Home >> Βιβλία >> “Πιόνια στην σκακιέρα του έρωτα” από Δημήτρη Τσινικόπουλο και εκδόσεις Φυλάτος

“Πιόνια στην σκακιέρα του έρωτα” από Δημήτρη Τσινικόπουλο και εκδόσεις Φυλάτος

Η εποχή μας ευνοεί τα εύκολα. Αλλά, ο έρωτας, ποτέ δεν είναι εύκολος. Στον έρωτα δεν υπάρχει μόνο αγάπη… Υπάρχει κι αντιπαλότητα, ζήλεια, κτητικότητα και, ενίοτε, μίσος. Μέσα στις ιστορίες αυτές ο αναγνώστης θα συναντήσει καταστάσεις και πρόσωπα που συνυπάρχουν σε σχέση συγκρουσιακή. Με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Θα συναντήσει τον σεξουαλικά ανικανοποίητο Δον Ζουάν, την βολεμένη σύζυγο, που δε θέλει να είναι, πια, ερωμένη του συζύγου, την γυναίκα που εξευτελίζει τους εραστές της, αλλά την εκδικείται ο σκύλος της που τον λατρεύει… Την μοιραία γυναίκα αράχνη, που καταστρέφει τον άντρα που πέφτει θύμα της, τον σύζυγο που προτιμά να μην χωρίσει την ανάπηρη γυναίκα του, όχι, όμως, και να προδώσει τον εαυτό του… Την παιδοκεντρική σύζυγο που απιστεί προς τον σύζυγο, όντας ερωτευμένη με… τα παιδιά της, την απελευθερωμένη γυναίκα που είναι υπόδουλη στις ορμόνες της και στις προλήψεις.

Θα συναντήσει τον θείο έρωτα ενός καλόγερου που συγκρούεται με τον ανθρώπινο, κάποιους αταίριαστους εραστές, συνοδούς των ονείρων τους, τον άντρα που ερωτεύεται μια νεότερη γυναίκα πανομοιότυπο της γυναίκας του. Την “ποντικοπαγίδα”, στην οποία βρίσκεται ο σεξουαλικά εθισμένος, την γυναίκα που ξεφεύγει απ’ τον άντρα που αγαπά, για να ικανοποιήσει κάποιον άλλο που αγαπά περισσότερο: τον εαυτό της…

20+3 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ιστορίες βγαλμένες απ’ την σύγχρονη πραγματικότητα, δοσμένες με τρόπο ρεαλιστικό, γλαφυρό και συναρπαστικό που θα σάς καθηλώσουν.

Γιατί όλοι οι ερωτόπληκτοι, νέοι και παλιοί ανεξαιρέτως, ακόμα κι αυτοί που το γνωρίζουν, αλλά κι αυτοί που δεν το αναγνωρίζουν, όλοι σε τελική ευθεία είναι θύματα του πάθους τους, είναι παίχτες, αλλά και, ταυτόχρονα, ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως λάτρεψα το εξώφυλλο του βιβλίου! Θα μου πείτε “κρίνεις το βιβλίο απ’ την εικόνα του”; Θα σάς πω “όχι, αλλά σίγουρα κερδίζει πόντους, γιατί ομορφαίνει την βιβλιοθήκη μου”! Συνεπώς, τα χρώματα και τα εφέ του σε συνδυασμό με την θεματολογία του βιβλίου δένουν τόσο πολύ!

Οι ιστορίες του βιβλίου είναι σύντομες κι ομαδοποιημένες σε μικρά ξεχωριστά κεφάλαια. Καθένα απ’ αυτά τα αυτοτελή “επεισόδια” εστιάζουν σε μια διαφορετική οπτική του έρωτα. Μυθιστορηματικά διηγήματα με φιλοσοφική χροιά που προσεγγίζουν ένα απ’ τα πιο αρχέγονα και πιο ιερά συναισθήματα που υπάρχουν εντός μας.

Τι ζητούν οι ήρωες, οι εκάστοτε πρωταγωνιστές, των ιστοριών απ’ τον έρωτα; Τι παίρνουν και τι δίνουν;

Το βιβλίο αυτό, εν τέλει, σού αφήνει την αίσθηση πως άνδρες και γυναίκες, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι διαφέρουμε σε θέματα όπως ο έρωτας, τελικά, αποτελούν έρμαια αμφότεροί. Η κτητικότητα, η ζήλια, η ασυνεννοησία, το πάθος, η αδιαφορία, η επιθυμία, η “βολεψιά” και πόσα άλλα, με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι στις ιστορίες αυτές, δεν διακρίνουν μόνο κι αποκλειστικά το ένα ή το άλλο φύλο. Αφορούν και τους δυο και τα βιώνουν μ’ ένταση, εξίσου! Το θέμα είναι πόσο τα ελέγχουν και πόσο τ’ αφήνουν να τούς καταπιούν…

Επιπρόσθετα, ο λόγος του κυρίου Τσινικόπουλου είναι πολύ προσεγμένος! Εκλεπτυσμένο θα τολμούσα να τον χαρακτηρίσω! Οι διάλογοι είναι ζωντανοί και προσδίδουν αμεσότητα στο κείμενο, τ’ οποίο “ρέει”, καθώς και οι “υποθέσεις” μάς είναι οικείες και βλέπουμε κομμάτια μας μέσα τους.

Σάς παροτρύνω φιλικά ν’ αποκτήσετε το βιβλίο που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Φυλάτος, γιατί, πραγματικά, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συντροφιά που διαβάζεται απνευστί, αν όχι ξανά και ξανά!

One thought on ““Πιόνια στην σκακιέρα του έρωτα” από Δημήτρη Τσινικόπουλο και εκδόσεις Φυλάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *