Home >> Sports >> Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Τότεναμ v Άρσεναλ 1-0

Ο αγώνας με έπαθλο την προοπτική και συνάμα την επαφή με την τέταρτη θέση στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα άνοιξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έχει βρει τη διάταξη και τους παίχτες που μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο του ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ προσπαθεί να εντάξει, ακόμη, στη λειτουργία της ομάδας του τους νεοφερμένους Μιχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ. Μάλιστα, έδωσε φανέλα βασικού και στους δύο. Παράλληλα, άλλαξε τακτική χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς μέσους και τον Αρμένιο με τον Εζίλ πίσω από το Γκαμπονέζο επιθετικό. Κατάφερε με αυτή την τακτική να μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ των Σον και Κέιν, να έχει πολλούς παίχτες στο χώρο δράσης του Έρικσεν και ωθήσει το Ντάιερ να οργανώνει το παιγνίδι για την Τότεναμ. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα που απέκτησε δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί καθώς η απόσταση μεταξύ Μιχιταριάν και Εζίλ ήταν μεγάλη κι ο Ομπαμεγιάνγκ έπαιζε ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της Τότεναμ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Ελνενί να προσπαθεί, ανεπιτυχώς, με μακρινές διαγώνιες μπαλιές να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων. Επιπλέον, οι Μπεγερίν και Μονρεάλ δεν είχαν πολλά ανεβάσματα από τις πλευρές τους, εικάζουμε λόγω της έρευνας στον τρόπο ανάπτυξης της Τότεναμ και με απτά παραδείγματα τους αγώνες με Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ. Ο Τσάκα αναλώθηκε στην απομόνωση και αποκοπή του Έρικσεν κι έτσι μονάχα ο Γουίλσιρ για την Άρσεναλ μπορούσε να επιτεθεί, χωρίς τη μπάλα, ερχόμενος με συνέπεια από τις πίσω γραμμές.

Παρόλο που η ομάδα του Βενγκέρ έλεγξε το ρυθμό του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, μία χρόνια αδυναμία της στην άμυνα την πλήγωσε και έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, στο 48′ ο Ντέιβις από αριστερά σήκωσε κι έφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή της Άρσεναλ και στο χώρο ευθύνης των Μουστάφι και Κοσιελνί. Οι δυο τους αντιμετωπίζουν ζητήματα όταν η μπάλα έρχεται βαθιά μέσα στην περιοχή, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κέιν και με κεφαλιά στη γωνία του Τσεχ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Η αντίδραση από τον πάγκο της Άρσεναλ ήταν να αλλάξει πλευρές στους Εζίλ και Μιχιταριάν. Κατέστη ανέφικτο για την Άρσεναλ να τιθασεύσει, έστω και στοιχειωδώς, την ορμητικότητα των παιχτών του Ποκετίνο, οι οποίοι τα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου μέρους έβγαζαν συνεχώς επιθέσεις στοχεύοντας τις κινήσεις του Κέιν. Ο Έρικσεν στο 57′ είδε τον Τσεχ να βγάζει δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του λίγο έξω από την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μιχιταριάν αντικαταστάθηκε από το Λακαζέτ. Ο τελευταίος δεν έπαιξε όπως αναμενόταν δίπλα στον Ομπαμεγιάνγκ αλλά στη δεξιά πλευρά. Παράλληλα, ο Ελνενί έδωσε τη θέση του στον Ιβόμπι και ο Έρικσεν απελευθερώθηκε από τα δεσμά του. Σχήμα οξύμωρο αλλά πραγματικό. Η Τότεναμ βρήκε χώρους, ο Λαμέλα ήρθε από τον πάγκο για να κρατήσει τη μπάλα και σε διάστημα έξι λεπτών (71-77′) οι γηπεδούχοι έκαναν τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ, με τη μία να καταλήγει άουτ μετά από κακό τελείωμα του Άλι και τις υπόλοιπες δύο να τις βγάζει με δυσκολίες ο Τσεχ. Όπως συνηθίζει ο Αργεντινός προπονητής της Τότεναμ στο τελευταίο πεντάλεπτο έβαλε το Γουανιγιάμα μπροστά από την άμυνα και με εξαίρεση μία στιγμή στο 92′ δεν απειλήθηκε. Αυτή η φάση προήλθε από το γέμισμα του Ιβόμπι, την κίνηση ανάμεσα στους Ντέιβις και Βερτόνχεν του Λακαζέτ και την εκτέλεση-άουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή από δεξιά.

Η ολοκλήρωση της αναμέτρησης έφερε την Τότεναμ στους 52 βαθμούς και στην τρίτη θέση. Συνέπεια της ήττας για την ομάδα του Βενγκέρ ήταν η κατακρήμνιση στην έκτη θέση. Όπως έξι είναι και οι βαθμοί που τη χωρίζουν, πλέον, από την τέταρτη θέση.

Ενδεκάδες:

Tότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Τριπιέ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Σον (70′ Λαμέλα), Άλι (85′ Γουανιγιάμα), Κέιν.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Tσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνενί (65′ Ιβόμπι), Τσάκα (86′ Γουέλμπεκ), Γουίλσιρ, Εζίλ, Μιχιταριάν (65′ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *