Home >> Αφιέρωμα >> Ίσως, η Μουσική να φέρνει τον… “Σασμό”! Vol 2

Ίσως, η Μουσική να φέρνει τον… “Σασμό”! Vol 2

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα απ’ τα μυστικά της φετινής επιτυχίας του “Alpha”, “Σασμός” -που συζητήθηκε όσο καμιά- είναι -και- η μουσική.

Αυτό, όσοι παρακολουθούν το “Out of the Box”, το είχαν δει και σε προηγούμενο άρθρο μας. Η μουσική επένδυση, σε μουσική Νίκου Τερζή, στίχους κι ερμηνεία από Γιάννη Κότσιρα κι άλλες φωνές Ελλήνων ερμηνευτών, έχει αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές πολλών τηλεθεατών.

Το πρώτο κύμα των τραγουδιών πέρασε κι άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων…

Το δεύτερο, όμως, είναι πιο δυναμικό, πιο βαρύ, πιο σκοτεινό, περιγράφοντας και συντροφεύοντας τις δυσκολίες και τα πάθη της καθημερινότητας των ηρώων της σειράς και κατ’ επέκταση πολλών κι από εμάς που -θέλοντας ή μη- ταυτιζόμαστε με την μουσική, τους στίχους, την μελωδία, τα μηνύματά, το βάθος, γενικότερα, αυτής της Τέχνης…

“Ξέχασες ν’ αγαπάς” σε μουσική Νίκου Τερζή, στίχους Γιάννη Κότσιρα κι ερμηνεία Μπάμπη Στόκα θα θυμίζει για πολύ, ακόμη, καιρό τον θάνατο του τηλεοπτικού Πετρή και τον πόνο της μητέρας του, Μαρίνας. Το τραγούδι ακούστηκε σε πολλές σκηνές π’ αφορούσαν στο θανατικό του νεαρού αδελφού της Αργυρώς, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές π’ ακούστηκε και στο κελί του Αστέρη, στο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων.

Τ’ ατμοσφαιρικό “Φως” σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους/ερμηνεία Γιάννη Κότσιρα, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στις φυλακές, συνόδευε τον πόνο και τις τύψεις του Αστέρη για τον άδικο χαμό του Πετρή αλλά και της μοναδικής του αγάπης, της Αργυρώς.

“Τ’ ανίκητα” σε μουσική Νίκου Τερζή, στίχους Γιάννη Κότσιρα κι ερμηνεία Δημήτρη Μπάση ft Θανάση Βασιλόπουλου είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι τ’ οποίο σηματοδότησε την νέα αρχή της Αργυρώς στα μαγικά Γιάννενα και το νέο ξεκίνημα στην ζωή της με τον Σταύρο.

Η “Πέτρινη καρδιά”, επίσης σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Γιάννη Κότσιρα, αλλά κι ερμηνεία από Δήμητρα Μπουλούζου συνόδευσε τον τηλεοπτικό Νικηφόρο, γιο της Βασιλικής και του Στεφανή, στην προσπάθειά του να καταλαγιάσει μέσα του το γεγονός ότι η μητέρα του κι ο Μαθιός γνωρίζονταν και διατηρούσαν σχέση πολύ πριν εκείνη παντρευτεί τον πατέρα του. Μάλιστα, το τραγούδι συνδέθηκε και με το χρονικό της αναμονής της εξέτασης DNA ανάμεσα σε Νικηφόρο και Μαθιό, έπειτα απ’ την υποψία ότι εκείνος μπορεί να είναι ο πατέρας του νεαρού Κρητικού.

“Το μαζί” (μουσική Νίκου Τερζή – στίχοι Γιάννη Κότσιρα) μ’ ερμηνεύτρια την μαγική Γλυκερία σηματοδότησε την νέα εποχή στην σχέση της Μαρίνας και του αστυνομικού Αντώνη, καθώς το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά την βραδιά των αρραβώνων τους.

Ο “Φίλος κι εχθρός” σε μουσική Τερζή, στίχους Κότσιρα και με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη στην ερμηνεία φέρνει κοντά τον πατέρα με τον γιο, έπειτα απ’ την απόφαση της Στέλλας ν’ αποκαλύψει την αλήθεια. Καραπάνος και Γεράσιμος, πλέον, δε μπορούν να κρυφτούν, τα τείχη έχουν πέσει, το ίδιο και οι μάσκες, ο Βλάσης πέφτει μπροστά στην σφαίρα προσπαθώντας ν’ ανατρέψει τα σχέδια της θανάσιμης παγίδας που έστησε ενάντια στον αστυνομικό, πριν μάθει ότι είναι ο γιος του, ενώ ο Χριστογιάννης αποκαλεί, πλέον, “πατέρα” τον -από χρόνια- θανάσιμο εχθρό του…

Η “Μάνα” σε μουσική Τερζή, στίχους Κότσιρα κι ερμηνεία του Αντώνη Μαρτσάκη αποτελεί το τραγούδι ύμνο όχι μόνο για τις μητέρες της σειράς αλλά και για τις μητέρες του κόσμου όλου. Τις γυναίκες που γεννούν, δίνουν ζωή στα παιδιά, τα μεγαλώνουν, τα γεμίζουν αξίες, πονούν γι’ αυτά, χαίρονται μ’ αυτά.

Τέλος, η “Μέρα χαράς”, επίσης σε μουσική Τερζή και στίχους Κότσιρα, σηματοδοτεί την ημέρα του γάμου του Μαθιού και της Βασιλικής και, φυσικά, την αυλαία του πρώτου κύκλου της αγαπημένης σειράς. Το τραγούδι ερμηνεύει η Μαρία Τζομπανάκη, η τηλεοπτική Καλλιόπη Σταματάκη που και σ’ αυτήν της την εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε το κοινό.

Ο “Σασμός” δίνει ραντεβού για την νέα τηλεοπτική χρονιά. Τον Σεπτέμβρη οι ήρωες θα μάς συντροφεύσουν για έναν ακόμα χειμώνα. Τα γυρίσματα έχουν, ήδη, ξεκινήσει και τόσο συντελεστές όσο και ηθοποιοί βάζουν τα δυνατά του για έναν περισσότερο ανατρεπτικό δεύτερο κύκλο.

Ως τότε, όμως, εμάς θα μάς συντροφεύει η αισθαντική μουσική της σειράς που έχει αγγίξει την ψυχή μας και οι στίχοι της ακροβατούν στα χείλη μας.

Και, επειδή είμαι κομματάκι κολλημένοι με την εν λόγω σειρά, σάς δίνω έξτρα υλικό για ακρόαση, την φρέσκια Instrumental εκτέλεση των κομματιών.

Απολαύστε ελεύθερα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *