Home >> Sports >> Και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ που εκβιάζει ολόκληρη κυβέρνηση;

Και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ που εκβιάζει ολόκληρη κυβέρνηση;

Όταν ολόκληρη κυβέρνηση υποκύπτει στους εκβιασμούς ποδοσφαιρικών ομάδων, τότε δεν υπάρχει καμία σωτηρία σ’ αυτή τη χώρα.

Το ξέρουμε εδώ και χρόνια ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει το αντίθετο.

Την Δευτέρα το απόγευμα όπως όλοι γνωρίζουν, εκδόθηκε μια απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματκού Αθλητισμού σχετικά με την πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Ξάνθη. Μια απόφαση καταδικαστική για τις δύο ομάδες, που τις οδηγεί στον υποβιβασμό, αφού πράγματι διαπιστώθηκε ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι στην ουσία μία.

Και κανονικά σε μια κανονική χώρα που τηρούνται οι νόμοι θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Σε μια κανονική χώρα όμως, όχι στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης από την ΕΕΑ, στη Θεσσαλονίκη μεριά ξέσπασε εμφύλιος. Απειλές, τραμπουκισμοί, εκβιασμοί από φιλάθλους και παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε δρόμους, γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και τηλεοπτικές εκπομπές ότι αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, θα κόψουν δήθεν την Ελλάδα στα δύο. Συγγνώμη, αλλά ποιοι είναι αυτοί και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, που θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο και που μπορούν να εκβιάζουν ολόκληρη κυβέρνηση;

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέκυψαν στους εκβιασμούς του ΠΑΟΚ φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.

Και με μία τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή, τον κρατάνε όπως και την Ξάνθη στη Super League 1 τιμωρώντας τους μόνο με αφαίρεση βαθμών.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε καμία κανονική χώρα. Αλλά είπαμε η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα. Εδώ η παρανομία επιβραβεύεται αντί να τιμωρείται παραδειγματικά.

Ελληνικό ποδόσφαιρο και ελληνικό κράτος έχουν πιάσει πάτο. Αλήθεια όμως κύριοι της κυβέρνησης, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ γνωρίζουν για την παράνομη τροπολογία; Γιατί αν δεν το γνωρίζετε, αν δεν συμφωνήσουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με αυτή την αλλαγή στους κανονισμούς δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν δεν συμφωνήσουν και εφαρμοστεί, τότε το GREXIT είναι προ των πυλών.

Αλλά μάλλον κανέναν δεν ενδιαφέρει η σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ούτε αυτούς που το παίζουν δήθεν εξυγνιαντές του, που μπορούν να αγοράζουν άλλες ομάδες χωρίς να τιμωρούνται.

Πώς είναι δυνατόν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά από αυτά τα γεγονότα; Καλύτερα να μη συνεχιστεί. Να διακοπεί και να μην αναδειχθεί πρωταθλητής για τη σεζόν 2019/20. Εδώ που έφτασε η κατάσταση, είναι η μόνη λύση.

Άλλωστε αυτό το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι σημαδεμένο από την αρχή του να το πάρει ο ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο.

Και έχουν και το θράσος να λένε ότι με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση κάνει χάρη το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Λάθος. Σε εσάς κάνει χάρη που δεν σας ρίχνει στη Β’ Εθνική ( Super League 2). Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από ένα πρωτάθλημα. Από πρωταθλήματα έχει χορτάσει. Ο δικός σας πρόεδρος για ένα πρωτάθλημα μπήκε με το κουμπούρι στο γήπεδο και παραμένει ακόμα ατιμώρητος και γι’ αυτό το αδίκημα.

ΥΓ: Αλήθεια, για τον μπασκετικό Ολυμπιακό γιατί δεν υπήρξε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μείνει στην Basket League;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *