Home >> Βιβλία >> “Perfect day” από Romy Hausmann και εκδόσεις Μεταίχμιο

“Perfect day” από Romy Hausmann και εκδόσεις Μεταίχμιο

Κορίτσια από έξι έως δέκα ετών εξαφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Δέκα κορίτσια σε δεκατέσσερα χρόνια. Κόκκινες κορδέλες, δεμένες φιόγκο, δείχνουν στην αστυνομία τον δρόμο προς τα πτώματά τους. Επί δεκατέσσερα χρόνια, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο για τον δράστη. Ένα βράδυ ο διεθνούς φήμης καθηγητής φιλοσοφίας και ανθρωπολόγος Βάλτερ Λέσνιακ συλλαμβάνεται μπροστά στα μάτια της κόρης του, Ανν, ως ύποπτος για τις δολοφονίες. Αντικείμενο της επιστημονικής του μελέτης: το Κακό στον άνθρωπο. Η κατηγορία: οι δολοφονίες δέκα μικρών κοριτσιών. Η Ανν είναι βέβαιη πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Και θα τ’ αποδείξει. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής…

Την ίδια στιγμή, η Νάταλι έχει νοικιάσει ένα σπιτάκι σ’ ένα μικρό χωριό στον Βαυαρικό Δρυμό. Έχει πάει εκεί μαζί με την κόρη της, για να ξεφύγουν απ’ τον βίαιο σύζυγό της και δεν έχει πολλές επαφές με τον ντόπιο πληθυσμό. Ως την στιγμή που θα χαθεί ένα κορίτσι απ’ το χωριό. Και, αμέσως μετά, κόκκινες κορδέλες θα βρεθούν δεμένες φιόγκο στο δάσος…

Μετά το “Καλό μου παιδί”, τ’ οποίο εδώ και κάποιες μέρες προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix και για τ’ οποίο έχουμε παρουσιάσει την κριτική μας κάποιους μήνες πριν, σειρά έχει το νέο βιβλίο “Perfect day’ απ’ την αγαπημένη, πλέον, Ρόμι Χάουσμαν των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Όλοι όσοι το έχουν διαβάσει λένε ότι επρόκειτο για ένα βιβλίο μ’ ανατροπή και συμφωνώ, εν μέρει! Προσωπικά, μεγαλύτερη ανατροπή είχε για εμένα ο “Κούκος” της, δικής μου αγαπημένης και πολυλατρεμένης, Καμίλα Λάκμπεργκ που κυκλοφορεί απ΄τις εκδόσεις Μεταίχμιο, επίσης.

Για να επιστρέψουμε στην κα. Χάουσμαν, αυτό που μού άρεσε στο βιβλίο είναι ότι, αν και είχα “μυριστεί” την έκβαση του φινάλε, αυτό που τ’ ανέτρεψε και τα συντάραξε όλα ήταν ο λόγος που διαπράχθηκαν οι φόνοι των μικρών κοριτσιών!

Σίγουρα σκοτεινό, βαρύ και μ’ ενδιαφέρουσα πλοκή και ροή το βιβλίο θα σάς κρατήσει υπέροχη συντροφιά μέχρι να φτάσετε στο φινάλε!

Μεταξύ άλλων, δεν είναι μόνο η τελική έκβαση και η αλήθεια πίσω απ’ τα γεγονότα που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Είναι, επίσης, και το γεγονός ότι μέσα απ’ την προσπάθεια της Ανν ν’ αποδείξει την αθωότητα του πατέρα της, που βρίσκεται να κατηγορείται για τους φόνους των κοριτσιών, θα δούμε πώς οι άνθρωποι τολμούν να μάς προσεγγίσουν και να μάς κοροϊδέψουν για το συμφέρον τους κάνοντάς μας να χάσουμε τη εμπιστοσύνη μας σ’ αυτούς αλλά και γενικότερα σ’ όσους μας πλησιάζουν, πώς κάποιοι άλλοι, επιμένοντας κι εμμένοντας σε μια τους πεποίθηση, μπορούν να φτάσουν στην παράνοια και στο έγκλημα και πώς, τελικά, αυτοί που νόμιζες σ’ όλη σου την ζωή ότι ήταν κάτι μοναδικά συγκεκριμένο αποδεικνύονται ψεύτες στραγγίζοντας από εντός σου κάθε καλή ανάμνηση που είχες από εκείνους.

Η Ρόμι παίζει με τους ήρωές της, προσπαθεί να μάς μπερδέψει, δημιουργεί μοναδικές εικόνες, μάς ταξιδεύει στην Γερμανία και μάς χαρίζει ένα απ’ τα πιο όμορφα αστυνομικά βιβλία της εφετινής χρονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *