Home >> Τέχνες >> Κέραιες, οθόνες και πράσινα άλογα

Κέραιες, οθόνες και πράσινα άλογα

Όσοι γεννηθήκαμε στην δεκαετία  του 90 μεγαλώσαμε όπως είναι λογικό παρακολουθώντας τις  00ς ελληνικές σειρές. Στην πλειοψηφία μας ήταν φυσικό να ταυτιστούμε αλλά και παρακολουθήσουμε κατά κύριο λόγο εβδομαδίαιες σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούσαν μικρά παιδάκια και έφηβοι. Χαρακτηριστικές ήταν ταινίες όπως το 10 λεπτά κήρυγμα, το άκρως οικογενειακόν, ευτυχισμένοι μαζί κλπ. Οι αλήθεια είναι ότι πιτσιρικάδες γελάγαμε με την ροή των εν λόγω σειρών, στην πραγματικότητα όμως τα παραπάνω ( εξαιρώντας το 10 λεπτά κήρυγμα) δεν παρουσίασαν ποτέ τίποτα παραπάνω από μια χαλκευμένη οικογενειακή ζωή. Ουσιαστικά είχαμε απέναντι μας μικροαστικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους γωνιών και παιδιών. Οι δε ρατσιστικές ατάκες του τύπου: εγώ δε θα αφήσω την κόρη μου να καταντήσει σερβιτόρα από αριστεροχαρούμενους ατακαδόρους ποτέ δεν έλειπαν. Για να μην συνεχίζω όμως να κουράζω με την πεζή μου εισαγωγή ας δούμε ένα ένα τα επτά τα μεγάλα ψέματα που είδαμε σε αυτές της σειρές !

 Ψέμα νούμερο 1 ( εξετάσεις στο σχολείο)

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαβάζεις όλοι τη χρονιά και στις πανελλήνιες να σκίσεις. Στη αληθινή διαβάζεις όλη το χρονιά και κάνεις τον σταυρό σου μπας και γράψεις κάτι!

Ψέμα νούμερο 2  (οικεία διαμονής )

Στην πραγματικότητα δε μένουμε όλοι σε διώροφες μονοκατοικίες  με 5 υπνοδωμάτια τρία μπάνια και ένα πρωινό πεντάστερου ξενοδοχείου να μας περιμένει έτοιμο μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Στην αληθινή ζωή κατοικούμε σε απλά διαμερίσματα για τα οποία είτε πληρώνουμε νίκη είτε δάνειο. Επίσης το πρωί δε θα σε περιμένει κανείς για πρωινό( γιατί πολύ απλά οι γονείς μας δουλεύουν όλοι μέρα ή αναζητούν δουλειά όλη μέρα) και ανοίγοντας το ψυγείο σκέφτεσαι αν αξίζει μα πιεις το γάλα που έληξε χθες!

Ψέμα νούμερο 3 ( η εργασία των γονιών μας )

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν μόνο τρεις δουλειές για τους γονείς δικηγόρος, γιατρός, επιχειρηματίας. Στην αληθινή ζωή οι γονείς μας είναι χαμηλόμισθοι βιοπαλαιστές και βρίσκονται στο μεταίχμιο εργασίας – ανεργίας.

Ψέμα νούμερο 4 ( η πρώτη σεξουαλική επαφή)

Αρχικά θέλω να κάνω της εξής παρατήρηση: το σεξ δεν γίνεται με τα εσώρουχα! ΚΑΙ οι γυναίκες δε φτάνουν σε κορύφωση με ένα φιλάκι στο λαιμό. Αγαπητοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να χάσετε το εμπορικότερο κοινό της χώρας που είναι ηλικιωμένοι!! Ωστόσο θα μπορούσατε τουλάχιστον να βάλετε λίγες σταγόνες ρεαλισμού παραπάνω στις εν λόγω σκηνές! Πάμε τώρα στο θέμα.Έχασε ποτέ κανείς η καμία την παρθενιά του με λουλούδια στο πάτωμα και κεράκια γύρω, γύρω; Στην πραγματικότητα κανείς δε θέλει καν να θυμάται την πρώτη σεξουαλική επαφή του ( και ακόμα περισσότερο τις αποτυχημένες που προηγήθηκαν αυτής )!

Ψέμα νούμερο 5 ( μάνες )

Η μάνα σου δεν είναι μιλφ και ούτε οι φίλες της (ευτυχώς το πρώτο και δυστυχώς το δεύτερο). Για ένα βασικό λόγο η μάνα σου δε σε έκανε στα 10! Ενώ στην τηλεόραση αυτό που βλέπουμε είναι 35αρες να κάνουν τις μάνες και 25χρονα να κάνουν τους του μαθητές.

Ψέμα νούμερο 6 ( το μηχανάκι )

Η αγία τριάδα του έθνους Γαρδέλης ,Ψάλτης, Μιχαλόπουλος πέρασαν σε όλους τους σεναριογράφος τη λογική ότι κάθε νέος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει για όνειρο ένα μηχανάκι με μια γκόμενα από πίσω! Λοιπόν, ας δούμε τώρα πως έχουν όντως πράγματα. Η αρχή θα γίνει όταν τελειώνεις το σχολείο οπού συνειδητοποιείς  κάτι πολύ βασικό ότι η μηχανή θέλει λεφτά και έχει έξοδα. Κάπου εκεί αρχίζεις νωρίς-νωρίς  και συμβιβάζεσαι με αστικό λεωφορείο. Επίσης δεν έχεις φοβηθείς κανένα ατύχημα γιατί είναι δεδομένο ότι η σπονδυλική σου στήλη θα σακατευτεί από τα τσιτάτα φρεναρίσματα των οδηγών ( οι οποίοι πρέπει να έχουν κάνει συμφωνία με τους ορθοπεδικούς στο να τους ετοιμάζουν πελατεία). Αλλά τελευταίο και σημαντικότερο όλων, τη θέση της γκόμενας την πήραν χουντοαπολιτικ- βλαχοαγράμματοι – παππούδες οι οποίοι δίνουν πραγματικά άλλο νόημα στις καθημερινές διαδρομές μας !  

Ψέμα νούμερο 7 ( ερωτικές σχέσεις )

 Η κοπέλα ή το αγόρι που μπορεί να έχεις ή να θες να έχεις αυτό το καιρό δεν είναι ότι το σημαντικότερο έχει συμβεί σε όλη τη  ζωή σου άσχετα αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι έτσι, έτσι είναι! Το δε εξίσου σημαντικό: δεν είναι κύριο μέλημα για τους γονείς σου! Σε αντίθεση με αυτό μας παρουσιάζει το χαζοκούτι οι γονείς μας δεν αγχώνονται τα βράδια για το αν περνάμε καλά με το νέο μας σύντροφο και ούτε πρόκειται ( η πλειονότητα τουλάχιστον ) να επέμβουν στην ερωτική μας ζωή. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποiείται γιατί οι γονείς μας έχουν πρώτα απ’όλα ανησυχήσουν για θέματα που αφορούν την υγεία μας, την μόρφωση μας ή την επαγγελματική μας αποκατάσταση και ως μεγάλoi άνθρωποι έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τις original σκοτούρες της ζωής.

Κλείνοντας ελπίζω να μην σας κούρασα με τις 7 εξυπνάδες μου και ορμώμενος από το πνεύμα των ημερών θέλω να τονίσω ότι το ψέμα του Αϊ Βασίλη ήταν το πιο αθώο που μας είπαν ποτέ και δυστυχώς μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι σου μίλησαν για πολλούς Άγιους Βασιλίδες.  Ας αισθανόμαστε λοιπόν συμπάθεια συμπάθεια στον έναν που μας παραδέχθηκε την ψεύτικη αλήθεια του!

Καλές γιορτές σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *