Home >> Sports >> Τι θέλει ο Ολυμπιακός για τα προκριματικά;

Τι θέλει ο Ολυμπιακός για τα προκριματικά;

Ξεκίνησε, ανεπίσημα, η φετινή χρονιά για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό με τις πρώτες προπονήσεις στο Ρέντη και ο πρώτος στόχος της χρονιάς δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που δεν πετύχαμε, πέρυσι, φαντάζει σαν επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί φέτος τόσο για το οικονομικό σκέλος όσο και για το πρεστίζ του συλλόγου καθώς 2η σερί χρονιά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ θα ηχήσει άσχημα τόσο στον κόσμο όσο και για το όνομα που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Για να πετύχουμε όμως την είσοδο στους ομίλους χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε θέσεις “κλειδιά”.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν είναι “γυμνός” στις περισσότερες θέσεις αλλά οι παίχτες που αυτή στην στιγμή διαθέτει είναι οι ίδιοι παίχτες που απέτυχαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο να περάσουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Λουντογκόρετς και επίσης που δεν παρουσίασαν την μπάλα που θα ήθελε να δει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει για εμένα η ομάδα αν θέλει να μπει φέτος στου ομίλους, ή έστω να έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021 είναι χωρίς πολλά πολλά, ένας εξτρέμ επιπέδου, ένα δεξί μπακ και ένας παίχτης στο κέντρο στιλ Γκιγιέρμε.

Το δεξί μπακ είναι άκρως απαραίτητο διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ο παίχτης στον οποίο θα μπορείς να στηριχτείς και, επίσης, επειδή προφανώς θα μιλάμε για τον βασικό σου παίχτη πρέπει να έρθει όσο το δυνατόν νωρίτερα στην ομάδα για να κάνει και το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Σε ότι αφορά το κομμάτι του εξτρέμ, ο Λάριν φαντάζει σαν ένας παίχτης ικανός να προσφέρει, τουλάχιστον σαν όνομα και προδιαγραφές (γιατί κακά τα ψέματα καμία μεταγραφή δεν ξέρεις αν θα βγει 100%) και μετά θες έναν παίχτη στο κέντρο. Το τρίδυμο Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά δεν μπορεί να συνυπάρξει καθώς είναι αρκετά αργό και ο Καμαρά “έσκασε” φέτος λόγω των αργών ποδιών των συμπαικτών του. Ιδανικά, χρειαζόμαστε, ένα παίχτη που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να κόψει όποτε χρειαστεί και να μείνει ο Μπουχαλάκης σαν μια εναλλακτική λύση.

Αν η ομάδα έχει ολοκληρώσει αυτές τις κινήσεις μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, προκειμένου να έχουν και οι νέοι παίχτες το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να ενσωματωθούν και να μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα τότε θα έχουμε πιο βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση στα αστέρια. Και, επειδή, καθώς γράφεται αυτό το κείμενο η κλήρωση μας έφερε απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, μια ομάδα που δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι ομάδα από χώρα που δεν έχουμε καλή ιστορία (δύο αποκλεισμοί, από Χάιφα και Μπερ Σεβά) και που το καλοκαίρι εκεί βράζει ο τόπος από την ζέστη, καθιστά ακόμα πιο άμεση την ανάγκη απόκτησης αξιόλογων παιχτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *