Home >> Αφιέρωμα >> Μια βραδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Μια βραδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Τα Χριστούγεννα με φίλους αγαπημένους, για ακόμα μια φορά, περιπλανήθηκα στο ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”! Μαζί χαζέψαμε το γνωστό μουσικό σιντριβάνι, τις νέες διαδραστικές δραστηριότητες, βγάλαμε φωτογραφίες και, φυσικά, τρυπώσαμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη!

Το τι μαγεία κυριαρχεί στον χώρο αυτόν δεν περιγράφεται! Δεν χορταίνω να βλέπω, σαν σε ταινία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, τους φοιτητές αλλά κι απλούς αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να διαβάζουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρος ή σε καναπέδες και καρέκλες που υπάρχουν διάσπαρτα σ’ όλους τους ορόφους.

Δεν χορταίνει το μάτι μου να χαζεύει τίτλους. Δεν χορταίνω να περπατάω και, στο πέρασμά μου, ν’ αγγίζω τις ράχες των βιβλίων. Μέσα στον χώρο αυτόν νιώθεις μια γαλήνη. Νιώθεις πρωταγωνιστής. Απ’ την βουή των έξω χώρων που στεγάζονται επί της Συγγρού, μπαίνεις στην τεράστια κι επιβλητική βιβλιοθήκη κι όλα παγώνουν. Ο χρόνος παγώνει. Η βαβούρα παγώνει. Ακούς θροΐσματα απ’ τις σελίδες των βιβλίων και ψιθύρους απ’ τους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων, λατρεύω τον χώρο, στον τρίτο όροφο, που στεγάζει έργα τέχνης και μπορώ να περιπλανηθώ μέσω των χρωμάτων σ’ άλλους τόπους, σε ιστορίες διαφορετικές…

Κοιτούσα, που λέτε, προχθές στο κινητό μου τις φωτογραφίες μου κι έπεσα πάνω στον σχετικό φάκελο! Σκέφτηκα, λοιπόν, να τις μοιραστώ μαζί σας!

Αν μένετε Αθήνα και δεν έχετε επισκεφθεί το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” και την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, σπεύσατε!

Αν μένετε εκτός, σάς προτρέπω να βάλετε τον προορισμό στην ατζέντα ή στην άκρη του μυαλού σας και, όταν κι αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα, να περάσετε για μια βόλτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *