Home >> Βιβλία >> “Μια (πολύ) σύντομη ιστορία της ζωής πάνω στην γη” από εκδόσεις Κάκτος

“Μια (πολύ) σύντομη ιστορία της ζωής πάνω στην γη” από εκδόσεις Κάκτος

Για δισεκατομμύρια χρόνια η Γη ήταν ένα αφιλόξενo μέρος που καλυπτόταν από ταραγμένες θάλασσες, μ’ ένα τοπίο που δημιουργούνταν αργά μέσω αδιάκοπων ηφαιστειακών εκρήξεων και μια ατμόσφαιρα σε συνεχή κατάσταση χημικών αντιδράσεων. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν κάθε πιθανό εμπόδιο, οι ζωντανοί οργανισμοί τα κατάφεραν. Κινδύνεψαν να σβήσουν, ανασυντάχθηκαν, εξελίχθηκαν.

Η ζωή έμαθε να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται στα δισεκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν. Ξεπέρασε την φωτιά και τον πάγο. Η λάσπη γέννησε σφουγγάρια, που μέσα από δισεκατομμύρια χρόνια περίπλοκης εξέλιξης και προσαρμογής, απέκτησαν ραχοκοκαλιά, αντιμετώπισαν τ’ άγνωστο των ανελέητων ακτών κι αναζήτησαν μια ύπαρξη πέρα απ’ την θάλασσα. Από εκείνη την πρώτη «επιδρομή» μέχρι την εξάπλωση των πρώιμων ανθρωποειδών που αργότερα έγιναν Homo sapiens η ζωή συνεχίστηκε, απτόητη.

Το βιβλίο “Μια (πολύ) σύντομη ιστορία της ζωής πάνω στην γη” είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης κι επιμονής, που φωτίζει την λεπτή ισορροπία πάνω στην οποία η ζωή γεννήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει σήμερα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Henry Gee γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Leeds και του Cambridge. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι συγγραφέας και συντάκτης στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature. Τα προηγούμενα βιβλία του περιλαμβάνουν The Accidental Species: Misunderstandings of Human Evolution; Across The Bridge: Understanding the Origin of the Vertebrates; Deep Time: Cladistics, the Revolution in Evolution; Jacob’s Ladder: The History of the Human Genome; The Science of Middle-Earth, και (με τον Luis V. Rey) A Field Guide to Dinosaurs.

Ζει στο Νόρφολκ με την οικογένειά του και πολλά κατοικίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *