη τους. Το απελευθερώνουμε επίσης κατά τη διάρκεια της θετικής σωματικής επαφής και κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Ήξερες ότι η ωκυτοκίνη μάς κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι, βοηθά στην αύξηση των ορμονών που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, με κάθε αγκαλιά βελτιώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σχετική έρευνα, έχει δείξει ότι μόλις 30 λεπτά θετικής σωματικής επαφής μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης στην κυκλοφορία έως και 50%. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με το στρες, η οποία, αν αφεθεί να κυκλοφορεί στο σώμα, μπορεί να βλάψει τα κύτταρα. Έτσι, στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας, 30 λεπτά αγκαλιά, είναι στην πραγματικότητα ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Μπορεί μια αγκαλιά να μας κάνει να ερωτευτούμε;

Οι αγκαλιές με τον/την σύντροφό σου οδηγεί επίσης συχνά σε ωραίες στιγμές. Ωστόσο, η αγκαλιά από μόνη της, δεν αρκεί για να ερωτευτείς. Ο έρωτας είναι ένα μαγικό κοκτέιλ ορμονών και παραγόντων: Από την ωκυτοκίνη έως τις φερομόνες (τις οποίες ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί για να καταλάβει τη γενετική μας συμβατότητα για υγιείς απογόνους), έως τις πρώιμες παιδικές εμπειρίες των πρώτων μας φροντιστών. Πράγματα όπως η αφή, η όσφρηση και η γεύση συμβάλλουν επίσης στο να νιώθεις εάν ένα άτομο είναι το κατάλληλο, για να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα. Επομένως, μην νομίζεις ότι επειδή αγκαλιαστήκατε σε εκείνο το ραντεβού σας, θα ερωτευτείτε αμέσως. Χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια απλή αγκαλιά.

Φυσικά μην πιέζεις τον εαυτό σου να αισθάνεται άνετα με τις αγκαλιες, αν η διαδικασία σού προκαλεί άγχος ή δυσφορία. Αλλά, επίσης, μην φοβάσαι να ανοίξεις τον εαυτό σου σε νέες φυσικές συνδέσεις, ρομαντικές ή άλλες. Η αγκαλιά δεν είναι για όλους, αλλά τα οφέλη που προσφέρει, τόσο επιστημονικά όσο και συναισθηματικά, είναι αναμφισβήτητα.

Η δύναμη της αγκαλιάς έγκειται επίσης στον τρόπο που μπορεί να αντικαταστήσει την επικοινωνία. Δεν χρειάζεται πάντα να μιλάς ή να εκφράζεις τα συναισθήματά σου προφορικά. Μια καλή αγκαλιά μπορεί κυριολεκτικά να αντικαταστήσει 1.000 λέξεις.

Εκφράσου, νιώσε, ερωτεύσου και γίνε ένα με οποίον πραγματικά θες εσύ. Πες αυτά που θες, πάρε αγκαλιά όποιον/α θέλεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αν φοβάσαι απλά άνοιξε τα χέρια σου και άσε να σε παρασύρει το συναίσθημα σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *