Home >> Αφιέρωμα >> Είναι ναζί. Να γιατί! (5)

Είναι ναζί. Να γιατί! (5)

Στις συγκεντρώσεις στα γραφεία της Χ.Α. ανά την Ελλάδα, ο Ν. Μιχαλολιάκος «ζυμώνει» τα μέλη και τους συμπαθούντες την οργάνωση με λόγους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζισμό, με τον αντισημιτισμό να είναι βασικό κομμάτι του.

«Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες… (γέλια)… Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει ‘όπου απολάμβαναν… στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες». Και η ομιλία καταλήγει: «Λοιπόν, τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας, είναι ο διεθνής σιωνισμός ο πρώτος, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια, αλλά από εκεί και πέρα αγωνιζόμαστε, έτσι; Δεν κοιμόμαστε, ούτε βιβλιοθηκάριοι, ούτε βιβλιοσκώληκες. Η ζωή είναι στον αγώνα, ώστε την επόμενη φορά να μην πετύχει με την πέτρα του ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι, σύμφωνοι; Να είστε καλά, ελεύθεροι». Με τα λόγια αυτά για παράδειγμα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κλείνει την ομιλία του στα γραφεία τοπικής με θέμα «Τα πρωτόκολλα της Σιών» παραπέμποντας ευθέως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως προκύπτει από βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον υπολογιστή του ιδίου.

Στην ίδια μάλιστα ομιλία υποδεικνύει και ποια ορολογία να χρησιμοποιούν για να μην κινδυνεύουν από δικαστικές διώξεις: «Η πλέον προσφερόμενη μάλλον ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε και την οποία μετά βίας κατά κάποιον τρόπο επιτρέπει και ο νόμος, έτσι; είναι αντισιωνισμός, διότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι».

Και βέβαια από τα αποθηκευμένα έγγραφα στον υπολογιστή του «αρχηγού» δεν λείπουν και οι 20 αρχές προπαγάνδας του Γκαίμπελς με υπογραμμίσεις.

Ένα ακόμα παράδειγμα της προσπάθειας να κρύψουν τα πραγματικά πιστεύω τους είναι η περίπτωση με το τατουάζ του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με το ναζιστικό πρόσταγμα «Sieg Heil» που είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια αιμοληψίας τον Μάιο του 2013. Τότε είχε ισχυριστεί, θυμίζουμε, ότι το είχε κάνει 15 ετών, χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει και πως του άρεσε η γραμματοσειρά.

Τα μηνύματα (SMS) όμως που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δείχνουν πως ένα χρόνο πριν ο Π. Ηλιόπουλος ενημέρωνε τον εκπρόσωπο τύπου της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρη τι θα έλεγε αν τον ρωτούσαν σχετικά στο μέλλον και προετοίμαζε την αντίδρασή του, που τελικά ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, ο Π. Ηλιόπουλος φέρεται να στέλνει στις 2 Οκτωβρίου 2012, λίγους μήνες δηλαδή αφότου είχαν μπει στη Βουλή, δύο μηνύματα στον Ηλ. Κασιδιάρη (διατηρείται η ορθογραφία): «AN ME PΩTHΣEI ΣTO ΠOΛYYYYY MEΛΛON KANEIΣ… HMOYN 15 XPONΩN K ΠHΓA NA XTYΠHΣΩ ENA TATOYAZ ME EΘNIKIΣTIKO ΣYNΘHMA. EIΔA AYTO, MOY EIΠAN ΣHMAINEI »ZHTΩ H NIKH« KAI TO XTYΠHΣA ΓIATI ME ANTIΠPOΣΩΠEYEI ΣAN ENNOIA. OYTE HΞEPA ΠOIOI TO XPHΣIMOΠOIOYΣAN K ΔE ME ENNOIAZE KIOΛAΣ!» και «MHNYMA AΠO ZOYMΠO KAΛO: ΠIAΣAPIKH ATAKA OTAN ΘA KΛEINEIΣ TO ΘEMA: K ΓIA NA TO KΛEIΣOYME TO ΘEMA, ΣTA 15 MOY TΩPA ΘA NTPEΠOMOYN AN EIXA KANEI ΣΦYPOΔPEΠANO K OXI TO ZHTΩ H NIKH».

*Με στοιχεία από τη διεύθυνση: goldendawnwatch.org, Η δίκη του ναζισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *