Home >> Madman of the village >> The Witcher

The Witcher

Είδος:Δράσης, Περιπέτεια, Δράμα

Πρωταγωνιστούν:

Series cast summary:
Henry Cavill Henry Cavill
Freya Allan Freya Allan
Anya Chalotra Anya Chalotra

Δημιουργός|Βασικός συντελεστής:

Lauren Schmidt Hissrich

IMBD: 8,5

Κάπου σε μία δοθείσα φαντασιακή κοινωνία, ένας φεδουαρχικός μεσαιωνικός κόσμος κατά την τηλεοπτική απεικόνιση και συγγραφική εκ προοιμίου προσέγγιση, ξεδιπλώνεται. Η σειρά βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα μέρος από τα πρώτα βιβλία (The Last Wish) του Andrzej Sapkowski με τίτλο The Witcher και σε μικρότερο ποσοστό στην σειρά video game.

Η σειρά αναπλάθει στοιχεία υπαρκτών θρύλων και μύθων που έχουμε συναντήσει σε παρόμοιους κατασκευασμένους κόσμους. Η μαγεία, το αξίωμα του ιππότη οι αγροτικές κοινωνίες, οι μύθοι, τα τέρατα, ταβερνάκια με μπύρες, σπαθιά, μάχες και μαγικά ματζούνια, συμπληρώνουν τον μικρόκοσμο του πρωταγωνιστή(Henry Cavil) στον ρόλο του Geralt από τη Rivia.

Πιο αναλυτικά, ο πρωταγωνιστής αποτελεί ένα Witcher, έναν «γητευτή» κατά την μετάφραση που δίνεται στο Netflix. Ο στόχος ενός «γητευτή», όπως και του Geralt από την Rivia είναι να σκοτώσει υπερφυσικά και μη τέρατα για λογαριασμό του οποιουδήποτε με την ανάλογη τιμή. Ο Geralt, κατά κόσμον Henry Cavil, στο δρόμο προς την αναζήτηση της επόμενης αποστολής του, θα συναντήσει αναπάντεχα μία μάγισσα η οποία θα μεταβάλλει την τύχη του και θα αναβάλλει για αρκετές στιγμές τον παραδοσιακό του ρόλο του. Παράλληλα, στο main story, η μοίρα και ένας όρκος, τον δένει με μία νεαρή πριγκίπισσα η οποία θα διαγράψει μία νέα ειμαρμένη για τον πρωταγωνιστή.

Το story line έχει αρκετά crossovers και μία περίπλοκη σχέση μεταξύ γεγονότων που τηλεοπτικά φέρνει ενίοτε μία σύγχυση και άλλες φορές έναν προβληματισμό στην συνοχή και σύλληψη της γενικότερης εικόνας. Ωστόσο αν και αμφιλεγόμενα θετικό στην προκειμένη, πρέπει να θεωρούνται τα κενά στην ιστορία των χαρακτήρων μέσα στα επεισόδια, καθώς και η ανάπτυξη περιφερειακών χαρακτήρων, όπως η MyAnna Buring στον ρόλο της Tissaia. Στα θετικά επιπρόσθετα συγκαταλέγεται το γεγονός, ότι ενώ αναπτύσσει ικανοποιητικά και με αρκετό ενδιαφέρον, κάποιους χαρακτήρες(π.χ Renfry), δεν διακόπτεται και επηρεάζεται το main story.

Το cast αποτελείται ως επι το πλείστον από Βρετανούς ηθοποιούς. Ο Henry Cavil ξαναπαίζει τον ρόλο του σκληρού του ‘’πονεμένου από την μοίρα’’, του σκοτεινού  και δυναμικού ‘’ήρωα΄΄. Ωστόσο, πολύ καλύτερα αυτή την φορά, σε σχέση με την επιθετικότητα του μπούλη super-hero που μας παρουσίασε με στην επανάληψη ενός ακόμα βαρετού φρατζοτού Superman στις ταινίες της DC/Warner Bros. Ο Royce Pierreson στον ρόλο του Istredd, κάπως άχρωμος και αδιάφορος έχοντας ένα acting σε επίπεδο σειράς ΄΄Τόλμη και Γοητεία’’ αποτέλεσε κάπως χειρότερος από την ικανοποιητικά μέτρια προς πολύ κακή, αδιάφορη και οικτρά επαναλαμβανόμενη Anya Chalotra στον ρόλο της Yennefer, μας υπενθύμισε ότι η σειρά Merlin με πρωταγωνιστή τον Colin Morgan δεν ήταν μάλλον και τόσο κακή, επιβεβαιώνοντας κάπως τα αρνητικά σχόλια των fan, που είχαν δημιουργηθεί για την επιλογή της, πριν καν την δημοσίευση των επεισοδίων. H MyAnna Buring, o Lars Mikkelsen στο ρόλο της Tissaia και  του Strangobar  αντίστοιχα ήταν αρκετά συμπαθητικοί. Από την άλλη, η Freya Allan στο ρόλο της πριγκίπισσα Cira, κάπως υπερβολική, αρκετά θεατρική η προβολή του ρόλου της, σε αντίθεση με την μετριασμένη τηλεοπτική αισθητική τηλεοπτική προσαρμογή στην παρουσίαση των υπολοίπων χαρακτήρων. Τέλος, ο Joey Batey (Jaskier), δεν είναι αρκετός για να σπάσει την σκοτεινιά του project, ωστόσο δίνει έναν πιο χρωματιστό και ενδιαφέρον τόνο καθώς και παύσεις στην ενυπάρχουσα πλοκή.

the witcher 3-sales statistic|month by month| source Marcin Momot

Ένα άλλο θετικό, όχι σε θέμα αισθητικής η περιεχομένου, αφορά το Iban της CD Projekt, που κατάφερε να εκτοξεύσει κατά τον μήνα Δεκέμβριο τις πωλήσεις του τελευταίου παιχνιδιού της σειράς.

Σε αγαστή συνεργασία με τη σελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *