Home >> Βιβλία >> “Εκπλήρωση επιθυμιών…” από εκδόσεις Ιβίσκος

“Εκπλήρωση επιθυμιών…” από εκδόσεις Ιβίσκος

Σε καλώ να είσαι δεκτικός σε μία ριζοσπαστική νέα ιδέα σχετικά με τον εαυτό σου. Είναι ριζοσπαστική γιατί από τότε που άφησες τη μήτρα της μητέρας σου έχεις υποστεί μια πολιτιστική προσαρμογή σχεδιασμένη να σε βοηθήσει να είσαι ευχαριστημένος ζώντας μια «κανονική ζωή» στο επίπεδο της συνηθισμένης επίγνωσης, που σε γενικές γραμμές σημαίνει να αποδέχεσαι ό,τι σου δίνει η ζωή. Με διάφορους τρόπους έχεις προγραμματιστεί να πιστεύεις ότι δεν διαθέτεις τη γνώση ή την ικανότητα να πραγματώνεις την εκπλήρωση των επιθυμιών και των ευχών σου.

Λέω όσο πιο καθαρά μπορώ: Υπάρχει ένα επίπεδο επίγνωσης στο οποίο μπορείς να επιλέξεις να ζεις και να ανακαλύψεις ότι εκπληρώνονται όλα όσα επιθυμείς για σένα, φτάνει να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου ως συνηθισμένου ανθρώπου. Σε αυτό το βιβλίο θα ερευνήσω μαζί σου εκείνα που έχω μελετήσει, μάθει, ενστερνιστεί, εφαρμόσει και ζήσει σχετικά με τις δυνάμεις της πραγμάτωσης. Όλα αρχίζουν με την αλλαγή της αντίληψης του εαυτού σου. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα γι’ αυτές τις δύο έννοιες – συνηθισμένο και ασυνήθιστο.

Το συνηθισμένο είναι, πώς να το πω, πολύ συνηθισμένο. Σημαίνει ότι κάνεις όλα όσα ο πολιτισμός σου και η οικογένειά σου σε έχουν προγραμματίσει να κάνεις. Υποδηλώνει ότι ταιριάζεις με το περιβάλλον σου, μελετάς σκληρά, ακολουθείς τους κανόνες, εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, συμπληρώνεις έντυπα, πληρώνεις τους φόρους σου, βρίσκεις μια δουλειά και κάνεις όλα όσα κάνει ένας νομοταγής πολίτης. Και ύστερα συνταξιοδοτείσαι, παίζεις με τα εγγόνια σου και τελικά πεθαίνεις. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό σ’ αυτό το σενάριο –είναι απολύτως εντάξει– αλλά εάν κι εσύ το έβρισκες απολύτως αποδεκτό, δεν θα διάβαζες τώρα αυτό το βιβλίο.

Το ασυνήθιστο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του συνηθισμένου, επειδή όλοι ζούμε στον ίδιο υλικό κόσμο. Θα υπάρχουν έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν, κανόνες που απαιτούν να γίνουν σεβαστοί, λογαριασμοί να πληρωθούν και οικογενειακές υποχρεώσεις που πρέπει να φροντιστούν. Αλλά η ασυνήθιστη επίγνωση συνδέεται με την ψυχή σου, αυτή την αόρατη, χωρίς όρια ενέργεια που κοιτάζει τον έξω κόσμο πίσω από τα μάτια σου και έχει πολύ διαφορετικά ενδιαφέροντα από εκείνα του συνηθισμένου εαυτού σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Εκπλήρωση Επιθυμιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *