Home >> Βιβλία >> “Ο ήρωας του Μουντιάλ” απ’ τις Εκδόσεις Κάκτος

“Ο ήρωας του Μουντιάλ” απ’ τις Εκδόσεις Κάκτος

Πίσω απ’ τα λαμπερά φώτα, τους χορηγούς, τους παίκτες διεθνούς ακτινοβολίας και το πράσινο γρασίδι, κρύβεται μια άλλη ιστορία.

Η ιστορία χιλιάδων εργατών που άφησαν τις χώρες τους, για να χτίσουν τα γήπεδα και τις υποδομές μιας τεράστιας διοργάνωσης. Η ιστορία ενός άγνωστους αριθμού – εκατοντάδων; χιλιάδων;- εργατών που δεν θα επιστρέψουν ποτέ στις οικογένειές τους.

Ο Δημήτρης Σαρρής μάς χαρίζει ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τον αφανή ήρωα του Μουντιάλ. Αυτού που έχει, ίσως, ήδη, ξεχαστεί – γιατί θα μάς κάνει να δούμε τα λαμπερά φώτα των γηπέδων μ’ άλλη ματιά…

Ποιες μικρές ιστορίες κρύβονται πίσω απ’ την δόξα και την λάμψη του Μουντιάλ; Ποιοι άνθρωποι βρέθηκαν στο τεράστιο εργοτάξιο και είδαν σιγά – σιγά το μεγαλεπήβολο έργο να παίρνει μορφή; Από πού ήρθαν και τι ζωή έκαναν πριν; Ποια γη τούς γέννησε και σε ποιους θεούς μιλούσαν τα βράδια; Ποια βιώματα κουβαλούσαν μέσα τους; Τι τούς έδιωξε απ’ τις πατρίδες τους και ποιοι τούς περίμεναν να γυρίσουν πίσω; Ποια όνειρα και ποιες ακαταμάχητες σειρήνες τούς έσπρωξαν στην ξενιτιά;

«Όταν περάσετε τον έλεγχο και τα τελωνεία, θα παραδώσετε τον φάκελό σας με το διαβατήριο κι όλα σας τα χαρτιά στον υπεύθυνο της κάθε εταιρείας. Από εδώ και πέρα θα κρατάμε εμείς τα διαβατήριά σας, θα είναι κλειδωμένα κι ασφαλή. Θα τα παραλάβετε, όταν τελειώσει το έργο και έρθει η ώρα να φύγετε. Προχωρήστε τώρα».

Ένας έντονος φόβος παρέλυσε πολλούς απ’ τους συμπατριώτες του κι έκανε το βλέμμα τους να σκοτεινιάσει.

Ένιωσαν, ήδη, «κλειδωμένοι και ασφαλείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *