Home >> Βιβλία >> “Σούζυ Πάλλη Trosch” από Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά κι εκδόσεις Ιβίσκος

“Σούζυ Πάλλη Trosch” από Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά κι εκδόσεις Ιβίσκος

Κάθε σώμα έχει να πει μια ιστορία. Δυσκολίες της καθημερινότητας που περιγράφονται ξεκάθαρα μέσα απ’ την διατροφική συμπεριφορά. Μια τέτοια είναι και η ιστορία της Σούζυ.

Η Σούζυ είναι εδώ, για να μοιραστεί την ιστορία της, όπως αυτή εκφράζεται μέσα απ’ το σώμα της. Ένα σώμα που αλλάζει και μετασχηματίζεται διαρκώς από λιγότερα σε περισσότερα κιλά, εκφράζει άλλοτε την ικανοποίηση κι άλλοτε την δυσαρέσκεια. Η Σούζυ είναι μια κανονική γυναίκα. Ξέρεις, απ’ αυτές, τους άτλαντες που σηκώνουν το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες τους κι ο βασικός τους περιορισμός είναι το κυνήγι με τον χρόνο, σ’ όλα τα επίπεδα.

Μ’ αφορμή, λοιπόν, το βάρος ξεκινά ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης μ’ οδηγό το σώμα της που λέει πάντα και μόνο την αλήθεια. Και, επειδή οι λέξεις έχουν περιορισμούς, σού προτείνω ν’ ακούσεις πίσω απ’ αυτές, να διαβάσεις το βιβλίο με την καρδιά σου κι όχι με το κεφάλι σου.

Πραγματικά, δεν πίστευα ότι ένα βιβλίο τέτοιου είδους θα μού άρεσε τόσο. Και, για να είμαι ειλικρινής, όχι απλά μού άρεσε, αλλά ενθουσιάστηκα τόσο που, πραγματικά, νιώθω να με παρακινεί ώστε να προσέχω την διατροφή μου, ενώ, παράλληλα, κοσμεί, πλέον, και θα κοσμεί την βιβλιοθήκη μου.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή. Επρόκειτο για ένα βιβλίο, για ένα εγχειρίδιο, για ένα βοήθημα που τόσο άμεσα και ρεαλιστικά μπαίνει στο μυαλό των αναγνωστών. Η συγγραφέας Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά, μέσω της ιστορίας της Σούζυ, (όπου Σούζυ, βάλε τον εαυτό σου) αποπειράται να μάς δείξει ότι η δίαιτα δεν είναι μόνο αριθμοί και λαχανικά αλλά ένας τρόπος ζωής στον οποίο πρέπει να μυηθούμε και τον οποίο πρέπει να συνηθίσουμε, ώστε να γίνει κτήμα μας και να μάς ακολουθεί ολόκληρη την ζωή μας.

Η διατροφολόγος κα. Μυλωνά προσεγγίζει την διατροφή και τις δίαιτες ψυχολογικά. Επιμένει ότι αυτά τα δυο πράγματα δεν είναι διαφορετικά, ενώ, μάλιστα, το ένα επηρεάζει τ’ άλλο. Γι’ αυτό, λοιπόν, το πόνημά της επιδιώκει αφενός να δώσει τέλος στην συναισθηματική βουλιμία και πείνα κι αφετέρου να μάς διδάξει ότι η διατροφή δεν γίνεται για λίγο και για όσο αλλά εσ αεί, για να έχουμε σφύζουμε από ζωή σωματικά και πνευματικά…

Τι με κέρδισε περισσότερο στο βιβλίο;

Μιλάει μ’ απλούς αλλά, παράλληλα, επιστημονικούς όρους.

Το έργο έχει μια αρχή, μέση και τέλος κι αντιλαμβάνεσαι τα στάδια που σ’ οδηγούν σε μια διατροφή αλλά και τα στάδια κατά τα οποία υποτροπιάζεις και πώς μπορείς να βρεις άκρη.

Έχει γρήγορη ροή, καθώς δεν κουράζει με μονότονα επιστημονικά κείμενα, κι όλα εκτυλίσσονται με ζωντανό διάλογο μεταξύ της διατροφολόγου και της “πελάτισσας”.

Πέρα από άμεσο, έχει και χιούμορ.

Μέσα απ’ την Σούζυ βλέπουμε κομμάτια του εαυτού μας, κοινώς ταυτιζόμαστε.

Δίνει ποικιλία συμβουλών κι όχι το τυπικό διαιτολόγιο τύπου “φάε αυτό ή φάε εκείνο”.

Συνοδεύεται από σκίτσα, δραστηριότητες, χώρο για προσωπικές σημειώσεις.

Το βιβλίο θυμίζει λεύκωμα και σημειωματάριο κάνοντάς το ευχάριστο και προσιτό στ’ αναγνωστικό κοινό.

Θα μπορούσα να κάθομαι και να το εκθειάζω για ώρες, καθώς συνέπεσε σε μια περίοδο όπου κάνω ψυχοθεραπεία και διατροφή κι, έτσι,  βλέπω στις σελίδες του κομμάτια ενός νέου κόσμου που σιγά – σιγά γίνεται και δικός μου.

Πώς, λοιπόν, να μην αγαπήσω τόσο πολύ το πόνημα αυτό;

Αν είστε κι εσείς σε φάση που θέλετε ένα κίνητρο ή έναν αρωγό στην προσπάθειά σας για την εύρεση ενός υγιεινού και πιο ευέλικτου τρόπου ζωής, σάς προτρέπω να προμηθευτείτε το βιβλίο που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Ιβίσκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *