Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαοφιλές άθλημα που υποστηρίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους λόγω του θεάματος που προσφέρει.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Άγγλων το συγκεκριμένο άθλημα γίνεται πιο ελκυστικό παγκοσμίως διότι προέρχεται από τα μεσαία κοινωνικά στρώματα και δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν παιδία ακόμα και από φτωχές οικογένειες.
Διανύοντας το έτος 2018 θα περιμέναμε το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται θετικά, ανεβαίνοντας πολλά σκαλοπάτια από τα προηγούμενα χρόνια.
Μιλώντας για την Ελλάδα συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς η πολιτεία είναι απαθής σε σοβαρά γεγονότα, αφήνοντας ψευτο-τραμπούκους να εκμεταλλεύονται οικονομική δύναμη που μπορεί να διαθέτουν αλλά παράλληλα και απλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ”συστρατευτεί” με την ποδοσφαιρική ”μαφία” της πόλης τους δυσφημίζοντας έτσι την χώρα μας.
Εννοείται πώς υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία και παραδείγματα με γεγονότα και ανθρώπους ονομαστικά που επιβεβαιώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα.
Απόγευμα Κυριακής, 25/2/2018, οικογένειες από την Θεσσαλονίκη αλλά και από τις γύρω πόλεις πλήρωσαν εισιτήριο από το υστέρημα τους για να παρακολουθήσουν από κοντά το ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και να στηρίξουν την ομάδα τους.
Αυτό που ακολούθησε ήταν τραγικό καθώς το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω ρίψης αντικειμένου στον προπονητή του Ολυμπιακού από κάποια ”στρατιωτάκια” που ανήκουν σε οργανώσεις χούλιγκαν του ΠΑΟΚ ,οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται δεν αγαπούν ούτε την ομάδα τους αλλά ούτε και την χώρα τους.
Η συνέχεια του ντέρμπι στα δικαστήρια με ”νικητή” την ομάδα του Πειραιά στα ”χαρτιά” και την ομάδα του βορρά αντιμέτωπη με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.
Λίγες μέρες αργότερα και ενώ ο υγιής φίλαθλος κόσμος έχει καταδικάσει την τραγική αυτή ενέργεια αυτού του ”ανεγκέφαλου” ξαναπάει στο γήπεδο της Τούμπας για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών.
Πιο συγκεκριμένα ένα ακόμα απόγευμα Κυριακής 11/3/2018, δεσπόζει το ντέρμπι των ”δικεφάλων” ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το πρωτάθλημα.
Ο αγώνας ξεκινάει και ενώ ρέει ομαλά η ροή του παιχνιδιού αρκεί μία φάση στο 90′ για να τα ”τινάξει όλα στον αέρα”.
Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει γκολ, ο διαιτητής της αναμέτρησης το ακυρώνει ως οφσάιντ σε μία αμφισβητούμενη φάση και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε πραγματικότητα.
Μαινόμενος ο πρόεδρος του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας και με συνοδεία μπράβων εκτοξεύει απειλές προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Κομίνη.
Τα επόμενα λεπτά ήταν εφιαλτικά καθώς οι ποδοσφαιριστές της ”ένωσης” έτρεξαν προς τα αποδυτήρια φοβισμένοι και το συγκεκριμένο περιστατικό ”έπαιξε” σε ολόκληρο τον πλανήτη με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να κάνουν λόγω για ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αν ένας φίλαθλος του αθλήματος αναλογιστεί τι έχει γίνει μέσα σε 15 μέρες και είναι επίσης μεσήλικας θα του έρθουν αναμνήσεις από το μακρινό 1983 και την Αγγλία της Θάτσερ.
Τα περιστατικά βεβαίως είναι διαφορετικά της κάθε χώρας αλλά αν εστιάσουμε στο θέμα της βίας θα δούμε ότι η Λίβερπουλ με τους χούλιγκανς κατέστρεψαν για 5 χρόνια το ποδόσφαιρο τους αφού αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ,έτσι και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ”με το μαχαίρι στο χέρι σε απόσταση αναπνοής καρφώνοντας την καρδία του αθλήματος” και γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας αφού απ’ ότι φαίνεται δεν θέλουν να ”ελέγξουν” τα δικά τους παιδία.
Καταδικαστέοι είναι και οι σύλλογοι γιατί πιστεύω πως η βία υποκινείται από την διοίκηση και αν θέλουν μπορούν να εξαλείψουν ή να νουθετήσουν τα ”κακά παιδία τους”.
Αν μπούμε στην διαδικασία να συγκριθούμε με την Αγγλία του 1983, η χώρα μας δεν έχει θρηνήσει ανθρώπους μέσα στο γήπεδο όπως το ´νησί” που μέτρησε το 1985 και το 1989, 130 θύματα αλλά και εμείς αργά ή γρήγορα κάπου εκεί θα οδηγηθούμε.
Η ”Σιδηρά Κυρία” όπως την αποκαλούσαν ,Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ήταν ούτε Τσίπρας αλλά ούτε και Μητσοτάκης αφού ενήργησε αμέσως και ”έκοψε τα άκρα από το πρόβλημα πριν περάσει το δηλητήριο στην καρδία”.
Τα μέτρα που επέβαλε στους συλλόγους ήταν να τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα, να βγουν κάρτες φιλάθλων και ουσιαστικά να ”φακελώνουν” τους Άγγλους πολίτες και να απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα. Ένα ακόμα μέτρο που χαρακτηρίστηκε ακραίο και δεν πέρασε ήταν η τοποθέτηση ηλεκτροφόρων φραχτών εντός γηπέδων. Βλέπουμε αρκετά χρόνια αργότερα πως οι Άγγλοι ”έβαλαν μυαλό” και απώθησαν αισθητά τον χουλιγκανισμό που διέθεταν.
Γυρνώντας στα δικά μας αναφέρουμε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ”που σκοτώνει κάθε μέρα τον υγιή αθλητισμό” δείχνοντας για άλλη μία φόρα την αδιαφορία της, σε σοβαρά ζητήματα που ζητάνε επίλυση.
Τα χειρότερα δυστυχώς είναι καθοδόν τόσο σε διεθνές επίπεδο αφού κάποια στιγμή ”το ποτήρι θα ξεχειλίσει” και θα αποκλειστεί η χώρα μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο καθώς λυπάμαι που το λέω αλλά η Ελλάδα θα θρηνήσει αθώα θύματα από ”ανεγκέφαλους” και ”μαφιόζους” όπως στην Αγγλία που καταστρέφουν κάθε μέρα και περισσότερο το ποδόσφαιρο.