Home >> Sports >> Ολυμπιακέ, να η ευκαιρία σου

Ολυμπιακέ, να η ευκαιρία σου

Μια μεγάλη ευκαιρία έχει παρουσιαστεί πλέον στην ομάδα μας. Η ευκαιρία της διάκρισης στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια. Τι και αν δεν είναι Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω Γιουρόπα Λιγκ, το Κόνφερενς είναι μια διοργάνωση που δεν μας παίρνει να το υποτιμούμε καθώς ότι και να είναι, είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η κλήρωση με την Μακάμπι φαντάζει ιδανική, με την λογική ότι η Μακάμπι θα παίξει στην ουσία δύο παιχνίδια εκτός έδρας. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση, μετά όλα γίνονται.

Φυσικά, η ελπίδα δεν γεννήθηκε έτσι ξαφνικά από το τίποτα. Η πρόσληψη του Μεντιλίμπαρ έχει φέρει έναν άλλον αέρα στην ομάδα και δείχνει ένας προπονητής που μπορεί να κάνει περισσότερα από τα βασικά που ζητάγαμε εμείς οι οπαδοί από τους προπονητές των τελευταίων μηνών. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αξιόλογο ρόστερ και οι προσθήκες του Γενάρη ήταν αρκετά επιτυχημένες ( έως τώρα τουλάχιστον ) και δείχνει πια ότι μπορεί να πετύχει κάτι φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, ούτε εκεί έχει τελειώσει τίποτα. Οι πέντε βαθμοί καλύπτονται, εφόσον, είμαστε και στα πλέι οφς η ομάδα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Γενικά, θεωρώ ότι το ηθικό παίζει μεγάλο ρόλο στους παίχτες και μια ενδεχόμενη καλή ευρωπαϊκή πορεία θα δώσει αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος για να παίξει τις οποίες πιθανότητες έχει και για το πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα, άσχετα πως θα καταλήξει η φετινή χρονιά, η διοίκηση πρέπει το καλοκαίρι να πάρει κάποιες γενναίες αποφάσεις σε ότι αφορά την νοοτροπία της αλλά και τις μεταγραφικές τις κινήσεις. Ας αφήσουν έναν προπονητή να δουλέψει για περισσότερο από 3-4 μήνες και όχι να τον διώχνουν στην πρώτη δύσκολη στιγμή. Δεν γίνεται να κρίνεται κάποιος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, σε ότι αφορά τις μεταγραφές, ας αφήσουμε πια τις μεθοδεύσεις με τους μάνατζερς που μας γεμίζουν 5-6 παίχτες κάθε καλοκαίρι σαν “προμήθεια” για τον έναν που μπορεί να θέλουμε. Η ομάδα πρέπει να αγοράσει παίχτες όπως ο Τσικίνιο, ο Κάρμο, ο Ποντένσε κτλ. Δεν πρέπει να χαθούν αυτοί οι αθλητές και από κει και ύστερα να στηριχτούν με λίγες και καλές κινήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *