Home >> Sports >> Η φάρμα των ζώων

Η φάρμα των ζώων

 

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τις δημοσιογραφικές συντεχνίες. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στους δημοσιογράφους-οπαδούς διότι εκείνους εξ υπαρχής τους έχουμε απορρίψει. Μιλούμε και εν προκειμένω γράφουμε για αυτούς, οι οποίοι με το μανδύα της αντικειμενικότητας κατευθύνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, καθώς είναι πανθομολογούμενο πως πίσω από τη βιτρίνα μίας ομάδας, κρύβεται ένας ή περισσότεροι όμιλοι συμφερόντων που διαπλέκονται και συμπλέκονται μεταξύ τους με επιχειρηματικούς, βιομηχανικούς, τραπεζικούς και εφοπλιστικούς κύκλους (υποστήριξη σε Τραμπ-Λεπέν κλπ).

Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι συνηθίζουν, κάνοντας επίκληση στην αυθεντία τους μέσα από ένα διαβλητό παρελθόν, παίρνουν τις αναγκαίες αποστάσεις από τις ομάδες και χωρίς να έχουν αναπτυγμένες τις δεξιότητες της εμβάθυνσης και στη συνέχεια της αφαίρεσης, δημιουργούν εντυπώσεις στηριζόμενοι σε πομπώδεις τίτλους και σε κείμενα που στερούνται ουσίας.

 

Η έσχατη μορφή της προηγούμενης πρακτικής είναι τα ανυπόγραφα κείμενα, τα οποία διακινούν φήμες για επικείμενες μεταγραφές, πάντοτε σε στοχευμένες χρονικές περιόδους. Έτσι, αυτός ο κατιμάς έτρεξε, τρέχει και θα τρέξει μελλοντικά να αποθεώσει τον “άρχοντα των δαχτυλιδιών” ακόμη κι όταν αντίπαλός του είναι μία ελληνική ομάδα. Επίσης, είναι οι ίδιοι που επιμελώς θα κρύψουν το τι συνέβη μεταξύ Πασκουάλ-Γιαννακόπολου, θα αποσιωπήσουν τα γεγονότα που ακολούθησαν στο ΟΑΚΑ μετά την έλευση του ΚΤΕΛ Κωνσταντινούπολη-Αθήνα, θα παραπέμψουν στις καλένδες όσα διημείφθησαν και μεσολάβησαν της άφιξης και της αποπομπής Τζεντίλε και η λίστα έχει κι άλλη κατηφόρα. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει κάποιος τεραστίων διαστάσεων διαβήτης για να ορίσει τις αποστάσεις επακριβώς, οι γνωστοί λιβελογράφοι λίγο πριν την έναρξη των τελικών του πρωταθλήματος στέλνουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τους παίχτες του Ολυμπιακού, ανακινώντας ψευδείς κι ανυπόστατες πληροφορίες προκειμένου να διαβάλουν τη συνοχή της ομάδας. Άξιος ο μισθός σας ή αλλιώς ο εσμός αυλοκολάκων της εποχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα προηγούμενα είδαμε άρθρα, ακούσαμε ραδιοφωνικές συζητήσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων (βλέπετε όταν στερείσαι γνώσεων για να κάνεις μπασκετικές αναλύσεις μπορείς μόνο να περάσεις στην ίντριγκα) για τις περίφημες δηλώσεις των αδερφών Αγγελόπουλων στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά τη λήξη του τελικού.

 Πολλοί θα πουν ότι τα αδέρφια έβγαλαν πίκρα για την απώλεια του τίτλου. Γνώμη μας είναι ότι ίσως είναι λάθος η στιγμή καθώς θα έπρεπε να ξέρουν ότι θα πέσουν να τους φάνε (όπως κι έγινε) παρόλα αυτά τι λάθος είπαν; Τι θα μπορούσε να ζηλέψει δηλαδή ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού από τον οργανισμό και τον τρόπο λειτουργίας της Φενέρ; Μιλάμε για μια ομάδα που βασίζεται στους ξένους της και στα λεφτά των χορηγών της (γκουχ γκουχ). Αν αύριο αποχωρήσει ο βασικός χορηγός μαζί θα αποχωρήσουν ο Ζέλικο και οι περισσότεροι παίκτες, αν όχι όλοι.

Ο Ολυμπιακός βασιζόμενος στον Ελληνικό κορμό και στην παραγωγή Ελλήνων παιχτών μέσω της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες και φυσικά με τη στελέχωση τους με αξιόλογους ξένους παίχτες έχει μία αν μη τι άλλο αξιοζήλευτη λειτουργία σαν οργανισμός και φυσικά, συνέπεια τουλάχιστον από το 2012 και μετά. Λάθος το τάιμινγκ, λοιπόν, αλλά κανένα λάθος στο σκεπτικό και στα όσα ειπώθηκαν. Το τι ακολούθησε μετά το ξέρετε ήδη, ακούσαμε λέξεις όπως ξινίλα, κόμπλεξ, unfair και άλλα πολλά και αναρωτηθήκαμε για την υπερβολική ευαισθησία κάποιων δημοσιογράφων, οι οποίοι συνήθως παίρνουν ρεπό μετά από δηλώσεις-αναρτήσεις-αποφάσεις επιφανούς φιλάθλου ομάδας των Αθηνών(μην μπερδεύεστε αυτόν που σκεφτήκατε τον πρώτο λέμε). Το να κάτσουμε να αναφέρουμε όλα τα περιστατικά από το 2012 και μετά μάλλον θα κουράσει και δεν υπάρχει και λόγος (ίσως γίνει σε μελλοντικό άρθρο).


Υγ1. Χούλιγκαν με γραβάτες,ακριβά ρολόγια και ακριβά στυλό. Αλήθεια ποιος φέρνει τη βία στα γήπεδα;

Υγ2. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε μερικοί; Κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια; Αλλά τι λέω έχετε μπολιαστεί στη βρωμιά που πλέον δεν σας μυρίζει καν.

Υγ3. Μπείτε στο youtube να δείτε τον πρώτο τελικό του 2011 και την καρδιά του πρωταθλητή! Εκεί πρωτοεμφανίστηκε ένα ταλεντάκι του “σωλήνα” ονόματι Σώμος. Φέτος το νέο φυντάνι λέγεται Δεσλής και θα τον απολαύσουμε στον τρίτο τελικό.

 Υγ4. Προπονητή θα βρει η Εθνική; Μήπως δεν θέλει να πάει κανείς; Υπάρχει και ο Αλβέρτης πάντως κι έχει πάρει ήδη ένα πρωτάθλημα.

Υ5. Προσοχή στα overdose.

Υγ6. Τους ‘4’ του αεροπλάνου τους θέλει κανείς;

Υγ7. Τελειώνει και το συμβόλαιο του Ανδρέα του Γκατζούλη και του Χρήστου του Μπαφέ. Για πείτε έχουν κλείσει κάπου; Ξέρουμε;

Υγ8. Κρίμα.

Υγ 9. Οι περιβόητοι καρεκλοκένταυροι της ΕΟΚ κατά παγκόσμια πρωτοτυπία έχουν αποκλείσει τους διαιτητές οι οποίοι συνεργάζονται με τη διοργάνωση της Euroleague, επειδή παραβίασαν τη ντιρεκτίβα για αποκλειστική συμμετοχή σε εκείνη της Fiba. Αυτή η κίνηση όμως, δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τους πάντοτε ευαίσθητους τιμητές των θεσμών και των ισορροπιών.

Υγ 10.Ένα υστερόγραφο από τους περσινούς τελικούς: “Σας εξευτελίζουν, σας απειλούν ακόμη και με ανοιχτές κάμερες πίσω από τις ρακέτες, κάνουν επιθέσεις εναντίον σας, προπηλακίζουν διαιτητές και δημοσιογράφους ενώπιον των παιδιών τους, εκρήγνυνται βόμβες μπροστά στα σπίτια σας και εσείς συνεχίζετε να γλείφετε; Πόσο πιο γλοιώδεις πια..”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *