Home >> Technology >> Τι θα δούμε την Τρίτη από το Cupertino

Τι θα δούμε την Τρίτη από το Cupertino

apple-event-image

Οι προσδοκίες είναι υψηλές. Με τις νέες ανακοινώσεις που είδαμε τον Ιούνιο οι fans είναι έτοιμοι για μια πληθώρα νέων συσκευών Mac και MacBook Pro. Θα τις δούμε όμως την Τρίτη από το Cupertino; Και τι θα γίνει με τα νέα iPhone, AirPods Studio.  Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε τι νομίζει η επιστημονική μας ομάδα ότι θα δούμε την Τρίτη.  

Νέο iPhone

Παραδοσιακά ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της παρουσίασης των νέων iPhone. Νομίζουμε ότι η Apple δεν θα σπάσει αυτή την παράδοση φέτος. Συνεπώς περιμένουμε να δούμε ένα νέο iPhone με νέες κάμερες, με περισσότερη χρήση AI για την βελτίωση της σκοτεινής λειτουργίας της κάμερας και ίσως και με την φημολογούμενη χρήση του LiDAR-assisted autofocus. Ένα νέο χαρακτηριστικό σε κινητά που θα παρουσιαστεί από την Apple για την καλύτερη χρήση της κάμερας σε augmented reality applications και παιχνίδια. Είδαμε ήδη μια πολύ μεγάλη βελτίωση των iPhone/iPad συσκευών στην AR με την παρουσίαση και κυκλοφορία του iOS 14 και θα είναι μια κίνηση που θα εξασφαλίσει την κυριαρχία της Apple στον συγκεκριμένο τομέα. Ενώ η νέα οθόνη των 120Hz με την ονομασία Super Retina θα δώσει την δυνατότητα να κάνει την όλη AR εμπειρία ακόμα πιο αληθινή. Παράλληλα, αυτό θα δώσει την δυνατότητα να απολαύσουμε ακόμα πιο όμορφα video στην νέα Super Retina οθόνη κάνοντας τα να φαίνονται ακόμα πιο αληθινά. Βίντεο σε ανάλυση 4K στα 120fps που θα είναι ικανό να τραβάει το νέο iPhone. Τέλος, φημολογείται και μια κίνηση που είναι σίγουρο πως θα συζητηθεί πολύ. Η Apple δεν θα συμπεριλαμβάνει φορτιστή και καλώδιο στην συσκευασία του νέου iPhone. Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πως αυτά τα 2 περιφερειακά είναι απαραίτητα για την χρήση του τηλεφώνου, η Apple θα τολμήσει να κάνει αυτή την κίνηση προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η συσκευασία των κινητών της.

Νέα Airpods

Με την έλευση του προϊόντος αυτού η Apple έθεσε έναν νέο πήχη στην ευκολία χρήσης, το design και την ακουστική απόλαυση των πιο εύκολων στην χρήση ακουστικών στην αγορά. Με την νέα σειρά που φημολογείται πως θα λανσάρει η Apple την Τρίτη θα προσπαθήσει να σιγάσει τους επικριτές της που ζητούν εναγωνίως ένα προϊόν που να μην χάνεται ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ. Τα νέα AirPods Studio λοιπόν λέγεται ότι θα φέρουν έναν σχεδιασμό over the ear, με πολύ πιο δυνατά μεγάφωνα(drivers) για πιο δυνατά μπάσα και μια ακουστική που να θυμίζει περισσότερο την σειρά ακουστικών Beats by Dr. Dre. Αυτό βέβαια ίσως και να κανιβαλίσει τις πωλήσεις των ακουστικών Beats by Dr. Dre μια εξαγορά της Apple για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι. Τα νέα AirPods είναι σίγουρο πως θα φέρουν την νέα λειτουργία που διέθεσε η Apple ήδη στα AirPods Pro με την ονομασία Spatial Audio η οποία προσφέρει την ακουστική ενός Dolby Surround συστήματος στα αυτιά των χρηστών των ακουστικών. Με την νέα αυτή λειτουργία και τα πιο δυνατά μεγάφωνα στα νέα ακουστικά της Apple είμαστε σίγουροι πως θα είναι μια εμπειρία που θα σε συνεπαίρνει σε κάθε σταγόνα νερού που ακούγεται σε μια ταινία.

Νέα MacBook Pro

Τέλος τα νέα που θα περιμένουν οι περισσότεροι με αγωνία να ακούσουν στο νέο αυτό event θα είναι για την ανακοίνωση των νέων MacBook Pro που θα τρέχουν με τον πρώτο επεξεργαστή για υπολογιστές της Apple βασισμένο στην αρχιτεκτονική ARM. Τα νέα αυτά MacBook θα επωφεληθούν από την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας των επεξεργαστών A-Series με αποτέλεσμα να μπορούν να προσφέρουν επιδόσεις χωρίς να θυσιάζουν διάρκεια μπαταρίας. Λέγεται πως ίσως δούμε τον πρώτο φορητό υπολογιστή με μπαταρία διάρκειας 1 ημέρας. Κάτι τέτοιο θα ήταν μια απίστευτη πρόοδος στην επίτευξη του όρου portable computer όπως είχε αρχικά εμπνευστεί το 1981 από τον Adam Osborne[https://www.pcmag.com/encyclopedia/term/portable-computer]. Αυτό που σίγουρα δεν θα περιμέναμε να δούμε την Τρίτη είναι ένα ολικό re-design του νέου MacBook εξωτερικά καθώς το νέο αυτό σχέδιο έχει αποδώσει τα μέγιστα για την Apple και δεν έχει γεράσει ακόμα ώστε να απαιτείται η απόσυρση του. Η οθόνη των 13”/12” θα παραμείνει και γενικά εξωτερικά δεν θα περιμέναμε να δούμε κάποια διαφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Honorable mentions

Τέλος κάποιες φήμες θέλουν την Apple να μας παρουσιάζει αύριο τα πολυσυζητημένα της AirTags, κάποιες συσκευές εντοπισμού των αντικειμένων που όλοι συχνά ξεχνάμε που έχουμε τοποθετήσει(άλλοι πιο συχνά από μερικούς – και ναι κοιτάω τον εαυτό μου). Ακόμα ίσως παρουσιαστεί νέο Apple TV box, μια συσκευή που δίνει την δυνατότητα να απολαμβάνετε όλο το digital content από του αγαπημένους σας παρόχους(YouTube, Netflix, Amazon, Apple TV+, Hulu) και πολλά άλλα σε non-smart TVs. Ενώ έχουν κυκλοφορήσει και φήμες ανανέωσης του έξυπνου ηχείου της Apple του HomePod με νέα και πιο ισχυρά μεγάφωνα. 

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε αύριο στο Apple Event; Γράψτε μας στα σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *