Home >> Sports >> 5 αξέχαστα ντέρμπι «αιωνίων» στην καυτή και κατάμεστη «Λεωφόρο» (video)

5 αξέχαστα ντέρμπι «αιωνίων» στην καυτή και κατάμεστη «Λεωφόρο» (video)

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των play offs Super League της Interwetten, ας θυμηθούμε πέντε αξέχαστες βραδιές που η «Λεωφόρος» έβραζε δίνοντας ρυθμό στις μάχες των «αιωνίων».

2002, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Το ντέρμπι που φέρει ως τίτλο το ονοματεπώνυμο του διαιτητή του διεξήχθη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στις 24/03/2002. Ο Μάκης Ευθυμιάδης κατόρθωσε να θυμόμαστε περισσότερο εκείνον με την τραγική του εμφάνιση και τις αστείες αποφάσεις του, αλλά κυρίως για τις άνευ προηγουμένου εικόνες βίας που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα σε βάρος του.

Αν και το αγωνιστικό μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ο Ολιζαντέμπε στο 76ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» και ο Τζόρτζεβιτς ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

2004, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

Ένα πολύ δυνατό ντέρμπι (αγωνιστικά και μη) πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2004 με τις δύο ομάδες να μάχονται για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο διαιτητής Δούρος μαζί με το Νίκο Αλέφαντο ξεπηδούν πρώτοι στη μνήμη για ότι συνέβη κατά τη διάρκεια αλλά και τις επόμενες ημέρες του αγώνα σε εκπομπές και τηλεοπτικά παράθυρα. Για την ιστορία ο μετέπειτα πρωταθλητής Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπασινά, στο 44’ ο Στολτίδης ισοφάρισε, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε και την ανατροπή με τον Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς στο 54’, για να ισοφαρίσει εν τέλει ο Γκούμας στο 81ο λεπτό!

2005, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό αλλά και τον Αντλωνη Νικοπολίδη που επιστρέφει στην έδρα της ομάδας που τον ανέδειξε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Το ντέρμπι βάφτηκε πράσινο, μετά το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 43ο λεπτό.

2015, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Στις 22/02/2015 διεξάγεται το ντέρμπι των «αιωνίων» στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σαφής η πράσινη υπεροχή με τον Ολυμπιακό να δέχεται πίεση και τελικά τον Μαζουακού να πετυχαίνει αυτογκόλ στο 48ο λεπτό. Στο 78ο ο Πέτριτς με σουτ στην κίνηση γράφει το 2-0, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μείωσε σε 2-1.

2017, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Στις 19/03/2017 διεξήχθη το ντέρμπι στο γήπεδο των «πρασίνων». Η αίγλη και το πάθος των προηγούμενων ετών είχε χαθεί κυρίως λόγω της μη ανταγωνιστικής κατάστασης του Παναθηναϊκού στην κούρσα του πρωταθλήματος, ωστόσο ο κόσμος ήταν εκεί! Χωρίς ουσιαστική φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Μάρκους Μπέργκ με όμορφο σουτ στην κίνηση στο 15ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αναμφίβολα, ότι χρώμα φανέλας κι αν φοράς, ύστερα από την απόφαση για κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, τα επόμενα ντέρμπι «αιωνίων» στη «Λεωφόρο» αποκτούν ιστορική σημασία. Ας τα απολαύσουμε όπως τους πρέπει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *