Home >> Interviews >> Δημήτρης Μαυροειδής: Είμαστε η ΑΕΚ, κοιτάμε πάντα ψηλά, άργησα να υπογράψω γιατί εγώ ήθελα ένα χρόνο και ο Αγγελόπουλος… πέντε!

Δημήτρης Μαυροειδής: Είμαστε η ΑΕΚ, κοιτάμε πάντα ψηλά, άργησα να υπογράψω γιατί εγώ ήθελα ένα χρόνο και ο Αγγελόπουλος… πέντε!

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε αποκλειστικά στο aek365, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της Βασίλισσας και ενδιάμεσα στην προετοιμασία της ομάδας, άφησε λίγο το παρκέ και εξήγησε το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και την ομάδα.

Η χρονιά που πέρασε ήταν, αναμφίβολα, ταραχώδης για την ΑΕΚ, ωστόσο έχει μάθει στα δύσκολα και ξέρει να γεννιέται ξανά από τις στάχτες της. Άλλωστε έχει παίκτες που είναι…η ΑΕΚ και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σημαία της ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Κάποιες μέρες πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της Ένωσης και ενδιάμεσα στην προετοιμασία της ομάδας, ο Δημήτρης Μαυροειδής άφησε λίγο την μπάλα στην άκρη και πέρασε από μια μικρή “ανάκριση” στο aek365. Ο αρχηγός της Βασίλισσας μίλησε για τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν, την απόφαση του να παραμένει στα κιτρινόμαυρα μέχρι…να σβήσει ο ήλιος αλλά και την γεύση που του άφησε η περσινή σεζόν.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με διλήμματα, εξήγησε τι του δίνει κίνητρο να συνεχίσει και πως να επαναφέρει την τάξη όταν η μπάλα… καεί. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr πραγματοποιήθηκε στο νέο «σπίτι» της Βασίλισσας, συγκεκριμένα στην  αίθουσα Τύπου του κλειστού των Άνω Λιοσίων “Φαίδων Κωνσταντουδάκης”. Εκεί που ο «αγαπημένος της εξέδρας» κάλεσε τον κόσμο να πάει, τονίζοντας πως «Αυτό το κάνουμε για τους φίλαθλους, ό,τι κάνουμε είναι για αυτούς οπότε θέλουμε να έρχονται να μας βλέπουν ζωντανά».

Ξεκινώντας, ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα σεζόν και τι προσδοκίες έχεις;

«Ξεκινάμε κάθε χρόνο, καινούρια αρχή, με καινούριο προπονητή για άλλη μια φορά και αρκετούς νέους παίκτες. Έχουμε κρατήσει έναν κορμό σε σχέση με πέρσι με κάποιους Έλληνες παίκτες. Είμαστε η ΑΕΚ, είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε υψηλούς στόχους, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία της και αυτά που πρεσβεύει, οπότε αναγκαστικά πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους. Πάνω από όλα μέσα στο γήπεδο θέλουμε να τα δίνουμε όλα, να παλεύουμε γιατί από εκεί θα έρθουν οι νίκες και μετά οι περαιτέρω στόχοι. Θα πάμε βήμα-βήμα ξεκινώντας από την προετοιμασία που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν».

Η περσινή χρονιά τι γεύση σου άφησε παρά τα όσα προβλήματα και πάνω από όλα την τραγωδία με τον Γέλοβατς, μπορεί να θεωρηθεί άθλος;

«Είναι μια χρονιά που σίγουρα μας στιγματίζει ο θάνατος του Στέφαν είναι ένα γεγονός πρωτόγνωρο γενικά στις ομάδες. Αυτό αναγκαστικά σκεπάζει τα πάντα και θα μας «στοίχειωνε» μέσα σε όλη τη σεζόν. Από κει και πέρα είχαμε πάρα πολλά και διάφορα προβλήματα, παρόλα αυτά εμείς παλέψαμε μέσα στο γήπεδο δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε, κάναμε ένα τρομερό finish τερματίζοντας τέταρτοι. Παλέψαμε σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, πάλι με επτά παίκτες, και πάλι κάποια στιγμή με ένα σουτ του Κολόμ μπορούσαμε να είχαμε μειώσει κι άλλο τη διαφορά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ό,τι είχαμε το δώσαμε και θεωρώ πως ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με αυτά που καταφέραμε και πετύχαμε πέρσι».

Υπήρχε το αίσθημα του ανεκπλήρωτου μετά το τέλος της χρονιάς;

«Ίσως στα play offs θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει περισσότερο. Πέσαμε στον πρώτο γύρο με τον Προμηθέα που ήταν σε καλή φάση ενώ εμείς είχαμε πολλά παιδιά από τραυματισμούς που ήταν λογικό, γιατί κάποια παιδιά είχαν παίξει όλη τη σεζόν. Ο Φλιώνης έπαιζε με πρόβλημα έκανε χειρουργείο, ο Χάμερ με θλάση ακόμα κι εγώ είχα προβλήματα. Δυστυχώς, κάναμε ένα κακό παιχνίδι στα Λιόσια και στην Πάτρα ενώ παλέψαμε, χάσαμε στην παράταση. Αυτό είναι ένα ανεκπλήρωτο, μπορούσαμε στα play offs να είχαμε πάει παραπάνω».

Τι πρέπει να συμβεί φέτος για να πεις ότι καταφέρατε περισσότερα από όσα περιμένετε;

«Να προχωρήσουμε στο BCL, είναι σίγουρα ένας στόχος εφικτός, έχουμε έναν όμιλο αρκετά δύσκολο αλλά εξαρτάτε από εμάς. Να φτάσουμε στο Κύπελλο στο Final 8 και πιο ψηλά, το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Πρέπει να τερματίσουμε στην πρώτη τουλάχιστον τετράδα να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση και μετά όσο φτάσουμε. Δεν είναι μεγάλες οι αποκλείσεις της περσινής χρονιάς με τη φετινή για να γίνει πιο επιτυχημένη, να είμαστε καλά να μην έχουμε ατυχίες, να μπορέσουμε να δουλέψουμε συγκεντρωμένα μέσα στο γήπεδο. Αν φέτος είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, με τον νέο προπονητή, δουλέψουμε και βρούμε εύκολα την χημεία μας, μπορούμε να τα πετύχουμε αυτά τουλάχιστον και να πάμε και για πιο πάνω».

Αν σου έλεγα να επιλέξεις για θα έλεγες ? Τον τίτλο του BCL ή το εγχώριο πρωτάθλημα;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω, γιατί άλλη βαρύτητα στην Ελλάδα αλλά το BCL είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος που δεν τον παίρνεις συχνά, όπως ούτε και το πρωτάθλημα βέβαια. Το ευρωπαϊκό όμως είναι άλλο ένα αστέρι στο έμβλημα της ομάδας, αλλιώς θα βάζαμε τα πρωταθλήματα».

Τώρα ξεκινήσατε προετοιμασία είναι ακόμα νωρίς, αλλά θεωρείς πως οι προσθήκες των νέων παικτών είναι σημαντικό κομμάτι στο ρόστερ;

«Κάθε χρόνο οι προσθήκες είναι καλές, το θέμα είναι αυτοί που είμαστε εδώ να έχουμε ένα καλό γκρουπ, να μην έχουμε προβλήματα μεταξύ μας, να είμαστε μια καλή παρέα. Είναι το πιο σημαντικό σε μία ομάδα και μετά αυτό, η καλή παρέα να είναι υγιής και να δουλέψει καλά στο γήπεδο. Αν αυτή η καλή παρέα έχει χημεία έξω από το γήπεδο, θα την βρει και μέσα, αυτό είναι και το καλό γκρουπ. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις πάρει καλούς παίκτες. Μπορείς να πάρεις πέντε «Κάρι» αλλά να μην μπορούν να παίξουν μαζί. Πρέπει να βρεις μια χημεία, ώστε η ομάδα να ξέρει τους ρόλους της και μέσα στις δυσκολίες της χρονιάς ο ένας να μπορεί να βοηθήσει τον άλλο. Έτσι μια ομάδα χτίζει χαρακτήρα, μέταλλο και ακόμα και στην κακή της μέρα να μην μπορείς να την κερδίσεις».

Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου να ανανεώσεις μέχρι…να σβήσει ο ήλιος; Σου πήρε πολλές μέρες να αποφασίσεις όταν σου έγινε η πρόταση;

«Δεν τα βρίσκαμε με τον πρόεδρο, είχαμε πολύ καιρό που το συζητούσαμε. Εγώ ήθελα άλλον ένα χρόνο αυτός ήθελε άλλα πέντε, οπότε δεν τα βρίσκαμε μέχρι που είπα «πρόεδρε ένα-ένα και βλέπουμε». Αστειεύομαι (γέλια)! Εγώ θέλω να είμαι στο γήπεδο, μου αρέσει να παίζω, αυτό το δείχνω στον αγωνιστικό χώρο και θέλω να βοηθάω τα παιδιά. Ουσιαστικά είναι όσο μου ζητηθεί, αν μου ζητηθεί να παίξω κι άλλο καιρό, θα παίξω κι άλλο καιρό. Δεν είναι μόνο δική μου η απόφαση, είναι της διοίκησης και του προέδρου, ο οποίος του αρέσει να με βλέπει ντυμένο, οπότε δεν μπορώ να του χαλάσω το χατίρι και αναγκαστικά ντύνομαι (γέλια)».

Είσαι σημαία του συλλόγου και πάντα είσαι αυτός που θα επαναφέρει την τάξη όταν ο η μπάλα…καεί, σε αγχώνει, νιώθεις μεγαλύτερη ευθύνη προς την ομάδα και τον κόσμο;

«Όχι δεν με αγχώνει, δεν έχω και άγχος σαν άνθρωπος, αντιθέτως μου προσδίδει χαρά και με κάνει να θέλω να το κάνω όλο και περισσότερο. Να μπαίνει μέσα ένας άνθρωπος που να δείχνει τι σημαίνει να παίζεις για την ΑΕΚ, αυτό ουσιαστικά κάνω εγώ μέσα στο γήπεδο. Όταν ένας συμπαίκτης σου βλέπει τον μεγαλύτερο στην ομάδα, όπως είπες μια σημαία που έχει κάνει ό,τι έχει κάνει, να παίζει έτσι κάνεις και αυτόν να παίζει έτσι, κάνεις και τον κόσμο να θέλει να μπει στο γήπεδο. Οπότε παρασέρνει ο ένας τον άλλο, για μένα αυτό είναι χαρά. Είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζω να παίζω, να δίνω την φλόγα που θα καταλαβαίνουν οι άλλοι τι σημαίνει να παίζεις για την ΑΕΚ».

Τι σημαίνει για εσένα η ΑΕΚ;

«Πλέον η ομάδα είναι σαν οικογένεια μου και αυτό το έχει κάνει ο κόσμος, ο πρόεδρος και η διοίκηση να νοιώθω την ΑΕΚ σαν οικογένεια. Η αγάπη που μου δίνει ο κόσμος με συναντούν στο δρόμο και μου λένε «συνέχισε, μην σταματάς, εσύ είσαι ο αρχηγός», όλα αυτά σου δίνουν χαρά να θες να συνεχίσεις να παίζεις και για αυτούς».

Τι σου δίνει κίνητρο πριν τους αγώνες;

«Τα κίνητρά μου πλέον δεν αφορούν εμένα τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα πιο μικρός έπρεπε να παίξω καλά, να κάνω νούμερα, να πετύχω μια καλή μεταγραφή. Εγώ έχω ξεπεράσει αυτά τα κίνητρα, σκέφτομαι το καλό της ομάδας. Πώς η ομάδα θα προοδεύσει, πώς θα μεταφέρει τα ιδανικά της και όλα αυτά που πρεσβεύει. Τα κίνητρα μου έχουν ξεπεράσει το ατομικό και μπασκετικό επίπεδο για αυτό μπορεί να παίζω και καλύτερα. Τα κίνητρα μου είναι πιο ψηλά όπως πιστεύω εγώ, δηλαδή να πρεσβεύω ιδανικά και αξίες της ομάδας σαν αρχηγός».

Τι εικόνα έχεις για τον Μάκη Αγγελόπουλο, είναι δίπλα σας;

«Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με αγνή αγάπη για την ομάδα χωρίς κανένα συμφέρον, είναι ένας φίλαθλος. Αγαπάει την ομάδα έχει κάνει πάρα πολλά για την αυτή και γενικά έχει βοηθήσει σε πολλά σημεία στο ελληνικό μπάσκετ, άσχετα που πολλές φορές δεν αναφέρονται. Έχει βοηθήσει τον σύλλογο, με την πιο πρόσφατη απόδειξη το γήπεδο που η ομάδα απέκτησε την δική της έδρα. Όλα αυτά που έχει πετύχει με την ομάδα και την ανάδειξη ξανά της ομάδας από την Α2 σε πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μακάρι το μπάσκετ σαν οργανισμός και όλες οι ομάδες να είχαν έναν κ. Αγγελόπουλο, ανθρώπους αγνούς που να αγαπάνε και να φροντίζουν τις ομάδες και το άθλημα».

Η ομάδα έχει πλέον το δικό της γήπεδο, κατά πόσο έχει βοηθήσει αυτό την ομάδα;

«Μας βοηθάει πάρα πολύ από πλευράς λειτουργικότητας, γιατί μπορείς να κάνεις προπόνηση όποτε θες, να έρθεις όποτε θες, να κάνεις θεραπεία όποτε θες, πράγματα που στα άλλα γήπεδα πρέπει να πάρεις άδεια. Εδώ είσαι συγκεντρωμένος να κάνεις την δουλεία σου, πριν καν φτάσουμε στον αγώνα μιλάμε για το πριν. Να έρθεις ό,τι ώρα θες να ετοιμαστείς, να κάνεις έξτρα προπόνηση, σουτ, βάρη, με γυμναστές, τους φυσιοθεραπευτές, γιατί είναι όλα δικά σου. Αυτό είναι ένα μεγάλο συν για τον αθλητή να μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο όπως αυτός θέλει. Από κει και πέρα και σαν έδρα σε σχέση με το ΟΑΚΑ είναι πιο…έδρα. Είναι πιο μαζεμένο, πολλές φορές ερχόντουσαν πέντε χιλιάδες κόσμος στο ΟΑΚΑ ήταν σαν να ήταν άδειο σε αντίθεση με εδώ. Ακόμα και ο κόσμος είναι διαφορετικός όταν νοιώθει ένα γήπεδο δικό του. Μπορεί να είναι σε λίγο περίεργο σημείο που μπορεί κάποιον να τον κάνει να μην θέλει να έρθει, αλλά νομίζω πως αν θες να δεις την ομάδα και την αγαπάς αυτό θα το ξεπεράσεις».

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός μπαμπά και ενός αθλητή στο πρωτάθλημα της Α1;

«Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και χωρίς την βοήθεια της γυναίκας μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω, γιατί εκείνη αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στο σπίτι με τα παιδιά. Υπάρχει κούραση στο σπίτι, δεν έχεις έξτρα ελεύθερο χρόνο, δεν μπορείς να πας μία βόλτα, είσαι πιο αφοσιωμένος σε αυτό, στην οικογένεια και στην ομάδα. Θυσιάζουμε κάποια πράγματα, αλλά το αξίζουν».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Οι δικοί μου στόχοι είναι πια συνυφασμένοι με τις ομάδας. Θέλω η ομάδα να πηγαίνει καλά, να προχωράει, να παίζει ωραίο μπάσκετ, να πολεμάει, να δείχνει το πρόσωπό της και ό,τι πετύχει. Να έχουμε υγειά και να συνεχίζουμε».

Αν σου έλεγα να φανταστείς το μέλλον εφόσον αποφασίσεις να σταματήσεις θα σε δούμε σε άλλο ρόλο στην ομάδα;

«Σίγουρα θα είναι κάπου κοντά στην ομάδα, τον ρόλο θα τον δούμε στην πορεία, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης της προπονητικής. Αλλά θα είναι κάτι συνηθισμένο με την ομάδα».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν;

«Θέλω η εικόνα μας στο γήπεδο να τους κάνει να θέλουν να έρθουν. Μπορώ να πω πως θα είμαστε μια ομάδα πολύ σκληρή, σοβαρή, θέλουμε να αποκτήσουμε το μέταλλο μιας ομάδας που δύσκολα θα μπορείς να την κερδίσεις. Θέλουμε να έρθουν κοντά μας να μας βοηθήσουν, γιατί στόχος μας είναι η ομάδα να κερδίζει και να δείχνει ένα ωραίο πρόσωπο. Αυτό το κάνουμε για τους φίλαθλους, ό,τι κάνουμε είναι για αυτούς οπότε θέλουμε να έρχονται να το βλέπουν ζωντανά αυτό».

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, καλή σεζόν!

Πηγή αρχικής δημοσίευσης: Aek365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *